Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,246
    maraippo will become famous soon enough maraippo will become famous soon enough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like

    Pernah kena tipu dgn FRICO?

    hmm, sapa dulu pernah kena tipu dgn aowa? FRICO ni pun sama je macam aowa tu. target diorg makcik2 macam mak saya yg senang nak kena tipu. memula dia kasi voucher, then ckp dapat hadiah percuma, then beli barang satu yg harga beribu2, pastu kasi hadiah laagi. soh bayar. kire beli harga satu barang tu dapat complete dgn induction cooker, vacuum, periuk, termos n segala apa bagai. tapi sume nampak cam cap ayam n tampal label frico. jadah apa vacuum sampai 2k hargenye. :dft007::031:

    sama je modus operandi diorg ni. baru hari ni mak saya hampir kena tipu dgn diorg ni. tp dia bayar 200 ja, sbb tak bawak duit. ingat hari ahad nak pi angkat barang. saya balik rumah lewat, dah balik rumah baru dia citer pasal menang free gift. tapi tak sedap nya bila dia cakap "mak beli vakuum...harga 2000"...nak meletup saya masa tu. nasib tu mak saya. saya sabarkan aje. hangin juge...saye nak beli barang2 dia bebel membazir. dia snang2 nak lepas 2000. saya tau ni mesti kes kena tipu, saya terus ajak pegi tempat tu semula. frico nama kedai tu. lot dalam giant. masa da kol 930pm masa saya bertolak dari rumah. :031:

    saya pecut takut kedai tu da tutup...nasib juge tak tutup lagi dia dok ngayat customer lain...hehehe :011::011:

    blur juge diorg saye gertak mintak balik duit tu. ingat kan datang nak bayar n ambil barang. sekali saya minta duit. saya senang, kalau tanak bayar saya nak pergi repot polis je. rm200 pun..duit juge tu baii...dia cakap takleh cancel sebab dah pass kat manager dia. saya cakap "ok..." sambil tarik mak saya..saya dalam hati nak tuju balai polis je. dari cerita mak saya pun tau dah style biasa diorg tipu. :023:

    mula2 diorg berkeras cakap kena pergi HQ la apa2 la...saya pun "OK...." kan aje... :020:

    saya terus jalan, masuk keter, start keter, jalan....

    sekali mamat promoter tu kejar...dia cakap nak bayar dulu duit 200 tu pakai duit dia sndri. citt...podah..penipu. sampai 2 org promoter kejar nak bayat pakai duit diorg masing2...mana ada vacuum cap ayam harge sampai 2000 lebih. baik aku angkat bravia v series. aku pun dia nak bayar camtu aku ok kan aje...janji dapat balik duit.

    dia kejar tu sebab aku dok pgg lagi resit diorg bagi mak aku siang tadi. mmg dalam otak aku konsisten nak g balai je. lantak la apa nak jadi, nak layan ke tanak layan ke...pastu g tribunal tuntutan pengguna.

    so dia bayar n aku pun setel. nak g balai dia da mintak lik dah resit tu. aku cuma pesan kat mak aku jangan la kena tipu lagi...hish..bek aku beli motor lagi sebijik.lagi besh...huhu

    so kawan2 NG ku sekalian, berhati2 la dgn promoter2 ni, terutama nye para wanita n lelaki2 bujang. wanita sbb sng kena ayat....yg laki bujang lak sebab promoter cun2..kui3. dah la bujang..single lak tu...cam aku..kui3 :011:
    The Best Spread 160x600ms

  2. #2
    NG Girl Power
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,131
    fasTiffany has a spectacular aura about fasTiffany has a spectacular aura about fasTiffany has a spectacular aura about
    My Mood
    Bitchy
    Post Thanks / Like
    sajew lah tu nak jual prodak dia bg laku

  3. #3
    Kasi Sembat..!
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    6,322
    mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of
    Post Thanks / Like
    memang haram jadah nyer cara nak meniaga... budusss...

  4. #4
    NoGold Football Club
    Join Date
    May 2007
    Location
    Selayang-Kota Damansara-Kajang-Muar
    Posts
    4,170
    putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice
    My Mood
    Confused
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    kekeke biasa la tu

    tapi memang haram jadah tul
    vacuum rege 2k
    dulu wife aku pun hampir kena gak
    suh beli vacuum
    time tu kat time square
    aowa buat promosi
    Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
    I'm good friend like a computer
    I 'enter' ur life,
    'save' u in my heart,
    'format' ur problems,
    'shift' u 2 opportunities
    and never 'delete' u from my memory

  5. #5
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    masjidtanah,melaka-gemas,n9-rajachulan,KL-Kajang
    Posts
    2,920
    akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough
    My Mood
    Sleepy
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    mak n bapa aku da lama aku brainwash jgn beli or terima apa2 offer camni..
    kalu dpt call ke kata menang apa2 suh je dia tepon aku terus..
    stakat ni mmg tak penah kena walaupun da byk dpt call suh dtg ckp menang adiah

  6. #6
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,307
    zatarra will become famous soon enough
    My Mood
    Angelic
    Post Thanks / Like
    berniaga nk untung cepat cmni la..

    mesti nk tipu2, diorg dh tau, org melayu mmg mudah kene tipu

    lg pun, sape2 yg kene tipu tak brani wat report sbb malu

    so diorg selamat la, bermaharajalela lg..

    then klu kantoi pun, tukar name kompeni plak..

    mmg cilakak geng2 ni..

  7. #7
    Glory Glory United
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    21,922
    Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future
    My Mood
    Yeehaw
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    po key mark tul la klu ada orng sanggup menipu dengan cara nih..
    31 Dec 2009 genap 15000 posting di NG

    bila nak cecah 30k ni

  8. #8
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,246
    maraippo will become famous soon enough maraippo will become famous soon enough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    aowa n frico ni aku rasa satu kompeni yg sama. tapi sebab ramai da di inform aowa ni scam..kat email n blog2...so dia tuka nama jadi frico lak.
    sebab produk dia cam sama...dia nye selling point produk dia baik utk kesihatan n alam sekitar...
    mak aku pn da takut da...dia cakap taknak dah g tgk mnde2 free2 gift ni.kui3.. :005:

  9. #9
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,246
    maraippo will become famous soon enough maraippo will become famous soon enough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zatarra View Post
    berniaga nk untung cepat cmni la..

    mesti nk tipu2, diorg dh tau, org melayu mmg mudah kene tipu

    lg pun, sape2 yg kene tipu tak brani wat report sbb malu

    so diorg selamat la, bermaharajalela lg..

    then klu kantoi pun, tukar name kompeni plak..

    mmg cilakak geng2 ni..
    aku ada wat surfing. memang ramai yg kena dgn aowa...frico ni diorg baru start so mangsa masih lagi sikit. macam ko cakap, ramai yg diamkan diri je...terpaksa la guna barang tu sebab da beli, walaupun menyesal. ada yg jual balik kat mudah.my...
    n ada yg ambil langkah bijak buat aduan kat tribunal tuntutan pengguna, n menang kes tu. setakat ni yg wat aduan sume dapat claim balik duit..
    aku koboi..ugut terus kat die depan2...saiko2 sikit promoter dia kasi cuak..kui3


  10. The Best Spread 468x60ms

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts