Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    sowhat
    Guest

    Homeopathy : Berkesankah?

    Siapa diluar sana pernah menggunakan kaedah rawatan homoepathy atau pernah mengambil ubat homeopathy? Berkesankah ia? Saya juga pernah satu masa dulu mengambil ubat homeopathy ini. Tapi kebelakangan ini saya berminat dengan topik ini kerana saya terjumpa seseorang yang mempertikaikan keberkesanan homeopathy. Beliau adalah James Randi atau lebih dikenali sebagai Amazing Randi. Beliau adalah seorang yang banyak membongkar kaedah-kaedah perubatan yang pelik yang bagi beliau tidak berkesan tetapi ada orang yang menjadi kaya raya dengan cara tersebut. Beliau juga yang menerangkan bagaimana cara Ustaz cakra alam membuat trick untuk perubatannya. Jadi bagaimana pendapat korang? Kalau nak tau lebih lanjut tentang homeopathy atau lain2 kaedah boleh search kat youtube tentang beliau. Banyak video yang mana Amazing Randi mencabar pengamal kaedah2 tersebut. Untuk homeopathy boleh tengok yang ini: [ame="http://www.youtube.com/watch?v=aSKxz1BNU6s&feature=related"]James Randi explains Homeopathy.[/ame]
    Lain-lain link:
    www.skepdic.com
    James Randi
    Estonian Forex 160x600en

  2. #2
    kingnorth
    Guest
    ntah ler.. ada sapa2 yg ada pengalaman tak?

  3. #3
    ☆NG Splatterz☆
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    kejap kat sana..kejap kat sini
    Posts
    3,603
    wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    x pernah ada pengalaman ngan perubatan homeopathy ni..

    tapi apa yg wak tau kaedah pengubatan homeopathy ni memang sudah lama lebih 200 tahun.Malahan di beberapa buah negara mempunyai Universiti/kolej khusus dlm bidang perubatan homeopati ni.
    So umum mengetahui yg homeopati ni adalah salah satu kaedah rawatan yg diiktiraf.

    Berbanding ngan Ariff Cakra putar alam tu... memang bagus didedahkan tembelangnya.

  4. #4
    kingnorth
    Guest
    aku pernah pegi jumpa cakra alam tu dulu.. mmm rasanye memang temberang lah.. cas punyalah mahal..:037:

  5. #5
    NG Rookie
    Join Date
    May 2007
    Location
    jay bee
    Posts
    269
    azlee is on a distinguished road
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    okay...aku ada pengalaman homeopathy...
    2003 - adik aku kena semacam beguk. klu beguk tu di pipi tetapi dia kena kt bawah iaitu sekitar kawasan dagu..mak aku n makcik aku guna kan kaedah tradisional mula2..pakai nila lh ape lh semua tp x surut2..tnggu pnya tnggu seminggu x surut2 gak..
    mak aku decide bwk g klinik..n shockingly doktor tu x diagnose pon adik aku tp dia kuar kan teori dia "budak2 mcm ni klu kena mcm ni bkn beguk kak. x kanser, leukimia"..terus bkk surat wat rujukan kt pakar puteri..kena cas RM 40.
    mak aku dh clueless...x tau nk ckp per...pakcik aku dtg rekemen kan homeopathy ni..
    dr khairi namanya kt KOMTAR JB..aku pon g lah bwk adik aku ni ngn mak aku...
    one more shock news...dia ckp bkn kanser. cuma klg air liur dia (kelenjar x berfungsi dgn baik). dia pon bg ubat... amazingly just kena RM20 jer...pesanan dia masa tu..."kak..habis ubat jer bwk fikri jmpa saya lg yer..jgn putus ubat selama 6 bln"
    Amazingly, x smpai sebln adik aku recover dr beguk n x smpai 6 bln dia recover sepenuhnya. selepas rawatan yg terakhir ni ayat Dr Khairi tu kepada mak aku "klu lambat sikit memang kanser kak" luckily kitorg cepat...
    klu x, memang smpai skrg adik aku trlantar kt hospital or kena kemoterapi lg smpai skrg...

    p/s: rawatan dia simple jer...hanya pakai rambut (DNA Rambut)..klu korg nk kirim sesape pon bole..nnt aku ceritakan lg tntg homeopathy ni...

    ..SiLa LaWaTi Ke LaMan WeB SyArIkAT AkU..
    MeMbEkAl SeRtA MeNjUaL CaT SeRtA BaRaNgAn LoGaM
    http://www.serikilat.com.my

  6. The Best Spread 468x60ms

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts