Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
 • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Results 1 to 1 of 1
 1. #1
  kruleznickzam
  Guest

  Nur Kasih (TV3) Download kat sini..

  Aku xpernah pon tgk cite nie tapi mak ngan adik-beradik aku suke tgk cite nie.. jadi sapa2 yg terlepas episod boleh download kat sini.. :011: :011:

  p/s: semua link ini bukan upload oleh aku.. aku cari sahaja.. so jika da yg dead link atau corrupted file sila report kat aku.. boleh aku cari alternative link lain kat internet. :045:


  Episod 01:
  Mengisahkan kehidupan Ustaz Hassan Albasheer dan Hajjah Khadijah mempunyai dua orang anak lelaki yang berbeza perwatakan dan pemikiran. Aidil merupakan abang kepada Adam seorang yang lemah lembut,bersopan dan peganggan agama yang tinggi. Adam pula seorang yang kasar, hidupnya juga dipengaruhi budaya barat. Aidil dan Adam diminta pulang oleh ibunya kerana ayah mereka sedang tenat. Aidil dan Adam tiba di kampong. Secara tidak sengaja, mereka
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?2zmshx3wvjt
  Episod 02:
  Aidil telah jatuh hati sejak kali pertama melihat kecantikan wajah Nur Amina. Adam mula bosan tinggal di kampungnya dan bercadang untuk pulang semula ke Australia.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?xwch5m0ye91
  Episod 03:
  Ustaz Hassan telah meminang Nur Amina untuk Adam sedangkan Nur Amina adalah pilihan hati Aidil. Nur Amina turut kecewa dengan pinangan ini kerana dia mempunyai cita citanya sendiri dan dia telah mendapat surat biasiswa untuk meneruskan pengajiannya. Adam yang terkejut dengan hal itu membantah keputusan ayahnya kerana dia telah mempunyai pilihan hatinya sendiri. Hajjah Khadijah memujuk Adam untuk berkahwin dengan Nur Amina dan akhirnya Adam akur.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?y5qiqyblhmu
  Episod 04
  Keadaan Ustaz Hassan bertambah teruk. Perkahwinan Adam dan Nur Amina diadakan dengan segera. Dalam diam, Aidil menyimpan perasaan kecewa kerana wanita idamannya kini menjadi adik iparnya. Adam menyalahkan Nur Amina kerana Nur Amina tidak menolak pinangan dari keluarganya dahulu.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?inbzn1dhnzn
  Episod 05:
  Aidil masih tidak mahu memulakan tugasnya di Biro Bantuan Guaman kerana risau dengan keadaan ayahnya. Nur Amina mengejutkan Adam dari tidurnya dan memberitahu tentang pemergian Ustaz Hassan.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?wd91m2nnbzx
  Episod 06:
  Adam meninggalkan Nur Amina di stesen keretapi dan berlepas ke Australia sendirian. Nur Amina yang sendirian terpinga–pinga ditinggalkan disitu. Nur Amina mencari rumah sewa Nabila dan menceritakan apa yang berlaku kepada dirinya.
  Adam kembali kepada Katrina & melamarnya untuk menjadi isterinya tanpa memikirkan Nur Amina yang ditinggalkannya di Malaysia.
  Nur Amina akhirnya dapat meneruskan pelajarannya di Universiti Islam Antarabangsa seperti yang diimpikan selama ini.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?99dhcomxi0w
  Episod 07:
  Adam telah berkahwin dengan Katrina. Nur Amina kini meneruskan kehidupan sebagai mahasiswi di Universiti Islam Antarabangsa.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?mmt6md2ug24
  Episod 08:
  Aidil telah pun menjadi seorang peguam. Aidil di minta memberi ceramah di Universiti Islam Antarabangsa dan dia bertemu dengan Nur Amina selepas beberapa tahun.
  Nur Amina terharu dengan tindakan Aidil yang sanggup menipu untuk menjaga nama baiknya dan keluarga.
  Adil sebenarnya mempunyai perasaan terhadap Nur Amina tapi dia berusaha melawan perasaan itu.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?jievdq3nyek
  Episod 09:
  Nur Amina sering berhubung dengan Aidil melalui email. Nur Amina meminta Aidil datang dihari konvokesyennya.
  Kehidupan Adam di Australia telah jauh dari landasan agama. Tetapi, Adam terasa jiwanya kosong sedangkan dia mempunyai segala kemewahan. Apabila Katrina disahkan mengandung, Adam merasakan jiwanya akan tenang semula.
  Ketika pulang dari berparti, Adam dan Katrina ditimpa kemalangan dan bayi dalam kandungan Katrina tidak dapat diselamatkan. Adam dipenjara kerana memandu dibawah pengaruh alkohol.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?etvm0zodjhy
  Episod 10
  Ketika menjalani hukuman penjara, Adam mula sedar dan insaf dengan kesilapannya. Selepas dibebaskan, Adam kembali ke rumahnya dan berhasrat untuk membawa Katrina kembali ke pangkal jalan. Adam mengambil keputusan untuk pulang ke Malaysia.
  Nur Amina nekad untuk menceritakan segala – galanya kepada keluarganya. Dia pulang ke kampung setelah sekian lama tidak kembali. Ketika tiba di kampung, Aidil menelefonnya dan memberitahu tentang kepulangan Adam.
  Adam dan Katrina tiba di Malaysia. Aidil melarang Adam membawa Katrina bertemu dengan ibunya. Aidil meminta Adam menyelesaikan segala masalah yang telah timbul diantara dia dan Nur Amina.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?yzmdxxiindl
  Episod 11
  Adam cuba memulihkan hubungannya Nur Amina. Nur Amina tidak sampai hati menceritakan hal yang sebenar tentang status perkahwinannya kepada Hajah kerana mengetahui Hajah mempunyai penyakit.
  Aidil menemui Katrina di bilik hotel. Dia terkejut melihat Katrina tidak sedarkan diri di dalam bilik hotel. Aidil memberitahu Adam tentang kejadian yang berlaku.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?2hwn5j1nmzm
  Episod 12
  Nur Amina memulakan pekerjaannya. Tanpa diketahui, Adam juga turut bekerja di pejabat yang sama dan Adam merupakan kawan baik kepada bosnya.
  Keadaan Katrina semakin teruk. Aidil menyarankan Adam membawa Katrina berjumpa pakar sakit jiwa untuk membantu memulihkan Katrina. Sarah pula cuba mendekatkan dirinya dengan Aidil.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?4eiliimfk22
  Episod 13
  Nur Amina perlu meneliti projek di luar Bandar. Tanpa diketahui olehnya, Adam terpaksa mengantikan tempat bosnya disaat saat akhir. Nur Amina terkejut melihat kehadiran Adam di resort.
  Adam cuba membaiki hubungannya dengan Nur Amina. Pada masa yang sama, Dato Hamzah yang merupakan client mereka mempunyai hati pada Nur Amina. Adam cemburu melihat keakraban mereka.
  Sarah mencari Aidil sehingga ke Kuala Lumpur kerana mengetahui bahawa Aidil berada di rumah Adam.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?oxamkmnmztm
  Episod 14
  Sarah pura – pura sakit dan memanggil Aidil datang ke rumah Nabila. Sarah memasang perangkap tatapi tidak menjadi apabila Nabila pulang sebelum Aidil tiba di rumah Nabila.
  Hubungan Nur Amina dan Adam kembali pulih sedikit demi sedikit. Nur Amina sudah mulai menerima kehadiran Adam dalam hidupnya.
  Sarah cuba menghasut Aidil dengan menceritakan tentang perasaan Aidil kepada Nur Amina suatu ketika dahulu. Nur Amina terkejut apabila mengetahui bahawa Adam sudah berkahwin lain ketika di Australia.
  Download Link
  Code:
  http://www.mediafire.com/?oke4ymxhy4t
  Episod 15
  sinopsis akan diletakkan nanti..
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?njmznhyywrm
  Episod 16
  Adam dan Nur Amina bertemu dan Adam bertanya kepada Nur Amina tentang keputusan Nur Amina. Nur Amina masih tidak dapat memberi kata putus kepada Adam tetapi menunaikan permintaan Adam untuk bersama - sama ke Masjidil Haram.
  Hajjah berdoa di Jabal Rahmah supaya Aidil bertemu dengan jodoh yang terbaik untuk dirinya.
  Ketika Aidil ke kedai buku di Mekah, Aidil bertemu dengan seorang wanita yang bernama Aliya (Ayu Raudhah). Aidil telah jatuh hati pada Aliya.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?4i1zgee2zze
  Episod 17
  6 bulan kemudian, Adam kini telah membuka firma arkiteknya sendiri yang membuat pengkhususan dalam senibina Islam. Aidil terkejut bertemu Aliya yang sudah pulang ke Malaysia. Laptop Adam rosak dan dia tidak dapat menghantar email kepada Nur seperti biasa. Nur ternanti-nanti email dari Adam. Keluarga Aliya menjemput Hajah ke rumah untuk makan tengahari. Datuk menyatakan hasrat keluarganya untuk menyatukan Aidil dan Aliya.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?djoirllnrxo
  Episod 18
  Pada mulanya, Aidil ragu - ragu kerana takut Aliya tidak dapat menyesuaikan diri dengan keadaan di kampung. Tetapi setelah diyakinkan,barulah Aidil yakin dengan Aliya. Nur Amina mengambil keputusan untuk pulang ke Malaysia. Ketika tiba di Malaysia, Nur Amina mendapat berita Adam telah jatuh lemas ketika menjalankan tugasnya. Nur Amina nekad dan berjanji tidak akan meninggalkan Adam lagi. Nur Amina dan Adam membantu Aidil membuat persiapan perkahwinan.
  Download Link:
  Code:
  http://www.mediafire.com/?wo4mzyo3jnj
  Episode 19
  Sarah melarikan diri. Katrina muncul semasa semua orang sibuk membuat persiapan perkahwinan Aidil dan Aliya.
  Download Link:
  Code:
  part 1 - http://www.mediafire.com/?kcnn1pv0llx
  part 2 - http://www.mediafire.com/?xjft2i3xwmd
  part 3 - http://www.mediafire.com/?t9jwfwmcjg2
  part 4 - http://www.mediafire.com/?u2k1qxmb7n3
  Episode 20
  Adam terkejut dengan kehadiran Katrina yang berhijab.
  Download Link:
  From tv3 (flv):
  Code:
  http://medprima.vo.llnwd.net/o18/u/tv3/pri/nurkasih/nurkasih_01_020_01_cft.flv
  http://medprima.vo.llnwd.net/o18/u/tv3/pri/nurkasih/nurkasih_01_020_02_cft.flv
  http://medprima.vo.llnwd.net/o18/u/tv3/pri/nurkasih/nurkasih_01_020_03_cft.flv
  http://medprima.vo.llnwd.net/o18/u/tv3/pri/nurkasih/nurkasih_01_020_04_cft.flv
  mediafire (avi):
  Code:
  part 1 - http://www.mediafire.com/?z2j5mwy0mjn
  part 2 - http://www.mediafire.com/?0yumgqgmzjj
  *credit olok2 kpd hafizadam, arYzs, safwansem dan kaka (kamil kacak)
  *credit sebenar utk pengarah, pelakon, krew dan smua yg terlibat dlm drama Nur Kasih
  PAMM 120x600

 2. The Best Spread 468x60ms

 

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts