Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 53
  1. #1
    SumpahMantera
    Guest

    RON95 Petronas tak bagus???

    Aku memang suka isi minyak kat Petronas. Nak sokong syarikat Malaysia.... Tapi semenjak keluar minyak RON95 ni...:023: Mula-mula tu tak perasan sgt sebab aku memang ingat karakter minyak nih mcm tu.. enjin kereta rasa tak best:dft007:... minyak pun mcm cepat abis.:012:.. sampai ler satu hari tu aku ter-isi minyak kat Shell... Memang terasa perbezaan enjin dan minyak yang aku isi penuh setangki tu pun mcm tahan lama..

    Aku cuba tanya kat member-member rupanya diorg pun sama.. ada yg dah tobat tak mau masuk Petronas dah... diorg syorkan shell or esso or mobil...

    So nak tanya dengan member-member kat sini ada tak pengalaman sama... ataupun hanya ilusiku semata-mata sebab kereta aku memang dah tua...:011: Nak isi RON97 pun tak mampu... hehehehe:021:
    Estonian Forex 160x600en

  2. #2
    NG Ace
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    kelana jaya
    Posts
    7,884
    zCk is a splendid one to behold zCk is a splendid one to behold zCk is a splendid one to behold zCk is a splendid one to behold zCk is a splendid one to behold zCk is a splendid one to behold zCk is a splendid one to behold zCk is a splendid one to behold
    My Mood
    Sleepy
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    aik..aku punya terbalik.....
    aku selalu drive dlm jem...keta selalu pakai utk short distance dan dlm jer......accent 1.5
    isi petronas lg lmbat abis compare ngn isi kt shell.....

  3. #3
    kingnorth
    Guest
    aku dlm seminggu dua nie dah lari ker shell.. ron95 petronas aku rasa suck sgt.. sgt teruk.. aku isi shell ok.. ron 95 dlm 12.7sen/kilometer dan ron97 dlm 12.2sen/kilometer.... ni keter aku ler..

  4. #4
    Banned
    Join Date
    May 2009
    Location
    kejiranan
    Posts
    1,761
    carkey88 is a jewel in the rough carkey88 is a jewel in the rough carkey88 is a jewel in the rough carkey88 is a jewel in the rough
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    isi minyak petronas 2.......
    pah2 campur ngan minyak sell pam kaler merah....
    terbeik wooooowwwwwwwww
    x caye cbe la

  5. #5
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,246
    maraippo will become famous soon enough maraippo will become famous soon enough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    aku mmg da lama beralih arah kepada pakai shell..minyak petronas mmg terasa cepat sangat habisnye. shell ni mmg jimat...bak kata abuphowwer... berbaloi-baloi :011:

  6. #6
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,246
    maraippo will become famous soon enough maraippo will become famous soon enough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    dulu aku isi minyak bese separuh, pastu v-power separuh...dia nye pergi sama cam isi minyak v-power tu. sume ni sebab chemical diorg tambah dalam minyak tu je...as long ada sikit chemical tu dia jadi pemangkin la utk pembakaran lebih ok..huhu..tapi kalo ron97 capo ron95 aku penah baca cam tak disyorkan...sbab dia lain kategori...

  7. #7
    SumpahMantera
    Guest
    Quote Originally Posted by maraippo View Post
    aku mmg da lama beralih arah kepada pakai shell..minyak petronas mmg terasa cepat sangat habisnye. shell ni mmg jimat...bak kata abuphowwer... berbaloi-baloi :011:
    Hmm.. tu ler msalahnye... sebab memang terasa.. dah le tiap-tiap hari perjalan pergi balik keje dekat 80km... nasib baik pakai kancil je...

  8. #8
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    McLaren HQ
    Posts
    15,548
    tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all
    My Mood
    Asleep
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by maraippo View Post
    dulu aku isi minyak bese separuh, pastu v-power separuh...dia nye pergi sama cam isi minyak v-power tu. sume ni sebab chemical diorg tambah dalam minyak tu je...as long ada sikit chemical tu dia jadi pemangkin la utk pembakaran lebih ok..huhu..tapi kalo ron97 capo ron95 aku penah baca cam tak disyorkan...sbab dia lain kategori...
    ada yg syorkan tapi tak suma pam ada vpower tu. Pakai BP pun ok
    "Saya menyertai Nogold Speakout"

  9. #9
    AbuPhowwer!
    Guest
    Quote Originally Posted by maraippo View Post
    aku mmg da lama beralih arah kepada pakai shell..minyak petronas mmg terasa cepat sangat habisnye. shell ni mmg jimat...bak kata abuphowwer... berbaloi-baloi :011:
    Aku ni memang peminat setia Petronas. Tapi x perasan lak perubahan nih...mmmmm esok aku kaji. Errrmmm...ajak, BP tu biding point ker BHP?:005:

  10. #10
    NG Rookie
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kota Kinabalu, Penampang, Tenom, Klang, Lowyat Plaza
    Posts
    1,103
    yuyuaaron is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    memang tarak best minyak ni.. beli shell

    Meet The Teachers : www.GuruMalaysia.org
    :rolleyes:


  11. TenkoFX Crypto

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts