Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
 • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms TenkoFX Crypto

Closed Thread
Results 1 to 1 of 1
 1. #1
  markix
  Guest

  Metrocomm Resources (Service Provider)

  OBJEKTIF: "MEMASARKAN PRODUK-PRODUK KOPERASI MENERUSI SKIM KEAHLIAN"

  #1# PENDAHULUAN: ANGKASA ##

  Untuk pengetahuan anda, ada kira-kira 7,000 koperasi yang beroperasi di Malaysia. Daripada jumlah itu, kira-kira 4,000 koperasi bernaung di bawah Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad ("ANGKASA") dengan gabungan jumlah keahlian daripada pelbagai koperasi berjumlah kira-kira 7,000,000 (7 juta) orang!


  #2# PRODUK KOPERASI? ##

  Tahukah anda bahawa sebenarnya terdapat lebih daripada 2,000 jenis produk-produk Koperasi merangkumi pelbagai sektor pengguna di Malaysia?

  Ya, pilihannya amat banyak merangkumi keperluan asasi kita seperti BERAS, GULA, MINYAK MASAK, minyak enjin, kordial bermutu tinggi dan sebagainya. Ada di antaranya berkualiiti tinggi sehingga mendapat pengiktirafan serta persijilan berprestij HACCP, ISO dan sebagainya.

  Namun, dimanakah dapat kita melihat atau membeli produk-produk sebegini? Tesco? Giant? MyDin? Carrefour? Jika ada pun, produk-produk koperasi ini tidak begitu menonjol dan tidak diperagakan pada rak-rak utama berbanding kebanjiran produk-produk dengan jenama yang lebih terkemuka, samada jenama tempatan, mahupun yang diimport. Ringkasnya, pemasaran produk-produk Koperasi secara relatifnya agak tidak menyerlah.


  #3# METROCOMM RESOURCES ##

  NOTA AWAL:
  - Bahagian Pembangunan Usahawan ANGKASA telah melantik Konsortium Koperasi Pengguna (M) Berhad (“KKPMB”) yang mempunyai 25 koperasi yang bernaung dibawahnya dengan keahlian lebih 500,000 orang selaku PANEL PEMASARAN produk-produk Usahawan ANGKASA dan Koperasi Ahli Pusat Perkhidmatan Usahawan ANGKASA.
  - Manakala KKPMB pula melantik METROCOMM RESOURCES sebagai Perunding antara KKPMB dan JIWA

  MetroComm Resources ("MetroComm") merupakan sebuah syarikat penyedia perkhidmatan (service provider) yang mempunyai kepakaran di dalam pencarian pelanggan seperti telah memberi perkhidmatan mencari pelanggan untuk Celcom, astro dan sebagainya dalam platform single level yang hanya mendapat keuntungan sekali jualan sahaja.

  Melihat kepada nasib pemasaran majoriti produk-produk koperasi yang agak malap, MetroComm mengorak langkah untuk beralih kepada platform Multi Level Marketing (MLM). Setelah membuat penelitian lebih dari 4 bulan, MetroComm akhirnya memilih syarikat JIWA REALITI SDN BHD (rujuk web www.jiwa2u.com )

  Ini bermakna produk-produk koperasi ditumpangkan ke dalam Jiwa Realiti Sdn Bhd dengan menggunakan lesen AJL mereka dan ahli-ahli koperasi akan disusun di dalam sistem jiwa yang mempunyai plan pemasaran yang hebat menerusi skim keahlian ini.


  #5# SKIM KEAHLIAN ##

  Anda tentu pernah menyertai skim keahlian seperti Kad Mesra (PETRONAS), Bonuslink (Shell), J-Card (JUSCO), MYDIN dan sebagainya. Sebagai contoh, dengan penggunaan Kad Mesra PETRONAS, kita memperoleh MATA GANJARAN di atas pembelian barangan petroleum dan pelbagai barangan di Kedai Mesra yang beroperasi di Stesen-stesen Servis PETRONAS. Dan Mata Ganjaran itu pula boleh diguna untuk ditebus dengan pembelian minyak petrol, diesel dan pelbagai barangan di Kedai Mesra. Keahlian Kad Mesra ini diperhebatkan lagi pula dengan tawaran diskaun istimewa produk atau perkhidmatan dari rangkaian Merchant yang turut mengambil bahagian.

  Pendekatan mirip seperti ini jualah yang bakal diambil untuk memasarkan produk koperasi, di mana ahli yang menyertai skim ini akan menjadi konsumer pelbagai produk koperasi secara berterusan dan memperoleh REBAT atau BONUS di atas pembelian tersebut. BONUS ini pula boleh digunakan untuk pembelian barangan koperasi di masa hadapan.

  Suatu masa nanti, anda tidak perlu mengeluarkan wang tunai dari saku anda untuk membeli pelbagai jenis produk-produk koperasi lantaran BONUS LUMAYAN yang bakal anda nikmati menerusi PROGRAM KEAHLIAN UNIK yang julung kali seumpamanya di Malaysia!


  #6# PELUANG/POTENSI INCOME KITA? ##

  Dengan penerangan serba-ringkas di atas, jelaslah kini kita sama-sama berpeluang untuk merebut peluang keemasan yang amat murni ini bagi membantu menggerakkan ekonomi koperasi.

  Menerusi program ini, kita akan bersama-sama menggerakkan lebih dari 2,000 produk koperasi dari 4,000 koperasi yg bernaung di bawah ANGKASA di Malaysia. Kira-kira 7,000,000 (7 juta) ahli koperasi akan menyertai program ini pada masa mendatang.
  sila rujuk berita di:
  http://mstar.com.my/berita/cerita.as...c=mstar_berita

  Dalam tahun-tahun terdekat, lebih 44 juta ahli pelbagai koperasi di Indonesia turut menyusul, diikuti berjuta-juta lagi ahli dan pengguna menerusi pasaran 57 buah negara Islam melalui OIC World Trade.


  POTENSI INCOME..!!??

  Kita akan dapat bermacam-macam bonus yang disediakan seperti bonus penajaan, matching bonus dan sebagainya di Plan A (boleh rujuk pelan pemasaran Jiwa Realiti)
  Selain itu, jika masing-masing ahli di bawah organisasi kita membeli barang dapur menerusi pembelian pelbagai produk Koperasi (beras, minyak, lampin bayi, minyak enjin & banyak lagi!) dalam lingkungan RM250 ke RM350 sebulan, POTENSI income kita adalah sehingga RM3.6 juta sebulan!*
  * Dengan saiz organisasi anda di antara 70 ribu hingga 90 ribu keahlian


  << MODAL? RM400 SAHAJA..!! >>
  Untuk menyertai skim keahlian bagi memasarkan produk-produk koperasi ini, anda dikehendaki membuat PEMBELIAN PERTAMA produk-produk kecantikan dan kesihatan dari JIWA sebanyak RM750 (1 Pin + Produk).

  Namun, dengan PROMOSI terkini, anda HANYA PERLU BAYAR RM400 (1 Pin) sahaja, manakala RM350 lagi akan anda langsaikan kepada pihak JIWA menerusi potongan bonus 50% atau mana yang tinggi yang bakal ditolak dari e-Wallet anda

  NOTA: Bonus akan dibayar menerusi akaun CIMB atau Maybank anda, di atas arahan Withdrawal menerusi akses Member Login

  Untuk info atau penerangan lanjut, sila...
  [a] Hubungi atau SMS saya (IKRAM) di 012-3183508 untuk temujanji, ATAU
  [b] Datang Sessi Taklimat di Pejabat METROCOMM RESOURCES yang diadakan setiap ISNIN dan JUMAAT, jam 8:30 malam di Tingkat 4, Wisma Rampai, Wangsa Maju.

  Sila lawati facebook Metrocomm Resources di http://www.facebook.com/metrocomm.resources.my
  Trade_on_STP_accounts-ENG_160x600
  Last edited by markix; 05 Sep 2010 at 09:31 AM. Reason: perubahan

 2. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts