Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

Closed Thread
Page 1 of 17 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 168
  1. #1
    mfaxxly_4282
    Guest

    Aku tak puas hati part-2

    maaflah abg ajak... rasenye,abg lagi tua dari saya... saya ingat nak balas jawapan abg tu... tak boleh pulak... kenape yeee...ade yg terasa kee? xpe laa... kami minta maaflah kalau ade sesiapa yg terasa... saya memang dah tawar hati tentang ape sahaja game yg ade kat dalam NG niee... rasenye,tmpt nie dah macam tmpt mengampu pulak... memang bagus kalau berkroni + mengampu disini... tapi,kami tak berminat... tak sangka orang2 melayu sekarang nie semakin hilang sifat2 kemelayuannya...

    pesanan saya,janganlah buat semua members kat sini t'harap2kan semua hadiah yg ditawarkan... tak baik tu... kami semua tak harapkan semua tu... kami mahukan teman sejati... boleh berbincang dalam ape juga keadaan... bukan mengeruhkan lagi keadaan...

    bangsa melayu semakin ditindas oleh bangsa lain... saya rasa terlalu bangga bila mula2 saya mengunjungi laman web ini... kerana,boleh dikatakan semua nama2 yg hebat di NG nie, terdiri daripada orang melayu dan beragama islam... tapi,semakin lama saya disini,semakin sedih pula saya melihat keadaannya... janganlah kita jadikan bangsa kita sendiri seperti batu loncatan... kalau kami2 nie tak layak berdiri same tinggi,duduk same rendah, khabarkan sahaja... janganlah ada pilih kasih diantara kita...

    sebagai seorang yang diberikan amanah untuk menjaga sesuatu perkara itu,jagalah sebaik-baiknye dengan penuh amanah...

    pada mulanya,saya memang sekadar suka2... nak tambah kenalan disini... ditambah pula ade NGSS yg sememangnye amat saya gemari... boleh gak tunjuk2kan bakat... tak menang pun takpe... janji happy... boleh beri saingan.. satu2nye web yg pernah saya kunjungi untuk berforum... tak sangka boleh jadi begini...

    saya rasa,apa yg kami suarakan itu,adalah hak kami... macam yg Disc selalu katakan... masing2 ada pendapat mereka sendiri... jadi,kenapa nak dipertikaikan? kalau perkara itu benar,mengapa nak dipanjang2kan lagi... mengaku dan mohon maaf... kami bukannye sesiapa nak menghukum... kami juga manusia biase seperti kamu2 semua...

    cuma,saya rasa teramat-amat sedih,kerana kasih sayang itu seolah-olah tidak wujud lagi disini... kasih sayang yg ade,seperti lakonan semata-mata... tidak ada lagi kasih sayang yg benar2 lahir dari hati... seperti ape yang saya rasa ketika ini... saya terlalu sayangkan semua warga NG disini...

    apa yang mampu saya lakukan untuk mengubah keadaan agar semuanya berpuas hati,akan saya cuba lakukan...jika benar kami salah,betulkanlah kami... kami juga boleh mengaku kesilapan kami... beginikah cara kami dilayan sebagai warga NG?

    kami tak minta belas... kami cuma mahukan kasih sayang yang sewajarnya diberikan kepada semua warga NG disini...


    kami cuma menyuarakan ketidak puasan hati kami... macam kata kakak Mariahassan... saya ni macam baby... baru dalam 5bulan disini... begitu ke cara seseorang yg boleh digelar kakak yg amat berpengalaman dalam menyelesaikan masalah2 disini melayani kami? adakah sebab saya nie baby,dibiarkan merengek-rengek seorang diri?
    tak adakah cara untuk warga NG memulihkannye seperti yg sepatutnye?

    ingat... setiap pihak yg di tugaskan,perlulah memikul tanggung jawap dengan sebaik-baiknye... saya sentiasa teringat kata2 orang alim... bahawasanya... "setiap apa pun yg kita lakukan didunia ini maupun yang baik atau yg jahat,walaupun sebesar kuman pun akan disoal disana kelak...

    sekali lagi saya mohon... agar semua yg terlibat dapat menangani masalah ini dengan cara yang bijaksana... bukan mengeruhkan lagi keadaan...

    Ubahlah segala perkara2 yg tidak sepatutnya ada didalam NG ni... saya tau,ada ramai yg tidak berpuas hati dengan beberapa perkara disini...
    tetapi,siapalah mereka untuk bersuara... sama seperti saya... cuma,saya sengaja memberanikan diri... saya tidak mahu menyinggung mana2 pihak,kerana saya juga mudah tersinggung...

    saya harap,apa yang saya utarakan disini,tidak akan berpanjangan lagi... kepada semua rakan2 NG,fikirkanlah perkara yang positif tentang ape yg saya suarakan... saya tahu,ramai dikalangan warga NG disini yg bijak2 belaka... fikir2kanlah sejenak...

    saya tidak terlintas langsung dihati untuk menjatuhkan atau melakukan ape2 yg buruk atau mengambil faedah langsung dari perkara ini... saya cuma berharap pihak NG dapat mengubah semua perkara agar bersesuaian dengan kehendak warga NG disini... (banyak lagi nak tulih niee... hari tu sape ke kata citer tamil... huhuhu... kang citer hindi plak dia kate.... )

    apa2pun saya cuma berharap semua yg terlibat dapat memberi tunjuk ajar kepada saya yee... (mentang2lah baby nie tak comel... huhuhu..)

    mfaxxly_4282 (sekadar bersuara) ta bley ke?? huhuhuh...)

    lu pk la sindri...

    Assalammualaikom....
    PAMM 120x600

  2. #2
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    McLaren HQ
    Posts
    15,548
    tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all
    My Mood
    Asleep
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by royce5061 View Post
    baru gak la,..
    ko cari la... kalo ada id pompuan yang bekap dia tu
    tu la dia kut,.. :015:

    p/s: aku pon tak kenal gak,.. hahaheuheuueheue:005:
    awek dia orang lama tu. Awek dia ler soh masuk NGSS tu agaknya.
    "Saya menyertai Nogold Speakout"

  3. #3
    Glory Glory United
    Join Date
    May 2009
    Location
    Ampang Ulu Kelang
    Posts
    2,648
    royce5061 has a spectacular aura about royce5061 has a spectacular aura about royce5061 has a spectacular aura about
    My Mood
    Busy
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tennoajak View Post
    awek dia orang lama tu. Awek dia ler soh masuk NGSS tu agaknya.
    owh,.. ye ke?
    tak tau la pulak,... hu hu hu hu
    sbb id die baru2 ni je timbul,..
    tak dan cek nak check... :015:

  4. #4
    NG Superstar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Near Puchong
    Posts
    3,540
    qree is a jewel in the rough qree is a jewel in the rough qree is a jewel in the rough
    My Mood
    Asleep
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by akay View Post
    panjang betul karangan..
    patut slalu menang pertandingan akak angie(:020::31 wat tu
    hahahaha.
    ntah.
    kebetulan ada lak idea.
    aku men tulis je.
    xprasan lak jd pjg mcm tu.
    aku pon terkejut lps post tu kuar jd pjg tuh.
    :4::4::4:

    bkn akak angie la.
    baby angie skrg ni.
    :005::018:
    |huh|

  5. #5
    NoGold Football Club
    Join Date
    May 2007
    Location
    Selayang-Kota Damansara-Kajang-Muar
    Posts
    4,170
    putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice
    My Mood
    Confused
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by akay View Post
    panjang betul karangan..
    patut slalu menang pertandingan akak angie(:020::31 wat tu
    kekekeke yang aku tak tahan ada ancient artifact idup pon ada dlm NG

    kekekekee
    Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
    I'm good friend like a computer
    I 'enter' ur life,
    'save' u in my heart,
    'format' ur problems,
    'shift' u 2 opportunities
    and never 'delete' u from my memory

  6. #6
    ║█║▌║█║▌│║▌║▌█║
    Join Date
    May 2009
    Location
    Di mana tapak kaki ku berpijak di situ lokasi ku...
    Posts
    1,369
    fitrie is just really nice fitrie is just really nice fitrie is just really nice fitrie is just really nice
    My Mood
    Bored
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by royce5061 View Post
    ntah,...
    pasal NGSS pon nak kecoh mamat nih,..
    aku nyer lagi la. kena reject video,..
    tak dak plak aku nak bukak thread tak pueh hati camni...
    terima seadanya...
    tapi merajuk sket ada la,..
    bukan apa,..
    sejak hari tu aku tak dak masa nak rakam balik nyanyian sumbang aku untuk disumbangkan ke dalam NGSS :005:
    sebab suara ko sumbang kot video ko kena delete... :005::005:
    bangsa melayu semakin ditindas oleh bangsa lain... saya rasa terlalu bangga bila mula2 saya mengunjungi laman web ini... kerana,boleh dikatakan semua nama2 yg hebat di NG nie, terdiri daripada orang melayu dan beragama islam... tapi,semakin lama saya disini,semakin sedih pula saya melihat keadaannya... janganlah kita jadikan bangsa kita sendiri seperti batu loncatan... kalau kami2 nie tak layak berdiri same tinggi,duduk same rendah, khabarkan sahaja... janganlah ada pilih kasih diantara kita...
    tapi yg penting selama ni x penah org bg bad feedback kt Nogold...
    aku rasa TT sorang jer...
    kalo nak bincang pon...
    guna pendekatan lain...
    jgn trus hentam je forumer2 lain...
    die org pon ada ati dan perasaan...
    lagi satu tlg jgn menggunakan perkataan Melayu dan Islam seperti di atas...
    bukan semua forumer di sini Melayu dan Islam...
    tak elok dipandang...
    nampak sangat TT seperti duri dlm daging yg menggunakan Melayu dan Islam untuk kepentingan sendiri...
    jadi fikir2kan lah...

    Assalamualaikum TT...

    'BUKAN SEMUA BENDA YANG KITA IMPIKAN AKAN DAPAT DAN DATANG TANPA USAHA...'

  7. #7
    Glory Glory United
    Join Date
    May 2009
    Location
    Ampang Ulu Kelang
    Posts
    2,648
    royce5061 has a spectacular aura about royce5061 has a spectacular aura about royce5061 has a spectacular aura about
    My Mood
    Busy
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by fitrie View Post
    tapi yg penting selama ni x penah org bg bad feedback kt Nogold...
    aku rasa TT sorang jer...
    kalo nak bincang pon...
    guna pendekatan lain...
    jgn trus hentam je forumer2 lain...
    die org pon ada ati dan perasaan...
    lagi satu tlg jgn menggunakan perkataan Melayu dan Islam seperti di atas...
    bukan semua forumer di sini Melayu dan Islam...
    tak elok dipandang...
    nampak sangat TT seperti duri dlm daging yg menggunakan Melayu dan Islam untuk kepentingan sendiri...
    jadi fikir2kan lah...

    Assalamualaikum TT...

    'BUKAN SEMUA BENDA YANG KITA IMPIKAN AKAN DAPAT DAN DATANG TANPA USAHA...'

    huish...
    sejak bile ko pandai berfalsampah la ni :011:
    bagus bagus bagus :045: :045: :045:

  8. #8
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    May 2009
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    1,248
    Don_corleone is a jewel in the rough Don_corleone is a jewel in the rough Don_corleone is a jewel in the rough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by fitrie View Post
    tapi yg penting selama ni x penah org bg bad feedback kt Nogold...
    aku rasa TT sorang jer...
    kalo nak bincang pon...
    guna pendekatan lain...
    jgn trus hentam je forumer2 lain...
    die org pon ada ati dan perasaan...
    lagi satu tlg jgn menggunakan perkataan Melayu dan Islam seperti di atas...
    bukan semua forumer di sini Melayu dan Islam...
    tak elok dipandang...
    nampak sangat TT seperti duri dlm daging yg menggunakan Melayu dan Islam untuk kepentingan sendiri...
    jadi fikir2kan lah...

    Assalamualaikum TT...

    'BUKAN SEMUA BENDA YANG KITA IMPIKAN AKAN DAPAT DAN DATANG TANPA USAHA...'
    uish...".sekali lidah berbicara,pasti ade yg terluka" cayok fit....straight to the point...:047:
    Last edited by Don_corleone; 06 Nov 2009 at 04:47 PM.

  9. #9
    NG Rookie
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2,547
    cutepumpkin will become famous soon enough cutepumpkin will become famous soon enough
    My Mood
    Daring
    Post Thanks / Like
    ingat awek lama dok sini
    jadi satu lesen besar arrr dia sesuka ati nak meluahkan perasaan
    geli jek!
    ekekekeke....
    kang aku hijack thread dia neh baru tau...!
    kan itu ari kata dah settle...dah ok...terima teguran kawan2 ngan hati terbuka
    nampak sangat cakap tak serupa bikin
    hahahaha...konon dah 10 tahun dekat dunia IT
    cet...pooodah!
    bawak taik jek masuk sini
    atau itu niat sebenar jantan neh!
    biar semua porak peranda atau saja cari publisiti sengkek!
    biar orang vote dia melantun2 macam itu ari...
    ahahaha...sori ler taktik ko lagi busuk! wakakaka...(kan..kan..kan aku dah jadi jahat balik)

    Bro..next time jangan sebut KAMI kalau nak meluahkan perasaan sebab KAMI tu ko sorang bukannya KAMI semua....takda kena mengena!

    Menceceh jek sibuk kata LU PK LAH SENDIRI...bro dah cukup pk ka pasal orang lain lak!

    pakai baju ukur badan sendiri ler bro!
    sebelum sibuk complain orang sana sini!
    DaLaM hAti aDa Labu
    "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

  10. #10
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Stamford Bridge
    Posts
    2,705
    the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough
    My Mood
    Angelic
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    sebelum ini negara Pasir Dua Butir ni aman damai,
    tapi angkara Menteri Fasola, negara ni dah jadi huru-hara,
    dah jadi padang jarak padang tekukur.:012:

    lu pikir la sendiri, ramai yg ada kat sini nak buat kekawan bukan nak bermusuh.
    kalau bermusuh sapa pulak yang nak AFUNDI.:011:

    the Oranje Forever!!!!
    "Life Is Awesome"

  11. TenkoFX Crypto

 
Closed Thread
Page 1 of 17 1 2 3 11 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts