Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Zarul Umbrella
    Guest

    Bagaimana Nak "Feel"kan lagu yg hendak disampaikan

    Pada mula2 saya menyanyi dan merakamkan album saya sering ditegur oleh penerbit album saya iaitu Saari Amri-'ko nyanyi macam highway,straight jer"-saya tak paham pada mulanya dgn apa yg dimaksudkan oleh beliau namaun setelah diberi penjelasan baru saya sedar bahawa nyanyian saya tak ada jiwa

    Jadi saya bertanyakan pada beliau bagaimana nak feel kan lagu?Lalu dia jawab ko baca dan fahamkan lirik lagu,da faham, kalau lagu tu lagu sedih leleh kasik gelap sket studio nnt bila nak rakam..

    Begitulah serba sedikit pengalaman saya menyanyi dan feel menyanyi bersama2 Saari Amri

    Tips saya untuk anda mengenai feel ni,senang jer...apa yg kita rasa melalui melodi dan lirik kita keluarkan melalui suara kita,menyanyi lagu slow mmg mencabar berbanding dgn lagu rancak,pasal nak feel lagu sedih ni perlu penghayatan yg tinggi...kelembutan dalam mengeluarkan suara nyanyian amat penting jika lagu perlahan..kelembutan suara boleh dihasilkan melalui suara dari dada..jgn 'keraskan' suara anda bila nyanyi lagu perlahan dan nada rendah,cth nyanyi dgn suara keras adalah apabila kita nyanyi Happy Birthday-selalunya bila org nyanyi lagu ni dgr macam keras dan straight je -xde feel..betul tak??

    ok tu lah serba sedikit apa yg saya tahu,nk terangkan panjang lebar tunggu saya siapkan ebook mengenai nyanyian tak lama lagi-insyaallah:003:
    Professional_PAMM_Service-ENG_160x600

  2. #2
    DiSc
    Guest
    huhu....caya caya.....tips menarik tuk peserta superstar...:41:

  3. #3
    kruleznickzam
    Guest
    thanks untuk info ini..

  4. #4
    Zarul Umbrella
    Guest
    Quote Originally Posted by DiSc View Post
    huhu....caya caya.....tips menarik tuk peserta superstar...:41:
    peserta superstar ramai yg boleh menyanyi,cth feel nyanyian yg bagus boleh tgk style Arie menyanyi

  5. #5
    kingnorth
    Guest
    cayalah bro ..satu tips yg bagus:048:

  6. #6
    NG Superstar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Aloq Staq
    Posts
    4,125
    WAD184 is a jewel in the rough WAD184 is a jewel in the rough WAD184 is a jewel in the rough
    My Mood
    Aggressive
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    owh... tapi semua tu xbermakna andai feelin n koya sorg2 je... bak kata pujangga... andai suara mcm katak puru, jangan ko rosakkan mood voters neh untuk vote org lain... selingan je neh... xde kena mengena dgn yg idup mahupun yg xidup... kahkahkah :026:


  7. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts