Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    NG Hall of Fame
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    823
    momok has a spectacular aura about momok has a spectacular aura about
    My Mood
    Relaxed
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like

    Isu Black Metal..

    Dialog ini berlaku semasa seorg mat metal ditangkap dan diberi kaunseling..ini adalah utk renungan kita semua..dan bukanlah bertujuan utk merendahkan sesiapa..walAllahualam...

    Mangsa : asalamualaikum..
    Pegawai: w'salam..nama awak?
    Mangsa: ...bin....
    Pegawai: islam?
    Mangsa: ya dari dulu..
    Pegawai: cuba mengucap..
    Mangsa: (mengucap)..
    Pegawai:alhamdulillah..awak masih islam..
    Mangsa: kenapa tuan berkata begitu?saya islam dari dulu..kini..dan selamanya..

    Pegawai: awak bukan jit?bakar quran?sembah setan?
    Mangsa: eh?itu tuduhan..tak benar..
    Pegawai: baju awak tu..dan musik awak..bukan awak ni black metal?
    Mangsa: baju?
    Pegawai: tu..gambar bintang..lambang syaitan !!!..
    Mangsa: tuan pun ada pakai lambang setan..(sambil tunjuk logo pen)
    Pegawai: eh ni logo brand pen..bukan lambang setan..
    Mangsa: baju saya pun logo bintang bukan setan..
    Pegawai: tapi semua org tau..yg tu lambang setan..
    Mangsa: sejak bila?
    Pegawai: sejak dulu..
    Mangsa: dulu bila?
    Pegawai: errrrr....

    Pegawai: musik yg awak dengar..lirik..semua memuja setan..
    Mangsa: buktinya?
    Pegawai: sebentar..(sambil mengambil majalah dari laci)..
    Mangsa: kitab apa tu?setan?
    Pegawai: ehh bukan nilah majalah yg cerita semuanya..ni mastika
    Mangsa: tapi gambar depan..gambar hantu..
    Pegawai:ehh jgn salah anggap..dont judge a book by its cover..
    Mangsa: huh..tuan hanya pandai bercakap tapi tak amalkan..
    Mangsa: saya pakai baju ni..tadi tuan kata saya sembah setan..
    Pegawai: errrr...
    Mangsa: majalah ini memang popular dulu masa saya sekolah kerana isu hangat dan lucah dulu..menaikkan nafsu shahwat..tapi sekarang saya tak baca buku macam tu..
    Pegawai: eh..buku ni utk kesedaran..utk pengetahuan..
    Mangsa: kesedaran dan pengetahuan utk tuan dan org lain yg dewasa..yg boleh berfikir..tidak kepada golongan remaja yg lain..yg menganggap lain..saya pernah remaja dulu..pernah baca..dan pernah beli dulu..
    pegawai: errrrr...

    Pegawai: ni lirik puja setan.(sambil sebut perkataan dlm buku mastika)
    Mangsa: tuan pun sembah setan?
    Pegawai: mana ada..
    Mangsa: tu yg tuan cakap tadi tu..lirik tadi tu..
    Pegawai: saya sebutkan aja..bukan bermakna sembah setan..
    Mangsa: saya pun sebut pun bukan makna sembah setan..
    Pegawai: errr...

    Pegawai: black metal boleh menyesatkan..bakar al quran..
    Mangsa: buktinya?
    Pegawai: ramai yg mengaku dalam majalah mastika ni..
    Mangsa: berapa ramai yg ramai tu?
    Pegawai: 3 ke 4 org..
    Mangsa: saya pun boleh panggil kengkawan saya 10 20 org buat press..katakan saya ni boleh terbang..tuan percaya?
    Pegawai: errrr..

    Mangsa: saya nak ingatkan disini..jgn nak tuduh seseorg tu murtad atau syirik kepada tuhan..kerana itu adalah satu tuduhan yg berat jika ia tidak benar..kerana dosa yg tidak boleh diampun Allah adalah syirik kepadaNya..saya bukan nak mengajar tuan tuan semua..tapi hanya utk mengingatkan sahaja..jgn kerana keghairahan kita menunding org lain utk kepentingan diri sendiri boleh membuatkan org lain diniaya..dan kita sendiri akan terima akibatnya kelak..dan jgn membuat kesimpulan sendiri jika sesuatu itu belum ada bukti yg kukuh..

    Pegawai: errrrrr

    Mangsa: juga jgn samakan metal diluar negara tu dgn tempatan..jgn ingat metal tu sembah setan..banyak band band pop diluar sana tu yg sembah berhala..sembah benda..sembah api..dan ada yg tak beragama langsung..atheis..agama komunis..macam macam lagi agama meraka ni..tapi..kita disini menyanyikan lagu mereka..di mainkan diradio..di tv..di semua media massa..bagi mereka tak salah..kerana lagu lagu mereka semua sedap didengar oleh halwa telinga tuan tuan semua..tapi lagu metal tuan tak suka..sebab..tak sedap didengar oleh tuan tuan..kenapa tak tangkap mereka yg lain tu..yg memuja penyanyi pop mereka yg sembah berhala tu?

    Pegawai: errrrrr


    source: http://www.metalterus.com.my/metalterus.php
    The Best Spread 160x600ms

  2. #2
    NG Superstar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Near Puchong
    Posts
    3,540
    qree is a jewel in the rough qree is a jewel in the rough qree is a jewel in the rough
    My Mood
    Asleep
    Post Thanks / Like
    aku sokong artikel ni.
    :4:
    |huh|

  3. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts