Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    NG Rookie
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,138
    tokputih will become famous soon enough tokputih will become famous soon enough
    My Mood
    Sneaky
    Post Thanks / Like

    Nasihat Anda Untuk Kami Hari Ni...

    Rules:

    Anda boleh bagi apa sahaja nasihat untuk kami hari ni cuma satu kali sahaja satu hari...


    tok mulakan dulu

    Tiada jalan pintas untuk mencapai kekayaan. Namun, apakah cara paling cepat untuk mencapai kekayaan?
    Jawapannya amat mudah- perniagaan! Jikalau kita menyemak orang-orang kaya di dunia, hampir semua menjadi kaya melalui perniagaan. Apa yang dikatakan 9 daripada 10 rezeki datangnya daripada perniagaan adalah amat tepat. Seseorang yang bijak dalam pelaburan saham apabila melabur RM5,000 mungkin akan mendapat pulangan 20-30% dari jumlah pelaburan. Namun, seseorang yang bijak dalam perniagaan apabila melaburkan RM5,000 dalam perniagaan sendiri akan mendapat pulangan berpuluh-puluh atau beratus kali ganda dari pelaburan tersebut.
    Oleh itu, cara paling cepat untuk mencapai kekayaan adalah melalui perniagaan. Amat sukar bagi mereka yang kerja makan gaji mencapai kekayaan dengan cepat. Walaubagaimana pun, usah risau jikalau anda bekerja makan gaji. Pesan seorang kawan saya, jutawan Cina berbunyi: "Apa yang kita buat dari pukul 9.00-5.00 di pejabat adalah untuk menampung hidup kita... untuk menjadi kaya, ianya adalah apa yang kita buat selepas pukul 5.00 petang"
    Terdapat berbagai-bagai cara memulakan perniagaan secara part-time dari membuka gerai dan berniaga kecil-kecilan, melakukan perniagaan di Internet, memberi tuisyen kepada pelajar, membuat jualan langsung dan sebagainya. Peluang perniagaan ada di merata-rata tempat. Anda cuma perlu peka dengan permintaan sesuatu produk ataupun perkhidmatan di sekeliling anda.
    Walaubagaimanapun, untuk mencapai kejayaan dalam bidang perniagaan, anda perlu menimba ilmu secukupnya. Anda tidak perlu mencipta cara berniaga baru- apa yang anda perlu lakukan adalah mengikuti jejak langkah mereka yang telah berjaya dalam sesuatu perniagaan tersebut. Dengan mengikuti jejak langkah mereka yang sudah berjaya, anda tidak akan tersasar dari jalan menuju kekayaan! Semoga Berjaya
    The Best Spread 160x600ms

  2. #2
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Stamford Bridge
    Posts
    2,705
    the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough
    My Mood
    Angelic
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Postinglah bebanyak, mungkin anda akan menang lucky draw kat sini.
    the Oranje Forever!!!!
    "Life Is Awesome"

  3. #3
    NG Rookie
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2,547
    cutepumpkin will become famous soon enough cutepumpkin will become famous soon enough
    My Mood
    Daring
    Post Thanks / Like
    panjang nya nasihat tu!
    DaLaM hAti aDa Labu
    "I'm In NOGOLD SPEAKOUT!"

  4. #4
    Banned
    Join Date
    May 2009
    Location
    kejiranan
    Posts
    1,761
    carkey88 is a jewel in the rough carkey88 is a jewel in the rough carkey88 is a jewel in the rough carkey88 is a jewel in the rough
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    betol 2 tok......
    9/10 pintu rezeki itu adalah dari perniagaan.......

    so andai anda suma jenis yg kerja makan gaji.....
    cbelah beranikan diri berjinak2 dalam perniagaan.....

    kerana berniaga byk manfaatnyer.....
    percayalah....
    mmng sukar untuk berjaya....tapi x da benda yang mustahil.....jika kita sentiasa berfikiran positif.......

  5. #5
    mfaxxly_4282
    Guest
    betoi tok... teman setuju bebeno dgn nasihat tok tu... yang paling pentinnn,semayang.... ingat pade tuhannn... insyaAllah,ape yg dihajattt,akan terlaksanee.... jangan degil cakap org tua... dengo elok2 pesan orghang2 lame... baghu hidup semporne.... tak gitu tok??? huhuhuhuh... :008::008:

  6. #6
    ☆NG Splatterz☆
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    kejap kat sana..kejap kat sini
    Posts
    3,603
    wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    nasihat dr ku.....uhuk uhukkk....

    sblom korang berporum tu pastikan keje dah siap dan pastikan boss x der kat belakang anda..

    huk huk hukkkk :041:

  7. #7
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    May 2009
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    1,248
    Don_corleone is a jewel in the rough Don_corleone is a jewel in the rough Don_corleone is a jewel in the rough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    always smile like me..........n have a good day..

  8. #8
    mfaxxly_4282
    Guest
    lagi 1,nasihat teman pade kome semue... selagi kome ade oghang tue... jage le depe elok... khidmat ntuk depe... teman baghu kehilangan Ayah... Ibu dah lame xdee... ingat le yee... senang hati mereke,senang le kome ke syurge... susah hati deme,susah le kome nak masuk kesane.... ghenung2kan lee yee... :029:

  9. #9
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,246
    maraippo will become famous soon enough maraippo will become famous soon enough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    "Apa yang kita buat dari pukul 9.00-5.00 di pejabat adalah untuk menampung hidup kita... untuk menjadi kaya, ianya adalah apa yang kita buat selepas pukul 5.00 petang"
    bes quote ni tok putih...saya wt pakai ye..tme kasih atas nasihat berguna

  10. #10
    nadiaharnisa
    Guest
    Our lives improve only when we take chances - and the first and most difficult risk we can take is to be honest with ourselves...


  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts