Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Suami Isteri }

  1. #1
    Banned
    Join Date
    May 2009
    Location
    kejiranan
    Posts
    1,761
    carkey88 is a jewel in the rough carkey88 is a jewel in the rough carkey88 is a jewel in the rough carkey88 is a jewel in the rough
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like

    Suami Isteri }

    Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi.
    Antara alasan yang diberikannya:


    Suami : Lelaki kawin 3 baru lah sah


    Isteri : Kenapa pula?
    Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, “satu” is one, “dua” is two, “tiga” isteri (is three). Baru betul dan sah!.


    Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang “singular” dan “plural”
    Suami : Berkenaan apa tu?


    Isteri : Satu tu “Singular”; dua atau lebih “Plural”


    Suami : Contohnya?


    Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?


    Suami : Ohhh… tambah huruf “s” untuk yang plural


    Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang


    Suami : Macam mana pula boleh sama?



    Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi

    plural, maka abang MAMPUS, tambah “s” je,kan ?

    ape abg nak mampos......................!



    Lepas daripada tu, si suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi.
    Estonian Forex 160x600en

  2. #2
    gato_erse
    Guest
    :011::011::011:

    sengal²..
    igtkan nak kenekan bini last² dia yang kene..
    adehhhh...
    lawak²....

  3. #3
    ║█║▌║█║▌│║▌║▌█║
    Join Date
    May 2009
    Location
    Di mana tapak kaki ku berpijak di situ lokasi ku...
    Posts
    1,369
    fitrie is just really nice fitrie is just really nice fitrie is just really nice fitrie is just really nice
    My Mood
    Bored
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by gato_erse View Post
    :011::011::011:

    sengal²..
    igtkan nak kenekan bini last² dia yang kene..
    adehhhh...
    lawak²....
    tu la pasal...
    die ingat bini die x reti omputih... :011::011:

  4. #4
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    58
    powells is on a distinguished road
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like
    harhar.. mampos la laki 2 klu brani kawen lgi. "three" isteri konon. harhar,..


  5. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts