Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 The Best Spread 468x60ms

View Poll Results: Wajarkah Syarikat Rokok Kembali Menaja Liga Malaysia

Voters
18. You may not vote on this poll
  • Wajar

    12 66.67%
  • Tidak Wajar

    6 33.33%
+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    McLaren HQ
    Posts
    15,548
    tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all
    My Mood
    Asleep
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like

    Wajarkah Penajaan Syarikat Rokok Kembali Ke Liga Malaysia

    Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin Raja Omar dikatakan bakal membuat rayuan kepada kerajaan untuk membenarkan kembali syarikat rokok untuk menaja kembali Liga Malaysia. langkah tersebut diambil untuk mengatasi kemelut kewangan yang melanda persatuan bola negeri.

    Kali terakhir syarikat rokok menaja Liga Malaysia pada tahun 2004 ekoran ketetapan Rangka Konvensyen Kawalan Tembakau (FCTC) pada konvensyen Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) pada 2003 dimana semua anggota mengharamkan atau mengenakan sekatan terhadap pengiklanan, penajaan dan promosi tembakau.

    Adakah langkah ini patut? dan adakah Syarikat Rokok sahaja yang mampu memberi penajaan yang besar? Apa pendapat anda?
    Professional_PAMM_Service-ENG_160x600
    "Saya menyertai Nogold Speakout"

  2. #2
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Stamford Bridge
    Posts
    2,705
    the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough
    My Mood
    Angelic
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    50-50
    Rasanya FAM kena cari mechanism untuk upgrade performance national team, di samping mempromosikan Liga M.
    Aku tak nampak usaha FAM kearah itu.
    BTW, aku rasa semua FA di bawah FIFA, tak guna sponsor dari syarikat rokok.
    (betul ke?)
    the Oranje Forever!!!!
    "Life Is Awesome"

  3. #3
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    cheraxz
    Posts
    13,808
    alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    guna shisha plak:005:

  4. #4
    NG Rookie
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,138
    tokputih will become famous soon enough tokputih will become famous soon enough
    My Mood
    Sneaky
    Post Thanks / Like
    kalau dah terdesak taja ajelah

  5. #5
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    McLaren HQ
    Posts
    15,548
    tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all
    My Mood
    Asleep
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by the Oranje View Post
    50-50
    Rasanya FAM kena cari mechanism untuk upgrade performance national team, di samping mempromosikan Liga M.
    Aku tak nampak usaha FAM kearah itu.
    BTW, aku rasa semua FA di bawah FIFA, tak guna sponsor dari syarikat rokok.
    (betul ke?)
    pasukan negeri manja. Nak gaji player mahal2 tapi penaja tak reti cari sendiri. Dok harap FAM je
    "Saya menyertai Nogold Speakout"

  6. #6
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    cheraxz
    Posts
    13,808
    alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    yg kita nampak salah FAM je
    salah pasukan negeri kita tak nampak

  7. #7
    DiSc
    Guest
    carilah sponsor arak lak...cam ada satu kelab english wat tue...:21:

  8. #8
    NG Newbies
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    27
    onerich is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by the Oranje View Post
    50-50
    Rasanya FAM kena cari mechanism untuk upgrade performance national team, di samping mempromosikan Liga M.
    Aku tak nampak usaha FAM kearah itu.
    BTW, aku rasa semua FA di bawah FIFA, tak guna sponsor dari syarikat rokok.
    (betul ke?)
    suasana iklim bolasepak kita berbeza.boleh sesiapa cadangkan syarikat korporat mana yang mampu atau sanggup menaja pasukan2 Liga M. Dengan prestasi semasa, rasanya tiada satu syarikat yang mahu kecuali ada campur tangan pihak kerajaan dalam pengecualian cukai. persoalannya berbaloikah?:dft011:

  9. #9
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Stamford Bridge
    Posts
    2,705
    the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough
    My Mood
    Angelic
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tennoajak View Post
    pasukan negeri manja. Nak gaji player mahal2 tapi penaja tak reti cari sendiri. Dok harap FAM je
    utk arap FAM bayar gaji tak patut la.
    tapi sebagai badan induk, FAM patut set-up satu stendet.
    Aku tak rasa Malaysia kekurangan pemain berpotensi, cuma macam mana nak gilap. Kita ada sekolah sukan, apsal produk tak kualiti?

    Sebab orang tak lihat sukan satu industri menguntungkan.

    Bukan sebab penajaan sahaja, tapi usaha kearah memajukan sukan.
    Aku tgk kat TV pun bukan ada citer sukan Malaysia sgt pun, cuma tgu sesapa yang tak perform baru nak buat bahan berita - kutuk jer.

    Nicol David, Chong Wei, PeiPei& EeHui, Shalin Zulkifli pun bukan Dunhill sponser!
    the Oranje Forever!!!!
    "Life Is Awesome"

  10. #10
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Stamford Bridge
    Posts
    2,705
    the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough
    My Mood
    Angelic
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by DiSc View Post
    carilah sponsor arak lak...cam ada satu kelab english wat tue...:21:
    bukan takat arak jer bro, kelab english tu Syarikat judi pun boleh sponser
    888Bet, Mansion, ntah apa2 bet la lah.

    the Oranje Forever!!!!
    "Life Is Awesome"

  11. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts