Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    masjidtanah,melaka-gemas,n9-rajachulan,KL-Kajang
    Posts
    2,920
    akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough
    My Mood
    Sleepy
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like

    Sazali masih bukti kehebatan

    JAGUH bina badan negara, Sazali Abdul Samad menambah koleksi kejuaraan dunianya apabila muncul juara kategori Bantamweight pada Kejohanan Bina Badan Persekutuan Bina Badan dan Sukan Tubuh Dunia (WBPF) kali pertama di Dubai, Emiriyah Arab Bersatu semalam.

    Sazali mengetepikan empat pencabar utama, Alaa Hlail Mohsin (Iraq), Somkhit Sumelhowetchakun (Thailand), Nguyen Van Lam (Vietnam) dan Milef Ahmed Alghamdf (Arab Saudi).

    Beliau pernah memenangi gelaran Mr. Universe pada Kejohanan Dunia di Melaka (2000), Moscow (2004) dan Ostrava, Republik Czech (2006), semuanya dalam kategori Bantamweight, serta di Jeju Island, Korea Selatan (2007) bagi kategori Lightweight.

    Sementara itu, Buda Anak Ancang, yang membuat penampilan kali pertama menduduki tempat keempat kategori Flyweight dalam saingan melibatkan lima peserta.

    Setiausaha Kehormat Persekutuan Bina Badan Malaysia, Kamaruzaman Kadir berkata kemenangan Sazali sudah diduga tetapi bagi Buda, ia jelas satu kejutan. "Pencapaian Buda sangat membanggakan kerana ini pertandingan pertama beliau dalam kategori itu. Pencapaian cemerlang ini adalah hasil kerja keras selama beberapa bulan," katanya.

    Kontinjen Malaysia seramai enam orang ke Kejohanan WBPF yang bermula 3 November itu diketuai Presiden Persekutuan Bina Badan Malaysia, Datuk Wira Gan Boon Leong.

    Selain Sazali dan Buda, dua lagi atlet bina badan negara bersaing dalam kejohanan itu ialah Mohd. Syarul Azman Mahen Abdullah (Light Weight) dan Othman Yahya (Light Heavyweight).
    PAMM 120x600

  2. #2
    Glory Glory United
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    21,922
    Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future
    My Mood
    Yeehaw
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    power lagik ni..
    mesti dia buat power line nih..
    31 Dec 2009 genap 15000 posting di NG

    bila nak cecah 30k ni

  3. #3
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    masjidtanah,melaka-gemas,n9-rajachulan,KL-Kajang
    Posts
    2,920
    akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough
    My Mood
    Sleepy
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Ejal_Kronik View Post
    power lagik ni..
    mesti dia buat power line nih..
    lom ada pengganti tu..
    napa tak dpt title datuk gak sazali ni

  4. #4
    ║█║▌║█║▌│║▌║▌█║
    Join Date
    May 2009
    Location
    Di mana tapak kaki ku berpijak di situ lokasi ku...
    Posts
    1,369
    fitrie is just really nice fitrie is just really nice fitrie is just really nice fitrie is just really nice
    My Mood
    Bored
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by akay View Post
    lom ada pengganti tu..
    napa tak dpt title datuk gak sazali ni
    sukan tertentu kot dapat...
    sukan nih x femes kt Malaysia...
    menang ke kalah ke sapa peduli... :027:

  5. #5
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    cheraxz
    Posts
    13,808
    alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Ejal_Kronik View Post
    power lagik ni..
    mesti dia buat power line nih..
    aku rase dia patut join hypro la:005:

    bila la nak dpt body mcm hugh jackman ni:006:

  6. #6
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    286
    wiraZ is on a distinguished road
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    aku sebelum puasa aritu slalu gi gym energy fitness kt danau kota, setapak. sazali mmg regular customer kt situ training ari2 setiap ptg n malam. Sembang dgn dia mmg very the humble person n dia byk bg tips kt budak2 yg main gym kt situ. Tgk dia angkat dumbell 50kg slamber jer pastu tgk urat2 mcm nak tersembul keluar nak meletup:019:..hahaha..ngeri..
    .:Manchester United Fans:.

  7. #7
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    cheraxz
    Posts
    13,808
    alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by wiraZ View Post
    aku sebelum puasa aritu slalu gi gym energy fitness kt danau kota, setapak. sazali mmg regular customer kt situ training ari2 setiap ptg n malam. Sembang dgn dia mmg very the humble person n dia byk bg tips kt budak2 yg main gym kt situ. Tgk dia angkat dumbell 50kg slamber jer pastu tgk urat2 mcm nak tersembul keluar nak meletup:019:..hahaha..ngeri..
    bdn ko cam dia gak ke?ngeri aku tgk body2 cam sazali ni:005:

  8. #8
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    286
    wiraZ is on a distinguished road
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alonso14 View Post
    bdn ko cam dia gak ke?ngeri aku tgk body2 cam sazali ni:005:
    aku xleh masuk body builder sebab xtau nak masuk kategori ape..terlebih berat + 1 pack..hahahah

    .:Manchester United Fans:.

  9. The Best Spread 468x60ms

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts