Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 29
  1. #1
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    cheraxz
    Posts
    13,808
    alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like

    Kereta nak naik harga ??

    Betul ker kereta import nak naik harga baru cadang nak ambil kereta recon next year...

    Beli kereta sekarang, jangan tunggu sehingga Perjanjian Kawasan Perdagangan Bebas ASEAN (AFTA) dilaksanakan pada 1 Januari depan.

    Bagi Presiden Persatuan Automotif Malaysia (MAA), Datuk Aishah Ahmad, ramalan persatuan itu ialah harga kereta tidak mungkin turun tetapi kekal atau naik lagi apabila AFTA bermula kelak.

    Alasan beliau ialah hanya duti import dari negara-negara ASEAN akan dikurangkan daripada paras lima peratus sekarang kepada sifar untuk kenderaan siap bina (CBU).

    "Walaupun kita mengambil peluang ke atas import duti yang rendah sebanyak lima peratus yang ditetapkan mengikut perjanjian AFTA, harga kenderaan masih tinggi berbanding negara lain di rantau ini.

    "Ada kemungkinan harga kenderaan akan naik lagi tahun hadapan seiring peningkatan mata wang asing berbanding ringgit.

    "Tidak usah tunggu lama, lagipun banyak tawaran harga lebih rendah dan pelbagai keistimewaan diberikan menjelang penghujung tahun bagi menghabiskan stok,.
    PAMM 120x600

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    masjidtanah,melaka-gemas,n9-rajachulan,KL-Kajang
    Posts
    2,920
    akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough
    My Mood
    Sleepy
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    alasan takut org tak beli keta sebab nak tunggu afta je tu :011:
    last2 jadi cam dulu harga keta jatuh merudum

  3. #3
    NG Rookie
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Credit Suisse HQ
    Posts
    1,609
    kni will become famous soon enough kni will become famous soon enough
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by akay View Post
    alasan takut org tak beli keta sebab nak tunggu afta je tu :011:
    last2 jadi cam dulu harga keta jatuh merudum
    ikut persepsi & keperluan ler...
    kalau takde keperluan.. toksah beli.. biar MAA cakap apa pun... perlu kita ingat... MAA tu wakil persatuan penjual/pengimport keta... bukan wakil persatuan pengguna... hehehe...

    kalau tgk list yg di offer murah tu... byk production tahun 2008...
    maknanya kereta tahun lepas yg tak habis jual tahun ni...
    bila masuk jer tahun depan... keta tu dah sah umur 3 thn...
    harga drop byk...

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    masjidtanah,melaka-gemas,n9-rajachulan,KL-Kajang
    Posts
    2,920
    akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough
    My Mood
    Sleepy
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kni View Post
    ikut persepsi & keperluan ler...
    kalau takde keperluan.. toksah beli.. biar MAA cakap apa pun... perlu kita ingat... MAA tu wakil persatuan penjual/pengimport keta... bukan wakil persatuan pengguna... hehehe...

    kalau tgk list yg di offer murah tu... byk production tahun 2008...
    maknanya kereta tahun lepas yg tak habis jual tahun ni...
    bila masuk jer tahun depan... keta tu dah sah umur 3 thn...
    harga drop byk...
    masalah nye keta aku yg da abis utang ni market value dia lagi drop..
    besi buruk lak lg mahal dr keta aku lepas afta ni dijalakan sepenuhnya..
    apala nasib keta buatan malaysia ni

  5. #5
    NG Rookie
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Credit Suisse HQ
    Posts
    1,609
    kni will become famous soon enough kni will become famous soon enough
    Post Thanks / Like
    wokey... kalau keta ko habis utang...
    tapi condition cun, abai jer semua offer tu...
    tapi kalau condition dah teruK.. boleh ler pikir2kan keta lain...

    kalau nak rebet RM5000 utk kereta lama, cuma boleh beli proton & prerodua jer...

    apa keta ko sekarang?? kalau nak tukar plak.. keta apa yg ko berkenan???

  6. #6
    NG Rookie
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,138
    tokputih will become famous soon enough tokputih will become famous soon enough
    My Mood
    Sneaky
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kni View Post
    wokey... kalau keta ko habis utang...
    tapi condition cun, abai jer semua offer tu...
    tapi kalau condition dah teruK.. boleh ler pikir2kan keta lain...

    kalau nak rebet RM5000 utk kereta lama, cuma boleh beli proton & prerodua jer...

    apa keta ko sekarang?? kalau nak tukar plak.. keta apa yg ko berkenan???
    kete tok mitsubishi gls 1980 dah tanya dah memangler rebet 5000 ambik blm bayau bulan baru 445... masalah nya camner nak bayau bulan2...

  7. #7
    Glory Glory United
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    21,922
    Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future
    My Mood
    Yeehaw
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    alamak...tak dapat nak beli kete lagik la klu asyik nek jerk...:012::012:
    31 Dec 2009 genap 15000 posting di NG

    bila nak cecah 30k ni

  8. #8
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    masjidtanah,melaka-gemas,n9-rajachulan,KL-Kajang
    Posts
    2,920
    akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough
    My Mood
    Sleepy
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kni View Post
    wokey... kalau keta ko habis utang...
    tapi condition cun, abai jer semua offer tu...
    tapi kalau condition dah teruK.. boleh ler pikir2kan keta lain...

    kalau nak rebet RM5000 utk kereta lama, cuma boleh beli proton & prerodua jer...

    apa keta ko sekarang?? kalau nak tukar plak.. keta apa yg ko berkenan???
    tp mmg wat masa ni lom target nak amik keta lg..
    nak cr naked bike je :011:

  9. #9
    NG Rookie
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,138
    tokputih will become famous soon enough tokputih will become famous soon enough
    My Mood
    Sneaky
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Ejal_Kronik View Post
    alamak...tak dapat nak beli kete lagik la klu asyik nek jerk...:012::012:
    ala derang pembohong jer... nak abskan stok 2009...:dft009: janganler risau.. tahun depan banyak kereta murah2 nak masuk malaysia...

  10. #10
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    masjidtanah,melaka-gemas,n9-rajachulan,KL-Kajang
    Posts
    2,920
    akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough
    My Mood
    Sleepy
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tokputih View Post
    ala derang pembohong jer... nak abskan stok 2009...:dft009: janganler risau.. tahun depan banyak kereta murah2 nak masuk malaysia...
    bole kumpul duit beli caldina ni :011:


  11. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts