Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    cheraxz
    Posts
    13,808
    alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like

    Isteri Malique, Melissa Maureen dirompak dicabul

    Kesian penulis mendengar nasib isteri Malique, Melissa Maureen ni. Dahla kena rompak, tak cukup dengan tu, kena cabul pulak. Malique yang cuba menghalang kena tetak dekat kepala. Syukur baby mereka selamat dari ditetak.

    Apa yang penulis geram, tindakan polis yang sambil lewa seperti yang diterangkan Melissa di petikan dibawah, siap boleh tengok tv lagi tu masa ambil report. Tapi memang kes-kes kecil macam ni, polis-polis memang macam haram sikit.

    Nak-nak kes kecurian, kalau rumah korang kena masuk pencuri, tak payah la buat report, polis ni bukan buat kerja pun, just ambil report lepas tu datang rumah ambil gambar sket2, lepas tu belah. Kalau boleh, terus berambus la kalau setakat ambil report tapi takde tindakan. Bodoh piang punya polis yang curi tulang ni.

    Kejadian berlaku pada 2 Oktober lalu, jam 10 malam. Pelakon Melissa Maureen dan suami, Malique (bekas ahli Too Phat) bersama anak perempuan, Inca Medina, lima bulan, didekati empat orang lelaki yang menaiki dua buah motosikal, apabila sampai di rumah di Section 6, Kota Damansara. Dua daripada lelaki itu membawa sebilah parang seorang.

    Tidak puas dengan mengambil dompet, telefon bimbit, rantai dan jam tangan mereka, dua dari perompak itu mula mencabul Melissa. Apabila Malique menolak tangan mereka, kepalanya ditetak sebelum perompak-perompak itu memecut pergi.

    Dalam akhbar Malay Mail semalam, Melissa memberitahu keadaan Malique dan anaknya sudah okay. Walaupun kehilangan kira-kira RM5,000 dalam bentuk wang tunai dan barangan, yang membuatkan Melissa paling terkilan ialah apabila kes mereka seakan tidak mendapat perhatian pihak polis.

    Menurut Melissa, pihak polis hanya sampai di tempat kejadian 45 minit selepas panggilan dibuat. Selepas itu, disuruh Melissa dan suami ke balai polis Kota Damansara untuk membuat laporan. Di sana, pegawai polis bertugas dikatakan mengambil masa satu jam untuk mengambil laporan mereka, sambil menonton TV dan dengan keadaan kepala Malique yang berdarah.

    Tambah Melissa, pegawai berkenaan gagal memasukkan butir-butir seperti dirinya dicabul serta nombor plat motosikal perompak. Selepas itu, mereka diberikan nama seorang inspektor dari cawangan Mutiara Damansara untuk dihubungi tetapi tiada nombor telefon yang diberikan. Selang beberapa hari kemudian, apabila mereka berjaya mendapatkan nombor inspektor berkenaan, mereka dimaklumkan beliau sendiri bahawa dia sedang bercuti.
    PAMM 120x600

  2. #2
    tomato
    Guest
    cilakak punya perompak

    bodow punya polis

    santet jek dia orang ni!

  3. #3
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    58
    powells is on a distinguished road
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like
    tah la. bkn sumer polis2 cm 2. tpi bg mereka2 yg polis bergelar gampang, mmg haram. apende yg dorng wat tah. mmg menghampakan polis2 mcm 2.

  4. #4
    NG Girl Power
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kedah -> Shah Alam...
    Posts
    850
    zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice
    My Mood
    Sick
    Post Thanks / Like
    kekadang pelik gak..pesal nak wat report pun makan masa berjam2... bukan kes mcm ni je..kes eksiden ke...dah le org sakit eksiden....kena tunggu lama lak tu...pelik btol...kalau ada kaitan sedara ngan dorang...cepat skit kot wat:002:

  5. #5
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,307
    zatarra will become famous soon enough
    My Mood
    Angelic
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zureyna View Post
    kekadang pelik gak..pesal nak wat report pun makan masa berjam2... bukan kes mcm ni je..kes eksiden ke...dah le org sakit eksiden....kena tunggu lama lak tu...pelik btol...kalau ada kaitan sedara ngan dorang...cepat skit kot wat:002:
    mmg cmtu la.. ko nk cepat..?? bagi la "agung" sekeping due.. laju je kes ko diorg layan.. :042:

  6. #6
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    K.L- PeNaNG-KLanTaN-KeDah-SelaMa- LuMut PeRAK- Kota DaManSara #
    Posts
    2,274
    Nard Wawa has a spectacular aura about Nard Wawa has a spectacular aura about Nard Wawa has a spectacular aura about
    My Mood
    Angelic
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zureyna View Post
    kekadang pelik gak..pesal nak wat report pun makan masa berjam2... bukan kes mcm ni je..kes eksiden ke...dah le org sakit eksiden....kena tunggu lama lak tu...pelik btol...kalau ada kaitan sedara ngan dorang...cepat skit kot wat:002:
    Ntahkan.. kadang saje je.. repot pon sekadar repotla..
    dorg kata taleh wat pape.. ayat biasa..
    kalo kena sedara sat je mai.. angkut segala macam anjing konon nak cr..

    takut nye.. dekat ngan tempat Nard kena nii..
    baru2 ni ada kes kena tarik beg galas atas moto..
    koma jatuh moto org tu.. seram gle..
    :035::035:
    "Today is the great mental mental cleansing day. Throw away all that binds you to the past; all that hurts you. Discard everything in garbage;clean your heart; prepare it for a new life"

  7. #7
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,307
    zatarra will become famous soon enough
    My Mood
    Angelic
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Nard Wawa View Post
    Ntahkan.. kadang saje je.. repot pon sekadar repotla..
    dorg kata taleh wat pape.. ayat biasa..
    kalo kena sedara sat je mai.. angkut segala macam anjing konon nak cr..

    takut nye.. dekat ngan tempat Nard kena nii..
    baru2 ni ada kes kena tarik beg galas atas moto..
    koma jatuh moto org tu.. seram gle..
    :035::035:
    kawasan tu mmg bhy skit nard
    kes curi pun slalu kat situ :dft005:
    tp takpe, nard ade org kuat kan.. gune kan la sepenuhnye.. :010::011:

  8. #8
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    K.L- PeNaNG-KLanTaN-KeDah-SelaMa- LuMut PeRAK- Kota DaManSara #
    Posts
    2,274
    Nard Wawa has a spectacular aura about Nard Wawa has a spectacular aura about Nard Wawa has a spectacular aura about
    My Mood
    Angelic
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zatarra View Post
    kawasan tu mmg bhy skit nard
    kes curi pun slalu kat situ :dft005:
    tp takpe, nard ade org kuat kan.. gune kan la sepenuhnye.. :010::011:
    yeke.. takut taw..
    nek moto kat traffic light kena jaga2 tgk kiri kanan..
    org mmg dah pesan..
    org kuat byk keje len..
    :010::010:
    "Today is the great mental mental cleansing day. Throw away all that binds you to the past; all that hurts you. Discard everything in garbage;clean your heart; prepare it for a new life"

  9. #9
    PEACE YO!
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    root
    Posts
    3,437
    angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold
    My Mood
    Dead
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    kat mane2 pn skrg byk kes... mmg makin brani la perampok skrg nih

  10. #10
    nurmalam
    Guest
    kat mana2 pun kena hati2...kat luar @ rumah sendiri...org jahat dah la mmg banyak...nak nak pulak,polis pun sama gak tambah buat jahat...belum tentu sedara diorg diorg tolong2 gak...mmg patut pun gaji polis nih sikit...sbb nak buat keje ape pun xreti...mmg harap kat makan yg org suap...:014::014::014:

    ***cian kat polis baik...sorry noh...:dft008:


  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts