Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    Zarul Umbrella
    Guest

    Tips Menghilangkan Rasa Gemuruh Untuk Penyanyi

    Tentu ramai diantara kita mengalami masalah ini apabila berdepan dengan



    audience lebih-lebih lagi bila disiarkan Live! melalui televisyen,malah ada



    jugak diantara kita yang agak nervous walaupun hanya menyanyi didepan



    kaum keluarga.


    Tahap gemuruh setiap orang berbeza,tapi cara nak mengatasinya adalah



    senang jer…ikut pengalaman saya,saya akan jadikan stage tu macam bilik



    saya dan tak ada sesiapapun di hadapan saya(dengan suluhan lampu yang



    terang.. memang saya tak nampak audience pun)dan apabila muzik jalan jer



    that’s it!!segala nervous saya hilang…bagaimana tetiba jer boleh



    hilang?cuba bayangkananda seorang diri dalam bilik sunyi sepi dan anda



    gemuruh dan perasaan gemuruh anda itu tadi sentiasa menghantui



    anda,tapi bila anda berada dikawasan yang ramai orang secara otomatik



    keriuhan dan suasana bising tadi akan menluputkan ingatan anda kepada



    perasaan gemuruh anda.Jadi kesimpulan disini adalah biarkan diri anda



    dihanyutkan dalam irama muzik dan melodi yang akan anda sampaikan



    nanti,Insyaallah anda akan enjoy dalam setiap persembahan anda




    Lain-lain tip, anda boleh cuba minum teh camomile sebelum memulakan



    persembahan kerana teh cammomile ini memang terkenal dengan aroma teh



    yang menenangkan minda


    Anda juga boleh melakukan benda-benda atau perkara yang boleh



    menenangkan anda, saya ambil contoh penyanyi Mariah Carey,beliau



    memastikan anjingnya dibawa setiap kali sebelum dia memulakan



    persembahan,kerana dia akan bermain dengan anjingnya terlebih dahulu



    bagi menghilangkan gemuruh,manakala penyanyi dari kumpulan Pink Floyd



    pula akan menggosok bajunya bagi menghilangkan gemuruhnya..Pelik



    bukan!Mungkin anda ada cara anda tersendiri..cuba tanya diri



    anda,bagaimana pula agaknya?? Selamat Mencuba!
    Professional_PAMM_Service-ENG_160x600

  2. #2
    kingnorth
    Guest
    aku suker betul ngan tips2 dari bro zarul nie... lagi pun aku kene nyanyi live nanti tuk semifinal NGSS nanti.. TQ:dft012:

  3. #3
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    McLaren HQ
    Posts
    15,548
    tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all
    My Mood
    Asleep
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kingnorth View Post
    aku suker betul ngan tips2 dari bro zarul nie... lagi pun aku kene nyanyi live nanti tuk semifinal NGSS nanti.. TQ:dft012:
    Nyanyi dalam bilik gelap pun cara nak menghilangkan gemuruh kot :011:
    "Saya menyertai Nogold Speakout"

  4. #4
    Zarul Umbrella
    Guest
    Quote Originally Posted by kingnorth View Post
    aku suker betul ngan tips2 dari bro zarul nie... lagi pun aku kene nyanyi live nanti tuk semifinal NGSS nanti.. TQ:dft012:
    terima kasih...setiap org yg normal gemuruh adalah sesuatu yg semua alami,yg penting kita harus pandai manage gemuruh kita

  5. #5
    kingnorth
    Guest
    Quote Originally Posted by tennoajak View Post
    Nyanyi dalam bilik gelap pun cara nak menghilangkan gemuruh kot :011:
    tu kat kelab malam burung serindit mati tersepit:011:

  6. #6
    Zarul Umbrella
    Guest
    Quote Originally Posted by tennoajak View Post
    Nyanyi dalam bilik gelap pun cara nak menghilangkan gemuruh kot :011:
    menyanyi atas stage dengan lampu yg terang mamancar kat muka kita menyebabkan kita tak namapak org kat bawah,bila tak nampak org tu pada saya hilangla sikit nervous tu

  7. #7
    Zarul Umbrella
    Guest
    :011:
    Quote Originally Posted by kingnorth View Post
    tu kat kelab malam burung serindit mati tersepit:011:
    :011::011::011::011::011::011:

  8. #8
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    cheraxz
    Posts
    13,808
    alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    dulu cikgu kata kalo nak ilangkan perasaan gemuruh mase nak wat presentation
    pandang dinding kelas belakang skali
    jgn pandang penonton:047::038:

  9. #9
    kingnorth
    Guest
    Quote Originally Posted by Zarul Umbrella View Post
    menyanyi atas stage dengan lampu yg terang mamancar kat muka kita menyebabkan kita tak namapak org kat bawah,bila tak nampak org tu pada saya hilangla sikit nervous tu
    tak silau ker bro klu lampu tu terang sgt?

  10. #10
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    cheraxz
    Posts
    13,808
    alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold alonso is a splendid one to behold
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kingnorth View Post
    tak silau ker bro klu lampu tu terang sgt?
    pejam mata..hayati nyanyian:011::045:


  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts