Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    NG Newbies
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    99
    dainielhaikal is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Perhatian : Cara-cara Nak Detect Ym Id=nogold Id

    Aku nak tekankan sekali lagi kat sini..kalau korang nak berurusan dlm ym..PASTIKAN korang check dulu id yahoo org tu sama tak dgn nogold punya ym id.Kita dah beritahu berkali-kali pasal ni..kalau nak tgk guide dlm bentuk pic ni dia..


    1-Showkan Ym korang..right klik kat name org tu (name kat ym tak semestinya YM ID!).Pastu pi kat CONTACT->CONTACT DETAILS .
    Hasilnya akan ditunjukkan seperti gambar dibawah :-

    http://img354.imageshack.us/img354/4707/guide5js.jpg

    Inilah yahoo id dia yg sebenarr...

    2-Pastu..korang kene check plak id tu same tak dgn ym id mamat ni kat nogold..
    SO,korang kene buat search di column MEMBERS dulu..seperti gambar dibawah :-

    http://img338.imageshack.us/img338/8417/guide40sw.jpg

    3-Untuk buat SEARCH,masukkan ym id yg korang tgk kat ym korang tadi kat column YIM HANDLE seperti di bawah :-

    http://img246.imageshack.us/img246/7678/guide16lm.jpg


    4-Tekan ENTER,pastu korang akan jumpa nogold id mamat ni.Kalau lain...tak lain tak bukan ialah scammer yang menyamar kat YM..

    Aku akan jadikan topic ni sticky..mintak korang beringat.
    Lain kali kaji dulu sebelum kita umumkan nama si polan sipolan ni scammer.Betul ke @ tak betul ke dia scammer walau camanapun akan bagi effect utk dia jugak utk jual beli.


    P/S:Aik MH..lu sudah disable pic ka..?keluar link aje..

    PAMM 120x600

  2. #2
    soberr_8
    Guest

    Re: Perhatian : Cara-cara Nak Detect Ym Id=nogold Id

    yeah..satu langkah pencegahan yg baik...

    jgn scammer boleh pikir cara nk overcome benda nih sudah...

    take note kawan2..
    8-) 8-) zZZzz

  3. #3
    simbad
    Guest

    Re: Perhatian : Cara-cara Nak Detect Ym Id=nogold Id

    bukannya aku tuduh nimy tu scammer. dah dia guna nama nimy nak buat cam ne.aku pun dah call nimy mase mamat ni last chat ngan aku. nimy ade dalam bas. bile dia tak transfer eg kat aku tu yg aku contact MH. tanye betul ke. kalau semua salah aku, aku minta maaf lah semua. MH,admin dan para sekalian ahli nogold

  4. #4
    NG Rookie
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    188
    melfare is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Re: Perhatian : Cara-cara Nak Detect Ym Id=nogold Id

    kes macam ni kan... scammer boleh guna nama sesapa dia nak... buat ym id lebih kurang pastu menyamar

    aku tak nak cakap salah sesiapa pun tapi dah termaktub kat extra info etc apa yang kita perlukan masa nak deal

    tapi org kata terlajak perahu boleh diundur terlajak kata buruk padahnya

    kalau bawa ke mahkamah atas kes saman malu boleh je tapi fikir juga kos ngan tahap kes ni

    apa pun doa orang teraniaya mudah makbul... ok

    good info by dainielhaikal

  5. #5
    hamidi
    Guest

    Re: Perhatian : Cara-cara Nak Detect Ym Id=nogold Id

    Sori la menyampuk sket..
    Yang bersalah sebenarnya diri kita sendiri..
    Penyakit semulajadi..Gopoh-gapah dan Malas..
    Penyelesaian=Jangan Gopoh-gapah dan Jangan Malas!
    Faham sendiri la maksudnya tu ye..he.. :-D

  6. #6
    NG Rookie
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    188
    melfare is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Re: Perhatian : Cara-cara Nak Detect Ym Id=nogold Id

    by hamidi on 2005/12/25 6:39:29

    Sori la menyampuk sket..
    Yang bersalah sebenarnya diri kita sendiri..
    Penyakit semulajadi..Gopoh-gapah dan Malas..
    Penyelesaian=Jangan Gopoh-gapah dan Jangan Malas!
    Faham sendiri la maksudnya tu ye..he..
    bagus hamidi... bagus :-D

    aspek ni perlu ditekan kan offline or online... dalam apa jua kes atau keadaan...

  7. #7
    kasha
    Guest

    Re: Perhatian : Cara-cara Nak Detect Ym Id=nogold Id

    err..tumpang tanya sket..aku bukak search,xdpt pun page cam tuh..

  8. #8
    NG Moderator
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Subang Jaya DisneyLand HK
    Posts
    731
    sNarFy is on a distinguished road
    My Mood
    Aggressive
    Post Thanks / Like

    Re: Perhatian : Cara-cara Nak Detect Ym Id=nogold Id

    tips yg berguna...

  9. #9
    edy7767
    Guest

    Re: Perhatian : Cara-cara Nak Detect Ym Id=nogold Id

    Rasanya dah bertimbung tips tips yg blh dipakai untuk megatasi scammer... Aper yang terjadi keatas mangsa scam itu adalah slh sendiri..jangan slhkan org lain!wlpun id ape pun dia pki,aku syorkan beli dgn org yang dikenali saja!!!nak murah beli dgn upline kan senang..klu upline xde egold suruh upline yang usahakan klu korang tak yakin dgn dr sendr!!!

  10. #10
    cleancodex
    Guest

    Re: Perhatian : Cara-cara Nak Detect Ym Id=nogold Id

    buat macam2 perkiraan sebelum membeli, tgk macam2 ...
    gunakan akal fikiran dengan bijak =)


  11. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts