Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    cheerz
    Guest

    Price Action - Ada sape2 yg blh ajarkan?

    Salam sume.

    Aku tgk dkt section ni takde lagi org bincangkan mengenai trade menggunakan price action. So nk tanye la ada tak sape2 yg blh bantu curahkan ilmu mengenai price action pd newbie cam aku dkt sini. klu dh ada thread ni maknanya aku dh terlepas pandang so mod klu blh tlg mergekan atau delete pun x pe.

    aku dh baca serba sedikit tp masih x brp nak faham lg :019: lembap tul otak aku ni nk faham.:006: Aku nk tau gak mcmana bentuk price action tuk tentukan klu berlakunya sideway. aku bab sideway ni mmg aku kalah slalu.:041:

    So harap ada yg sudi membantu ye. mekacih.
    PAMM 120x600

  2. #2
    NG Newbies
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Section 27 Shah Alam
    Posts
    11
    saifulsyn is on a distinguished road
    My Mood
    Aggressive
    Post Thanks / Like

    Share

    Quote Originally Posted by cheerz View Post
    Salam sume.

    Aku tgk dkt section ni takde lagi org bincangkan mengenai trade menggunakan price action. So nk tanye la ada tak sape2 yg blh bantu curahkan ilmu mengenai price action pd newbie cam aku dkt sini. klu dh ada thread ni maknanya aku dh terlepas pandang so mod klu blh tlg mergekan atau delete pun x pe.

    aku dh baca serba sedikit tp masih x brp nak faham lg :019: lembap tul otak aku ni nk faham.:006: Aku nk tau gak mcmana bentuk price action tuk tentukan klu berlakunya sideway. aku bab sideway ni mmg aku kalah slalu.:041:

    So harap ada yg sudi membantu ye. mekacih.

    Salam.

    Saya boleh share ilmu ni.

    PM saya

  3. #3
    Fx4u Official IB
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    NEMO - Official Forex4You Introducing Broker (Malaysia)
    Posts
    606
    NEMO is on a distinguished road
    My Mood
    Flirty
    Post Thanks / Like
    aik nak kena pm plak..nape xshare sini

  4. #4
    swingerfx
    Guest
    huyo....nk gak blajar PA ni.....PA mengandungi banyak faktor bleh tgk..erm senang citer byk faktor leh mempengaruhi PA ni...sape leh ajar silakan la..aku x lyk mengajar...sebab x tau :033:

  5. #5
    ☆NG Splatterz☆
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    kejap kat sana..kejap kat sini
    Posts
    3,603
    wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by saifulsyn View Post
    Salam.

    Saya boleh share ilmu ni.

    PM saya
    salam.

    bro, kalau x keberatan share la kat thread ni jer ilmu yg bro ada berkenaan PA ni..
    mungkin ada forumer lain boleh tokok tambah dan untuk kebaikan semua.

    :dft009:

  6. #6
    swingerfx
    Guest
    Quote Originally Posted by wakovic View Post
    salam.

    bro, kalau x keberatan share la kat thread ni jer ilmu yg bro ada berkenaan PA ni..
    mungkin ada forumer lain boleh tokok tambah dan untuk kebaikan semua.

    :dft009:
    betul2...mai la share....share is caring..hihihi

  7. #7
    kar
    Guest

    Price action

    Quote Originally Posted by cheerz View Post
    Salam sume.

    Aku tgk dkt section ni takde lagi org bincangkan mengenai trade menggunakan price action. So nk tanye la ada tak sape2 yg blh bantu curahkan ilmu mengenai price action pd newbie cam aku dkt sini. klu dh ada thread ni maknanya aku dh terlepas pandang so mod klu blh tlg mergekan atau delete pun x pe.

    aku dh baca serba sedikit tp masih x brp nak faham lg :019: lembap tul otak aku ni nk faham.:006: Aku nk tau gak mcmana bentuk price action tuk tentukan klu berlakunya sideway. aku bab sideway ni mmg aku kalah slalu.:041:

    So harap ada yg sudi membantu ye. mekacih.
    Bro,

    sideway trend susah nak tengok price action unless ko guna TF 1-5 minit. Ramai org avoid masuk time sideway bro :037:. Sideway ikut experience bagus pakai trendline je...tunggu time trenline break :dft011:.

    sini ada info pasal price action

  8. #8
    swingerfx
    Guest
    Quote Originally Posted by kar View Post
    Bro,

    sideway trend susah nak tengok price action unless ko guna TF 1-5 minit. Ramai org avoid masuk time sideway bro :037:. Sideway ikut experience bagus pakai trendline je...tunggu time trenline break :dft011:.

    sini ada info pasal price action
    thanks bro coz sharing...

  9. #9
    ~ Aktifkan Dirimu!!! ~
    Join Date
    May 2009
    Location
    kuala lumpur
    Posts
    1,248
    Don_corleone is a jewel in the rough Don_corleone is a jewel in the rough Don_corleone is a jewel in the rough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    nak tumpang sedut ilmu....x biase trade gune price action,biase trade gune price reaction jer..

  10. #10
    Bowling for Soup..
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    BuKiT JaLiL KeYHeLL
    Posts
    176
    deale30 has a spectacular aura about deale30 has a spectacular aura about deale30 has a spectacular aura about
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    aku guna price xcident aje.. (hentam aje)


  11. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts