Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Akaun PAMM

  1. #1
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    851
    suremasyuq will become famous soon enough suremasyuq will become famous soon enough
    My Mood
    Tired
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like

    Akaun PAMM

    FXOpen baru sahaja melancarkan akaun PAMM maka thread ini akan digunakan oleh Pengurus Kewangan dan Pelabur untuk membincangkan hal berkenaan akaun PAMM sahaja

    Ini adalah satu perkembangan yang baik buat Pengurus Kewangan yg mana sehingga kini tiada pilihan tetapi menggunakan beberapa salinan MT4 yg menghadkan pertumbuhan dan kebolehan untuk melayan pelanggan dengan lebih efektif.

    Apa itu akaun PAMM.

    PAMM bermaksud 'Percentage Allocation Management Module'. salah satu penyelesaian teknikal, yg membenarkan pembukaan akaun pelabur tanpa had di bawah satu akaun utama (atau akaun pengurus).

    Dana dari semua pelabur dlm akaun utama ini akan diniagakan sebagai satu unit, memberikan lebih ruang bagi pengurusan kewangan dan pilihan kedudukan pengurusan yang lebih baik. Urusan trading akaun PAMM hanya boleh dijalankan oleh Pengurus Akaun (seorang trader yg professional), yg melakukannya dengan bayaran.

    Perkhidmatan PAMM akan menyimpan rekod setiap Pelabur secara individu dan keuntungan serta kerugian akan dibahagikan secara automatik oleh Syarikat (FXOpen) antara Pengurus dan Pelabur berdasarkan peratusan agar setiap pihak menerima kadar pulangan berdasarkan peratusannya.

    Dengan akaun PAMM FXOpen, Pengurus Akaun boleh menyelaras semua pelanggannya dalam satu terminal MT4. PAMM menerusi Kabinet Trader FXOpen membenarkan pengurus mengemukakan tawaran kepada pelanggannya kadar bayaran pengurusan, bayaran prestasi, amaun minima pelaburan, baki minima, pengeluaran awal dsb.

    Sekiranya anda ingin maklumat lanjut mengenai sistem PAMM-Standard atau PAMM-ECN, sila lawati http://forum.fxopen.com/forumdisplay.php?f=126 untuk bertanya dan berbincang mengenai PAMM.

    bitcoin 160x600

  2. #2
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    May 2009
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    1,248
    Don_corleone is a jewel in the rough Don_corleone is a jewel in the rough Don_corleone is a jewel in the rough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    berita baik buat traders ni.....tq

  3. #3
    Mati Pati Akan Datang
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Mengembara Menuju Cinta Nya..
    Posts
    1,551
    rolex will become famous soon enough
    My Mood
    Devilish
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    FXOpen baru sahaja melancarkan akaun PAMM maka thread ini akan digunakan oleh Pengurus Kewangan dan Pelabur untuk membincangkan hal berkenaan akaun PAMM sahaja

    Ini adalah satu perkembangan yang baik buat Pengurus Kewangan yg mana sehingga kini tiada pilihan tetapi menggunakan beberapa salinan MT4 yg menghadkan pertumbuhan dan kebolehan untuk melayan pelanggan dengan lebih efektif.

    Apa itu akaun PAMM.

    PAMM bermaksud 'Percentage Allocation Management Module'. salah satu penyelesaian teknikal, yg membenarkan pembukaan akaun pelabur tanpa had di bawah satu akaun utama (atau akaun pengurus).

    Dana dari semua pelabur dlm akaun utama ini akan diniagakan sebagai satu unit, memberikan lebih ruang bagi pengurusan kewangan dan pilihan kedudukan pengurusan yang lebih baik. Urusan trading akaun PAMM hanya boleh dijalankan oleh Pengurus Akaun (seorang trader yg professional), yg melakukannya dengan bayaran.

    Perkhidmatan PAMM akan menyimpan rekod setiap Pelabur secara individu dan keuntungan serta kerugian akan dibahagikan secara automatik oleh Syarikat (FXOpen) antara Pengurus dan Pelabur berdasarkan peratusan agar setiap pihak menerima kadar pulangan berdasarkan peratusannya.

    Dengan akaun PAMM FXOpen, Pengurus Akaun boleh menyelaras semua pelanggannya dalam satu terminal MT4. PAMM menerusi Kabinet Trader FXOpen membenarkan pengurus mengemukakan tawaran kepada pelanggannya kadar bayaran pengurusan, bayaran prestasi, amaun minima pelaburan, baki minima, pengeluaran awal dsb.

    Sekiranya anda ingin maklumat lanjut mengenai sistem PAMM-Standard atau PAMM-ECN, sila lawati http://forum.fxopen.com/forumdisplay.php?f=126 untuk bertanya dan berbincang mengenai PAMM.

    perghhh...
    nice info...
    tq tq tq....:003::003::003:
    Selangkah Untuk Menjadi Seorang Trader...



  4. #4
    Glory Glory United
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    21,922
    Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future Ejal_Kronik has a brilliant future
    My Mood
    Yeehaw
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    perghhh nice....
    makin mantoppp gitu..
    31 Dec 2009 genap 15000 posting di NG

    bila nak cecah 30k ni

  5. #5
    NG Rookie
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Credit Suisse HQ
    Posts
    1,609
    kni will become famous soon enough kni will become famous soon enough
    Post Thanks / Like
    wow.. perkembangan menarik dah ni...
    dah laju fxopen kayuh...

  6. #6
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    May 2009
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    1,248
    Don_corleone is a jewel in the rough Don_corleone is a jewel in the rough Don_corleone is a jewel in the rough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kni View Post
    wow.. perkembangan menarik dah ni...
    dah laju fxopen kayuh...
    mestilah laju.....bnyak persaingan...yg penting dapat menjana popit hijau....:004::004:

  7. #7
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    851
    suremasyuq will become famous soon enough suremasyuq will become famous soon enough
    My Mood
    Tired
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    kebanyakan mereka yang manage akaun penuh dengan tipu daya dan selalu mempersalahkan broker apabila kerugian yang dialami.

    Dan, investor kekadang tidak dapat memantau dan hany menurut kata manager dan terus menyalahkan broker juga.

    So, dengan system yg disediakan ini, diharap kesemua pihak yang terlibat tidak melatah dan dapat mengetahui apa yang berlaku.. terutama apa bila kerugian yang dialami.

  8. #8
    ║█║▌║█║▌│║▌║▌█║
    Join Date
    May 2009
    Location
    Di mana tapak kaki ku berpijak di situ lokasi ku...
    Posts
    1,369
    fitrie is just really nice fitrie is just really nice fitrie is just really nice fitrie is just really nice
    My Mood
    Bored
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    kebanyakan mereka yang manage akaun penuh dengan tipu daya dan selalu mempersalahkan broker apabila kerugian yang dialami.

    Dan, investor kekadang tidak dapat memantau dan hany menurut kata manager dan terus menyalahkan broker juga.

    So, dengan system yg disediakan ini, diharap kesemua pihak yang terlibat tidak melatah dan dapat mengetahui apa yang berlaku.. terutama apa bila kerugian yang dialami.
    owh...
    begitu...
    :045::045:
    kiranya manager la yg kena bertanggungjawab 100%
    kerana uruskan akaun orang lain...

  9. #9
    NoGold Football Club
    Join Date
    May 2007
    Location
    Selayang-Kota Damansara-Kajang-Muar
    Posts
    4,170
    putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice
    My Mood
    Confused
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    masih dalam process nak memahaminya :011:
    Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
    I'm good friend like a computer
    I 'enter' ur life,
    'save' u in my heart,
    'format' ur problems,
    'shift' u 2 opportunities
    and never 'delete' u from my memory

  10. #10
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    851
    suremasyuq will become famous soon enough suremasyuq will become famous soon enough
    My Mood
    Tired
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by MKO View Post
    brapa minimum utk open akaun PAMM ni?
    akaun std je ke? mikro/mini lot ada tak?
    Antara Jawapannya.... ada di perenggan terakhir....

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    FXOpen baru sahaja melancarkan akaun PAMM maka thread ini akan digunakan oleh Pengurus Kewangan dan Pelabur untuk membincangkan hal berkenaan akaun PAMM sahaja

    Ini adalah satu perkembangan yang baik buat Pengurus Kewangan yg mana sehingga kini tiada pilihan tetapi menggunakan beberapa salinan MT4 yg menghadkan pertumbuhan dan kebolehan untuk melayan pelanggan dengan lebih efektif.

    Apa itu akaun PAMM.

    PAMM bermaksud 'Percentage Allocation Management Module'. salah satu penyelesaian teknikal, yg membenarkan pembukaan akaun pelabur tanpa had di bawah satu akaun utama (atau akaun pengurus).

    Dana dari semua pelabur dlm akaun utama ini akan diniagakan sebagai satu unit, memberikan lebih ruang bagi pengurusan kewangan dan pilihan kedudukan pengurusan yang lebih baik. Urusan trading akaun PAMM hanya boleh dijalankan oleh Pengurus Akaun (seorang trader yg professional), yg melakukannya dengan bayaran.

    Perkhidmatan PAMM akan menyimpan rekod setiap Pelabur secara individu dan keuntungan serta kerugian akan dibahagikan secara automatik oleh Syarikat (FXOpen) antara Pengurus dan Pelabur berdasarkan peratusan agar setiap pihak menerima kadar pulangan berdasarkan peratusannya.

    Dengan akaun PAMM FXOpen, Pengurus Akaun boleh menyelaras semua pelanggannya dalam satu terminal MT4. PAMM menerusi Kabinet Trader FXOpen membenarkan pengurus mengemukakan tawaran kepada pelanggannya kadar bayaran pengurusan, bayaran prestasi, amaun minima pelaburan, baki minima, pengeluaran awal dsb.

    Sekiranya anda ingin maklumat lanjut mengenai sistem PAMM-Standard atau PAMM-ECN, sila lawati http://forum.fxopen.com/forumdisplay.php?f=126 untuk bertanya dan berbincang mengenai PAMM.

    pertanyaan modal pula... modal untuk manager atau investor?


  11. The Best Spread 468x60ms

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts