Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    sharmrock
    Guest

    'Penyewa Kereta' Dikehendaki sambil buat side income...

    Kepada Sesiapa yang ingin menyewa kereta kepada saya sambil buat side income RM1000++ (minimum) mungkin lebih sebulan selama saya menyewa kereta anda, dan bayaran ansuran sewabeli oleh penyewa kepada pihak bank akan saya tanggung. Bolehlah hubungi saya untuk keterangan lanjut jika berminat, terima kasih.

    Golongan yang sesuai untuk berurusniaga dengan saya ialah:

    1> orang yang dah approve loan keta dia kat bank tapi tak jadi nak ambil keta tu sebab keta tak best bila tengok betul2.
    2> orang yang dah loan approve beli keta baru tiba2 sangkut bayar ansuran sewabeli bulan2 dengan pihak bank sebab budget lari.
    3> orang yang mencari peluang perniagaan.
    4> nak jual keta sebab nak pakai keta baru atau tak de duit dah nak pakai kereta, tapi tak mau tanggung hutang ngan bank walaupun dah jual keta tersebut...
    5> family atau kawan pergi luar negara tinggal kat kita suruh guna tapi kita sendiri pun tak terguna sebab dah ada keta sendiri...
    6> dan pelbagai lagi sebab2 yang seangkatan dengannya...

    Jawapan kepada soalan lazim:
    1) aggreement ada ke?
    - agreement ada kontrak 1 tahun (ada stamping), kalau nak sambung pun boleh sampai keta habis bayar kat bank pun boleh.
    2) kerosakan saman macam mana plak?
    - segala kerosakan kereta saman polis, jpj dan sbgnya ditanggung oleh company.
    3) roadtax, insuran dan ansuran bulanan keta siapa yang tanggung?
    - company tanggung semua selagi didalam kontrak disewa oleh company.
    4) Lokasi kereta selepas diberi sewa akan ada dimana?
    - keta akan ada di area hotel-hotel di penang, bagi mat salleh sewa tapi ada driver melayu akan drive kemana saja mat salleh tu nak pergi.
    5) ada apa lagi nak kena buat tak sebagai owner yang dah bagi sewa semasa dalam kontrak?
    - owner relax goyang kaki jer cukup bulan amik duit tiap2 bulan starting with rm1000(minimum) boleh lebih lagi bergantung pada kereta.

    Jenis kereta yang dikehendaki untuk disewa:-
    Tahun 2000 ke atas, kalau kurang pun boleh tapi mesti 90% good condition aircond ok, tak mau kemik dan calar, gearbox ok, engine ok boleh la... kalau bawah tahun 2000 nak kena check dulu sebelum boleh diserahkan untuk disewa. Jenis2 keta yang boleh diberi kalau boleh la macam wira, waja, perdana, viva, myvi, citra, savvi, pesona, saga, gen-2, satria neo dan seangkatan dengannya... tapi kalau macam BMW,Harier, dan sbgnya lagi banyak la dapatnya...


    Untuk penyewa yang serius sila beri nama, no. handphone, area tempat tinggal, dan jenis kereta contoh 'gen2 tahun 2004 auto', plat no., dan sms ke 0133254027 (sharm)
    Trade_on_STP_accounts-ENG_160x600
    Last edited by sharmrock; 17 Oct 2009 at 02:50 AM.

  2. #2
    sharmrock
    Guest
    senyap jer thread ni... tak de yang berminat ker? carigold feedback ok jer... http://www.carigold.com/portal/forum...=1#post4873356

  3. #3
    NG Rookie
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    513
    koei_home is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    sini jarang trader2 masuk..sunyi sikit..diorang banyak on9..xmint ofline

  4. #4
    NG Rookie
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,138
    tokputih will become famous soon enough tokputih will become famous soon enough
    My Mood
    Sneaky
    Post Thanks / Like
    hehehe.. sham kat sini giler forex... lain2 biz derang tak nak hambik tahu... kete tok nanti dulu yer.. nak bagi tip top dulu... kasi cun-cun baru deal.. janji minimum 1k...:048:


  5. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts