Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

@vbbanners:4@ @vbbanners:4@

Closed Thread
Page 1 of 89 1 2 3 11 51 ... LastLast
Results 1 to 10 of 882
  1. #1
    NG Girl Power
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kedah -> Shah Alam...
    Posts
    850
    zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice

    NG$30,000 untuk dimenangi dalam Nogold.com: Blog Review

    Buat julung kalinya Nogold.com menganjurkan program "Nogold.com : Blog Review" . Program ini menawarkan hadiah utama sebanyak NG$30,000 dan hadiah saguhati penyertaan sebanyak NG$2000 bagi setiap peserta. Ianya terbuka kepada semua blogger.


    Apakah program "Nogold.com : Blog Review" ini sebenarnya?.

    Program ini memberi peluang untuk semua blogger bercerita mengenai Nogold.com. Topik mingguan untuk penulisan akan diberikan di dalam thread ini. Sebagai contohnya, bagi minggu 9/08-15/08/2009, tajuk artikel yang telah di pilih adalah "Nogold Superstar".

    Para blogger perlu menulis mengenai program Nogold Superstar yang di anjurkan oleh nogold.com. Maklumat berkaitan untuk bahan penulisan boleh diperolehi dari thread-thread berkaitan Nogold Superstar. Blogger bebas untuk menggunakan daya kretiviti masing-masing bagi menarik minat pembaca.

    Apakah yang perlu dilakukan sekiranya saya berminat untuk turut serta dalam blog review ini?.

    Penyertaan adalah mudah dan terbuka kepada semua blogger. Blogger terlebih dahulu perlu melawat ke thread ini untuk mengetahui topik pilihan minggu ini (Contoh: Nogold Superstar).

    Setelah mengetahui topik bagi minggu tersebut, blogger bolehlah mula mengarang artikel berkaitan tajuk tersebut.

    Setelah membuat posting di blog masing-masing, sila ke thread ini (Thread Nogold.com :Blog Review) dan hantarkan artikel yang telah anda siarkan di blog anda bersama direct link blog anda untuk artikel berkaitan tajuk yang diberikan (blog post link)
    .Sekira anda bukan ahli nogold.com, anda boleh mendaftar secara percuma di www.nogold.com.

    Bagaimanakah Pemenang ditentukan?.

    Pemenang setiap minggu adalah blog yang mendapat ranking tertinggi bagi post berkaitan Nogold.com untuk minggu tersebut.
    Hadiah sebanyak NG$30,000 akan dibayar ke dalam account ahli nogold.com pemenang tersebut selepas pemenang diumumkan.

    Bagaimanakan cara mengunakan NG$ ini?

    NG$ mempunyai nilainya yang tersendiri. Di nogold.com, kami menawarkan pelbagai barangan secara lelong dan ahli bolehlah membida barangan yang dilelong dengan menggunakan NG$ yang dimiliki.

    Setakat ini, Nogold.com mengadakan Daily bid dan weekly bid, dimana terdapat barang baru untuk di bida setiap hari. Nogold.com juga mempunyai pelbagai perancangan lain yang melibatkan pengunaan NG$ yang mana pasti akan menguntungkan ahli-ahli nogold.com seperti NG$ redeem di mana ahli-ahli boleh menebus barangan yang ditawarkan dengan menggunakan NG$.

    Syarat-syarat penyertaan.


    1. Penyertaan terbuka kepada semua blogger.

    2. Peserta perlulah membuat penulisan berkaitan topik yang diberikan setiap minggu. Penulisan perlulah di hantar di blog masing dan juga di thread "Nogold.com : Blog Review". Direct link ke post berkaitan topik tersebut di blog anda juga perlu disertakan dalam artikel anda untuk di post di thread ini.

    3. Hanya satu penyertaan untuk satu [email protected] nogold.com bagi setiap minggu.

    4. Penyertaan boleh ditulis dalam bahasa Melayu atau bahasa English.

    5. Artikel perlulah asli .

    6. Peserta juga perlu mematuhi peraturan nogold.com.

    7. Peserta hanya layak memenangi hadiah utama sekali sahaja tetapi layak mendapat saguhati penyertaan bagi setiap penyertaan yang lain


    8. Keputusan hakim adalah muktamad.

    Keputusan akan diumumkan pada hari Ahad dan tajuk bagi minggu seterusnya juga akan diumumkan pada hari yang sama.

    ------------------------------------------

    Topik pilihan :

    Phasa 1 : 10 - 15/08/2009
    Tajuk pilihan : "Nogold Superstar"



    Senarai peserta :
    1. kingnorth : http://kingnorth-nogold.blogspot.com...el-studio.html
    2. tennoajak : http://akuhentam.blogspot.com/2009/0...superstar.html
    3. akay : http://mybestreading.blogspot.com/20...nd-become.html
    4. deale30 : http://nogoldsuperstar.webs.com/apps...uper-star-2009


    Next week.......


    Topik pilihan bagi minggu :

    Phasa 2 : 16 - 31/08/2009
    Tajuk pilihan : "Nogold Mart : Daily, Weekly & Monthly bid"


    Peserta :
    1. akay : http://mybestreading.blogspot.com/20...ng-kepada.html
    2. disc : http://memandai.blogspot.com/2009/08...nthly-bid.html
    3. tennoajak : http://akuhentam.blogspot.com/2009/0...nthly-bid.html
    4.deale30 : http://ngblogreview.blogmas.com/2009/08/13/barang-free/
    5.angelus : http://nogold2u.blogspot.com/2009/08...eli-belah.html
    6.tokmat : http://tokmat.com/?p=307


    Nogold.com : Blog review "Phasa 3" :

    Tajuk pilihan : Nogold Trivia


    Panduan :

    1. Artikel perlu mengandungi direct link ke thread Nogold Trivia
    Nogold trivia : http://www.nogold.com/forum/forumdisplay.php?f=194


    2. Artikel juga perlu menceritakan kaitan antara Nogold Trivia , NG$ dan Nogold Mart. Sila masukkan link di bawah dalam artikel anda.
    Nogold Mart : http://www.nogold.com/forum/forumdisplay.php?f=193
    Nogold, NG$ dan Bida! : http://www.nogold.com/forum/showthre...t=32763&page=9


    3. Penyertaan dibuka dari 1/9-8/9/2009 sahaja. Penyertaan yang dihantar selepas tarikh ini tidak akan di ambil kira.
    Pastikan anda menghantar salinan artikel anda berserta direct link ke artikel tersebut di thread ini.

    Pertandingan untuk Phasa 3 ini akan berakhir pada 15/9/2009.

    Gud luck:113::113:

    Peserta :

    1.tokmat : http://tokmat.com/?p=362
    2.akay : http://mybestreading.blogspot.com/20...apan-mata.html
    3.tennoajak :http://akuhentam.blogspot.com/2009/08/ng-trivia.html
    4.zCk : http://kembaradijalanan.blogspot.com...knowledge.html
    5.tokputih : http://akutkk.blogspot.com/2009/09/n...eli-belah.html
    6.alonso14 : http://melayuhot.blogspot.com/2009/0...uan-mudah.html




    @vbbanners:1@
    Last edited by zureyna; 14 Sep 2009 at 03:31 PM.

  2. #2
    kingnorth
    Guest
    yeah.. lets participate....
    i'll try one... next week..:113:
    @vbbanners:5@

  3. #3
    DiSc
    Guest
    kalau takder blog camner??....

  4. #4
    NG Girl Power
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kedah -> Shah Alam...
    Posts
    850
    zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice
    Quote Originally Posted by disc View Post
    kalau takder blog camner??....
    kalau tak de blog..buat le..bukan susah pun...:10:..tambah lagi boleh dalam bahasa malaysia....

    www.blogger.com/start click je situ...dan follow brapa step mudah je..then siap le:113:

  5. #5
    DiSc
    Guest
    Quote Originally Posted by zureyna View Post
    kalau tak de blog..buat le..bukan susah pun...:10:..tambah lagi boleh dalam bahasa malaysia....

    www.blogger.com/start click je situ...dan follow brapa step mudah je..then siap le:113:
    kiranya buat blog khusus tuk nogold je la ek???...

  6. #6
    NG Girl Power
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kedah -> Shah Alam...
    Posts
    850
    zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice
    Quote Originally Posted by disc View Post
    kiranya buat blog khusus tuk nogold je la ek???...
    tak semstinya disc..... bleh buat blog pasal pe pe je.... isu terkini ke...
    aktiviti disc hari2 ke.... pasla bola ke... cuma time minggu review..post pasla nogold superstar tu...:113:

  7. #7
    DiSc
    Guest
    Quote Originally Posted by zureyna View Post
    tak semstinya disc..... bleh buat blog pasal pe pe je.... isu terkini ke...
    aktiviti disc hari2 ke.... pasla bola ke... cuma time minggu review..post pasla nogold superstar tu...:113:
    ruginyer.....:20::20:...aku nie mmg fail bab mengarang nie...dulu masa blaja mengarang,lari ikut pintu belakang....:102::102:

  8. #8
    azizwan
    Guest
    aduyai.. dah semangat aku nak join competitions ni since aku ada blog (wlpn tak popular)..
    tp syg'nya, bila dah nengok topik utk minggu ni, terus hilang selera nk join sbb aku
    dah masuk NG superstar tu. huhu.. malu beb kalau pakcik, makcik, sedara-mara,
    kawan2 aku tau pasal bideo tu.. kat mana la aku nak letak muka. wakakaka

    takpe.. next topik aku terai join.. kot2 boleh menang utk 2 minggu berturut-turut,
    boleh cuba try test menge'bid laptop dell tu. hehehe :4:

  9. #9
    azizwan
    Guest
    Quote Originally Posted by disc View Post
    ruginyer.....:20::20:...aku nie mmg fail bab mengarang nie...dulu masa blaja mengarang,lari ikut pintu belakang....:102::102:
    hahaha.. boleh plak beliau melarikan diri semasa belajar mengarang.. tak patut,
    memang tak patut.. kan tak pasal2 smpai ke 'tua' tak tahu nk mengarang. hahaha

    *just kidding noo :4:

  10. #10
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    masjidtanah,melaka-gemas,n9-rajachulan,KL-Kajang
    Posts
    2,920
    akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough
    NG Hall of Fame
    cam ni bole ke zue?

    testing 1 2 3 :113:
    @vbbanners:6@

  11. @vbbanners:4@

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts