Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 35

Thread: 3g Handphone

  1. #1
    Farin
    Guest

    3g Handphone

    Ada sesiapa pernah surfing guna 3G handphone..guna 3G.

    So boleh cerita sikit line apa pakai ? Surfing speed mcm mana ? Harga line ? Phone jenis apa ?

    Plan nak beli satu dan nak guna 3G....

    Pengalaman anda menggunakan 3G amat dihargai.

    Mekaceh
    Professional_PAMM_Service-ENG_160x600

  2. #2
    pcboy
    Guest

    Re: 3g Handphone

    Maxis 3G - RM120/mnth (unlimited xs)
    Celcom 3G - RM150/mnthh (unlimited xs)

    Speed - 1Mb

    Area without 3G coverage will be automatically changed to EDGE connection (similar to 56k Modem)

    For surfing purpose, I recommend handphones above RM1500 for smooth and satisfaction usage

  3. #3
    fivestaris
    Guest

    Re: 3g Handphone

    Pcboy, ade jenis2 handphone tak? Contoh model yang bagus? Bagi tips sikit boss... TQ... :-D

  4. #4
    Muhamad_Muhaimin
    Guest

    Re: 3g Handphone

    Sony Ericson Walkman tuh boleh pakai 3G tak?

  5. #5
    pian
    Guest

    Re: 3g Handphone

    ari tu aku nak beli gak 3G phone utk surf...tp bila test kat umah aku 2-2 3g celcom & maxis lembap semcm jek aku tukar ke EDGE.....laju jek & stable.....guna nokia 9500 & pair ngan notebook

  6. #6
    Muhamad_Muhaimin
    Guest

    Re: 3g Handphone

    Tapi kat Seremban ada 3G ke?

  7. #7
    pcboy
    Guest

    Re: 3g Handphone

    Aku guna 3G since August 2005..masa tu aku target 2 model je..Nokia N90 (RM3000+) ngan Sony Ericsson (RM2500)..

    bila aku study, finally i've chosen Sony Ericsson Z800..sbb bila aku guna Traffic Jam Live Video, Sony lagi clear dari Nokia..(pergerakan kereta yg tgh jam lebih clear) skrg aku tatau harga hp tu..mesti lagi murah.dan skrg ada model lain yg lagi best..

    Tokey kedai hp tu kata, Motorola tak stable sangat utk connection ke laptop (utk surfing).aku tatau betul ke tak.correct me if i'm wrong..maybe skrg dah ok kot..

    Now aku guna Sony Ericsson + Dell laptop for surfing..puas hati 90%!!..sbb kadang2 3G ni bleh terputus. (biasa la, wireless ) tp bila balik kampung kat Alor Star+Kota Bharu, aku leh guna EDGE..(tp slow sket la)

    Kesimpulan: 3G memang puas hati!! :-D

  8. #8
    Muhamad_Muhaimin
    Guest

    Re: 3g Handphone

    Maksudnya, area yang takde 3G boleh pakai edge lah ni?

    Dan lagi, henset apa yg paling baik untuk 3G ?

    Harga?

  9. #9
    ripzer
    Guest

    Re: 3g Handphone

    aku pkai 6630.tak on 3g..sama jek rase cam hp biase.hahaha.korang gi check motorola RAZR 3x yg baru nye.tak kuar malaysia lagi.bulan 3 kuar kot.ade 3g ngan memory slot.yg previous nye ade camera je.lain tarak.

    lagi satu..line 3g mane paling bagus ar?dgr cite celcom.malaysia dia dah cover.maxis cungap2 lagi.hahaha :-x

  10. #10
    pcboy
    Guest

    Re: 3g Handphone

    Muhamad_Muhaimin wrote:
    Maksudnya, area yang takde 3G boleh pakai edge lah ni?

    Dan lagi, henset apa yg paling baik untuk 3G ?

    Harga?
    ha ah..aritu aku gi JB..3G ade kat tengah2 bandar je..skrg 3G baru kat KL, Penang, JB..tapi bukan whole KL ade 3G. aku guna Maxis.kat area Ulu Klang takde lagi..tp Maxis kata, tahun 2006 ni nak cover whole Klang Valley (KL+Sel).Korang bleh check the 3G and EDGE coverage at

    http://www.maxis.com.my/3g/coverage_local.asp (klik kat area KL)

    Negeri lain maybe coming soon. Tp korang still leh guna EDGE.laju gak..yg best nye korang bleh surf kat mana2 je.dlm jamban ke, dlm kete ke, dlm lrt ke, dlm bilik kuliah pon boleh (for students) hehe..tapi konfem 3G lebih laju :-D (3G is 6x faster)


  11. TenkoFX Crypto

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts