Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

View Poll Results: Pernah terima panggilan camni??

Voters
13. You may not vote on this poll
  • Pernah.. kerap jugak la..

    2 15.38%
  • Kadang2 je...

    8 61.54%
  • Tak pernah langsung..

    3 23.08%
+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    بسم الله الرحمن الرحيم
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Osaka, Japan.
    Posts
    10,753
    Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold
    My Mood
    Hot
    Post Thanks / Like

    Pernah terima panggilan yg mnawarkan pakej percutian percuma?

    sejak akhir2 ni ada aje hotel ke, syarikat ke, apa2 ke, call aku suruh datang amik tiket percutian percuma kt dlm mahupun luar negara kt tempat dorang...

    kadang2 bleh dikatakan stiap minggu ada je panggilan camni.. paling teruk ada dlm sehari aku terima 3 panggilan dr syarikat berbeza yg suruh aku dtg amik tiket bercuti ni..

    smpai skrg aku dah malas nk layan.. walaupun time tu tgh goyang kaki, aku tetap katakan yg aku sedang dlm meeting..

    so nak tanya korang plak.. korang biasa ke terima panggilan camni??:019:
    The Best Spread 160x600ms

  2. #2
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    cheraxz
    Posts
    13,808
    alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    jgn la pcaya
    ade kuar paper
    kes makcik ni mcm ko gak
    da dpt tiket,beg sume disediakan..
    rupe2nya disuruh seludup dadah

  3. #3
    بسم الله الرحمن الرحيم
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Osaka, Japan.
    Posts
    10,753
    Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold
    My Mood
    Hot
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by alonso14 View Post
    jgn la pcaya
    ade kuar paper
    kes makcik ni mcm ko gak
    da dpt tiket,beg sume disediakan..
    rupe2nya disuruh seludup dadah
    mmg x caya pon...

    yg aku tau biasanya syarikat ni nak kita dtg then duduk & dengar dlm sejam apa biz yg dorang buat & dorang nk kita join.. lps dengar baru bleh dpt tiket tuh..

    first time aku kena kt bangsar.. ada satu syarikat ni call aku & suruh dtg ke opis dia utk amik tiket.. dia kata datang jek.. nnti kami bagi tiket tu.. x perlu bayar apa2 pun..

    bila smpai sana, rupanya ramai gak la yg jadi mangsa.. pastu dia ajak masuk discussion room & bincang plan biz dorang & baru aku sedar yg aku dah ditipu.. siap nk bantu carikan bank utk buat loan lagi! giler apa..

    then dlm sebulan dua yg lepas kuar dlm paper ada sorg cina yg terpengaruh & dah pun laburkan dlm RM15,000 utk biz ni tp x dpt apa2.. nasib baik aku x terpengaruh...

  4. #4
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    cheraxz
    Posts
    13,808
    alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Gitaris Berapi View Post
    mmg x caya pon...

    yg aku tau biasanya syarikat ni nak kita dtg then duduk & dengar dlm sejam apa biz yg dorang buat & dorang nk kita join.. lps dengar baru bleh dpt tiket tuh..

    first time aku kena kt bangsar.. ada satu syarikat ni call aku & suruh dtg ke opis dia utk amik tiket.. dia kata datang jek.. nnti kami bagi tiket tu.. x perlu bayar apa2 pun..

    bila smpai sana, rupanya ramai gak la yg jadi mangsa.. pastu dia ajak masuk discussion room & bincang plan biz dorang & baru aku sedar yg aku dah ditipu.. siap nk bantu carikan bank utk buat loan lagi! giler apa..

    then dlm sebulan dua yg lepas kuar dlm paper ada sorg cina yg terpengaruh & dah pun laburkan dlm RM15,000 utk biz ni tp x dpt apa2.. nasib baik aku x terpengaruh...
    perh..MLM ke tu??seram gak aku bace ni...

  5. #5
    nurmalam
    Guest
    Quote Originally Posted by Gitaris Berapi View Post
    sejak akhir2 ni ada aje hotel ke, syarikat ke, apa2 ke, call aku suruh datang amik tiket percutian percuma kt dlm mahupun luar negara kt tempat dorang...

    kadang2 bleh dikatakan stiap minggu ada je panggilan camni.. paling teruk ada dlm sehari aku terima 3 panggilan dr syarikat berbeza yg suruh aku dtg amik tiket bercuti ni..

    smpai skrg aku dah malas nk layan.. walaupun time tu tgh goyang kaki, aku tetap katakan yg aku sedang dlm meeting..

    so nak tanya korang plak.. korang biasa ke terima panggilan camni??:019:
    dah banyak kali gak dpt panggilan...tkr no tepon pun still dpt gak lg offer cam nih...selalunya dia akan offer pada yang dah kawin jer...alasan percutian keluarga...xpernah pegi pun untuk dengar @ amik offer nih...xtau la masa2 akan dtg kalau kena panggil pegi siap bawak cameraman ngan polis skali...buat bukti...hehehe...

  6. #6
    mfaxxly_4282
    Guest
    Quote Originally Posted by Gitaris Berapi View Post
    sejak akhir2 ni ada aje hotel ke, syarikat ke, apa2 ke, call aku suruh datang amik tiket percutian percuma kt dlm mahupun luar negara kt tempat dorang...

    kadang2 bleh dikatakan stiap minggu ada je panggilan camni.. paling teruk ada dlm sehari aku terima 3 panggilan dr syarikat berbeza yg suruh aku dtg amik tiket bercuti ni..

    smpai skrg aku dah malas nk layan.. walaupun time tu tgh goyang kaki, aku tetap katakan yg aku sedang dlm meeting..

    so nak tanya korang plak.. korang biasa ke terima panggilan camni??:019:
    rasenyee... teman lom dpt panggilan2 sam gini... tak tau le yg akan2 dtg.. huhuhu///:011:

  7. #7
    Kasi Sembat..!
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    6,322
    mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of mattop has much to be proud of
    Post Thanks / Like
    byk kali dapat.... just bgtau... mintak maaf saya tak berminat... kuarkan nama saya dr senarai prospek tuan... hehehhe

  8. #8
    ☆NG Splatterz☆
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    kejap kat sana..kejap kat sini
    Posts
    3,603
    wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    banyak kali dpt kol cam ni....

    tapi biasanya company ni akan tnya kita samada masih aktif guna kedit kad visa/master...
    so dr situ wak syak ada kakitangan benk yg kita ada guna kedit kad ni telah menjual info pelanggan pd syarikat2 ni...

    Biasa wak akan tnya:"dr mana dpt no tipon ni?"
    company tu jwb:"ia ada dlm database company ni .."
    wak tnya smula :"aik..takkan tetiba je ada no tipon sy dlm tu dan apa kaitan ngan VISA/MC ni?"
    company tu jwb:"maaf encik,saya hanya ditugaskan utk membuat panggilan jer"

    then wak jwb:"kalo gitu suh bos awak tipon saya dan bgtaw dr mana dpt no tipon saya..kalo x dpt, jgn tipon sy lagik"

    :005::005::005:

    **tapi wak mmg yakin pihak bank (staff) telah menjual senarai nama pelanggan yg dianggap prospek bg syarikat tsbt. Dah menjadi satu jenayah komersial sbnrnya pihak bank dedahkan maklumat pelanggan pd pihak lain.


  9. #9
    mfaxxly_4282
    Guest
    Quote Originally Posted by wakovic View Post
    banyak kali dpt kol cam ni....

    tapi biasanya company ni akan tnya kita samada masih aktif guna kedit kad visa/master...
    so dr situ wak syak ada kakitangan benk yg kita ada guna kedit kad ni telah menjual info pelanggan pd syarikat2 ni...

    Biasa wak akan tnya:"dr mana dpt no tipon ni?"
    company tu jwb:"ia ada dlm database company ni .."
    wak tnya smula :"aik..takkan tetiba je ada no tipon sy dlm tu dan apa kaitan ngan VISA/MC ni?"
    company tu jwb:"maaf encik,saya hanya ditugaskan utk membuat panggilan jer"

    then wak jwb:"kalo gitu suh bos awak tipon saya dan bgtaw dr mana dpt no tipon saya..kalo x dpt, jgn tipon sy lagik"

    :005::005::005:

    **tapi wak mmg yakin pihak bank (staff) telah menjual senarai nama pelanggan yg dianggap prospek bg syarikat tsbt. Dah menjadi satu jenayah komersial sbnrnya pihak bank dedahkan maklumat pelanggan pd pihak lain.
    teruk teruk terukk... nie bahaye niee....:010:

  10. #10
    mfaxxly_4282
    Guest
    Quote Originally Posted by qree View Post
    nk wat cmne.
    ko byk sgt gali thread lama smpi aku xknal da mana thread baru mana thread lama.
    bedalkan aje laaa... asalkan ade citer... teman nie tgh boring sebeno benonye niee... huhuhuh...:025:


  11. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts