Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1
    NG Hall of Fame
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    823
    momok has a spectacular aura about momok has a spectacular aura about
    My Mood
    Relaxed
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Sebenarnya orang indon sndiri suka dgr lagu2 kita yg dulu slow rock n rock kapak..
    Artis kita je yg dah x nak buat lagu2 mcm zaman kegemilangan dulu..
    contoh ukays, spring, wings, search..
    padahal anak2 muda skrg kalu kita cek kat handphone dia ade gak simpan lagu2 slow rock n rock kapak ni..
    maknanya permintaan masih ada..
    ni buat lagu yg ntah apa2 ntah..
    Estonian Forex 160x600en
    No text found

  2. #2
    Zarul Umbrella
    Guest
    Quote Originally Posted by momok View Post
    Sebenarnya orang indon sndiri suka dgr lagu2 kita yg dulu slow rock n rock kapak..
    Artis kita je yg dah x nak buat lagu2 mcm zaman kegemilangan dulu..
    contoh ukays, spring, wings, search..
    padahal anak2 muda skrg kalu kita cek kat handphone dia ade gak simpan lagu2 slow rock n rock kapak ni..
    maknanya permintaan masih ada..
    ni buat lagu yg ntah apa2 ntah..
    ade benar nya jugak pendapat momok tu tapi sekarang ni recording label tidak lagi mahukan komposer2 lama yg rock kapak dulu katanya tak up2date,atau mgkn komposer2 lama da tak aktif

  3. #3
    NG Hall of Fame
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    823
    momok has a spectacular aura about momok has a spectacular aura about
    My Mood
    Relaxed
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Zarul Umbrella View Post
    ade benar nya jugak pendapat momok tu tapi sekarang ni recording label tidak lagi mahukan komposer2 lama yg rock kapak dulu katanya tak up2date,atau mgkn komposer2 lama da tak aktif
    ooo maknanya recording label la ek yg dah x nak lagu camtu..
    kalu camtu.. anak2 muda skrg kenala buat lagu2 sndiri yg camtu..
    No text found

  4. #4
    NG Rookie
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    770
    IcedTea will become famous soon enough
    My Mood
    Cheeky
    Post Thanks / Like
    emmm..... suke juge dengar lagu indon, sejak dari dulu... lagu rock kapak pon saya suke... bagi saya musik ni universal.. terpulang pada citarasa.. mungkin drpd segi bahasa yg x bnyk beza menyebabkan ramai ske lagu indon.

    mungkin industri kita sendiri disogokkan bnyk sgt lagu indon, itu pasal rakyat kiter bnyk dgr lagu luar... tapi pd hakikatnya... lama2 dgr lagu indon pon muak jugak... last2 lagu search ngan wings la balik ku dengar... :011::011:


    p/s saya ske gaks lagu jepon, korea, taiwan dll...:022: even bahasanya lain.

  5. #5
    Fx4u Official IB
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    NEMO - Official Forex4You Introducing Broker (Malaysia)
    Posts
    606
    NEMO is on a distinguished road
    My Mood
    Flirty
    Post Thanks / Like
    kat sini ada beberapa point kenapa lagu indon mudah diterima buat masa ni..

    1) trend...maksud sya...pendengar inginkan sesuatu yang baru...kalu dulu zaman slow rock.....kemudian beralih ke zaman kumpulan balada mcm 4u2c...feminin..kemudian indon....kemudian indie..

    2) lirik dan susunan muzik lagu indon simple dan mudah difahami...

  6. #6
    Zarul Umbrella
    Guest
    Quote Originally Posted by NEMO View Post
    kat sini ada beberapa point kenapa lagu indon mudah diterima buat masa ni..

    1) trend...maksud sya...pendengar inginkan sesuatu yang baru...kalu dulu zaman slow rock.....kemudian beralih ke zaman kumpulan balada mcm 4u2c...feminin..kemudian indon....kemudian indie..

    2) lirik dan susunan muzik lagu indon simple dan mudah difahami...
    dan saya meramalkan lps ni band2 indie tempatan akan 'pegang' local muzik kita dan menghalau garuda ke sarangnya

  7. #7
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Stamford Bridge
    Posts
    2,705
    the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough
    My Mood
    Angelic
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    tak minat barang indon.
    bole blah.:046:
    the Oranje Forever!!!!
    "Life Is Awesome"

  8. #8
    Zarul Umbrella
    Guest
    Quote Originally Posted by the Oranje View Post
    tak minat barang indon.
    bole blah.:046:
    bg saya ,saya bkn tak suka lagu indon masuk tapi yg pelik kita nak masuk kat pasaran dia tak boleh lepas la plak

    dan lagi satu quality muzik kita dgn dorang sama jer sebenarnya

  9. #9
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Stamford Bridge
    Posts
    2,705
    the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough
    My Mood
    Angelic
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Zarul Umbrella View Post
    bg saya ,saya bkn tak suka lagu indon masuk tapi yg pelik kita nak masuk kat pasaran dia tak boleh lepas la plak

    dan lagi satu quality muzik kita dgn dorang sama jer sebenarnya
    Cinta Buatan Malaysia:045: - Search
    the Oranje Forever!!!!
    "Life Is Awesome"

  10. #10
    Zarul Umbrella
    Guest
    Quote Originally Posted by the Oranje View Post
    Cinta Buatan Malaysia:045: - Search
    sokonglah industri muzik kita kalau bukan kita saper lagi yg nak kita harapkan takkan nak suruh indon plak kan:011::011::011:


  11. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts