Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 16 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 153
  1. #1
    Administrator
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    303
    admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like

    Bidding Power - More Votes, More Power

    Salam,

    Bagi mempertingkatkan lagi efisiensi, dimaklumkan Nogold.com akan memperkenalkan satu lagi faktor penting dalam sistem bidaan di dalam forum iaitu bidding power. Bidding power akan dijadikan faktor kedua menentukan kemenangan seseorang dalam bidaan. Dengan itu bermakna dalam sesuatu bidding samada daily, weekly atau monthly 2 faktor berikut diambilkira:-

    1. Harga terakhir yang ditawarkan.
    2. Bidding Power seseorang bidder.

    Contohnya;

    Harga terakhir yang ditawarkan oleh Mr. A ialah NG$20,400 dan bidding power Mr. A semasa keputusan dibuat oleh pembida ialah 0.41.

    Harga kedua terakhir yang ditawarkan oleh Mr. B pula ialah NG$19,000 dan bidding power Mr. B ialah 0.48.

    Harga ketiga terakhir yang ditawarkan oleh Mr. C ialah NG$18,900 dan bidding power Mr. C ialah 0.52.

    Di dalam kes di atas, pemenang adalah Mr. C oleh kerana bidding power beliau adalah paling tinggi di antara ketiga-tiga calon akhir pemenang.

    Dengan kata lain, berikut adalah definisi bagaimana pemenang ditentukan:-

    1. Pembida akan membuka bidaan.
    2. Peserta-peserta memberikan tawaran mereka sehingga waktu bidaan tamat.
    3. Pembida akan menentukan pemenang berpandukan 3 harga tertinggi ditawarkan.
    a) Sekiranya ketiga-tiga harga ditawarkan oleh Mr. A, secara otomatik Mr. A memenangi bidaan.
    b) Sekiranya 2 harga ditawarkan oleh Mr. A dan 1 harga ditawarkan oleh Mr. B, bidding power dijadikan penentu kemenangan antara Mr. A dan Mr. B.
    c) Sekiranya 1 harga ditawarkan oleh Mr. A, 1 harga ditawarkan oleh Mr. B dan satu lagi oleh Mr. C, maka pemenang ditentukan juga oleh bidding power.

    Bagaimana meningkatkan bidding power?
    Hanya satu cara yang ada bagi menaikkan jumlah bidding power, iaitu dengan cara membuat undian kepada mana-mana peserta Nogold Superstar yang digemari oleh anda. 1 vote berharga NG$100 dan telah dikurangkan dari harga asal NG$1000. Voting boleh dibuat di sini:
    http://www.nogold.com/index.php?page=superstar
    atau
    click menu atas Promotion>Nogold Superstar

    Formula pengiraan bidding power seperti berikut:-

    Bidding Power (BP) = [Jumlah Undian Dalam Tempoh 7 Hari Terbaru / 7]

    Contoh BP :-

    1 undian .... BP 0.14
    2 undian .... BP 0.28
    3 undian .... BP 0.42
    4 undian .... BP 0.57

    Members digalakkan untuk terus mengundi mana-mana peserta Nogold Superstar yang digemari bagi meningkatkan Bidding Power masing-masing dan mencerahkan peluang memenangi daily, weekly atau monthly auction.

    Perkara ini diperkenalkan bersesuaian dengan objektif utama pekej-pekej promosi Nogold.com dan bagi mempertingkatkan efisiensi segala usaha yang dilakukan oleh pihak pengurusan forum.

    Bidding Power akan mula digunakan dalam setiap auction effective 18 Julai 2009.

    **sila maklum BP akan berkurangan apabila tidak melakukan voting dalam beberapa hari.

    -------------------------------------------------------

    Effective 18 July 2009, the winners of any auction will be determined by the following rules:-

    1. Best price offered.
    2. Bidding Power of the bidder.

    Example-

    Mr A price is NG$15,000 and bidding power is 0.30.
    Mr B price is NG$14,000 and bidding power is 0.40.
    Mr C price is NG$13,500 and bidding power is 0.41.

    Result-

    Mr C win due the best price and highest bidding power. Only 3 last best prices will be taken into consideration.

    How to increase your bidding power?

    Votes more for our Nogold Superstar here:-
    http://www.nogold.com/index.php?page=superstar

    Bidding Power (BP) = [Total Votes Casted During Last 7 Days / 7]

    Example-

    1 vote ... 0.14 BP
    5 votes ... 0.71 BP
    20 votes ... 2.85 BP

    Higher BP will take you 1 step closer to winning an auction.


    **please note BP will reduce if you are not voting for few days.
    The Best Spread 160x600ms
    Last edited by mightyhitter; 17 Jul 2009 at 09:31 AM.

  2. #2
    NoGold Football Club
    Join Date
    May 2007
    Location
    Selayang-Kota Damansara-Kajang-Muar
    Posts
    4,170
    putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice
    My Mood
    Confused
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    boss aku sampai skang
    tak dapat nak vote lagi ni ish
    camne lak :4:
    Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
    I'm good friend like a computer
    I 'enter' ur life,
    'save' u in my heart,
    'format' ur problems,
    'shift' u 2 opportunities
    and never 'delete' u from my memory

  3. #3
    Jom Terjah
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    278
    eddie88 will become famous soon enough
    Post Thanks / Like
    nampaknye ade saingan ler dalam NG superstar
    bagus jugak daripada takde saingan :113::113:

  4. #4
    DiSc
    Guest
    mmg best...
    barula ada harapan peserta NG Superstar nak menyerlah....:113::113:

  5. #5
    Administrator
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    303
    admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like
    putat, aku cuba vote guna login kau..ok tidak ada sebarang masalah.
    yang aku nampak kemungkinannya kau punya browser setting cookies. cuba reset atau jadikan browser kau terima cookies dari nogold.com. atau boleh juga masukkan nogold.com dalam trusted list (IE).

  6. #6
    DiSc
    Guest
    Dengan kata lain, berikut adalah definisi bagaimana pemenang ditentukan:-

    1. Pembida akan membuka bidaan.
    2. Peserta-peserta memberikan tawaran mereka sehingga waktu bidaan tamat.
    3. Pembida akan menentukan pemenang berpandukan 3 harga tertinggi ditawarkan.
    a) Sekiranya ketiga-tiga harga ditawarkan oleh Mr. A, secara otomatik Mr. A memenangi bidaan.
    b) Sekiranya 2 harga ditawarkan oleh Mr. A dan 1 harga ditawarkan oleh Mr. B, bidding power dijadikan penentu kemenangan antara Mr. A dan Mr. B.
    c) Sekiranya 1 harga ditawarkan oleh Mr. A, 1 harga ditawarkan oleh Mr. B dan satu lagi oleh Mr. C, maka pemenang ditentukan juga oleh bidding power.
    MH...aku tak berapa paham pasal bende tue...maknanya si A tu buat 3 kali bidaan pada harga berbeza sebelum masa bidaan tamat???

  7. #7
    Administrator
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    303
    admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like
    iyer..mungkin Mr. A tu Mr. Ajak...sbb dia kaya boleh la dia upkan harga dia sendiri...hehe...
    itu condittion just incase kalau-kalau berlaku.

  8. #8
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    McLaren HQ
    Posts
    15,548
    tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all
    My Mood
    Asleep
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    satu konsep yang bagus tapi sesuai tak kalau nilai bidaan terakhir terlalu jauh

    Contohnya A bida NG$20k BP 1
    B bida NG$10k BP1

    kalau ikut aku faham B yg akan menang. So ok ke pemenang ditentukan macam ni?
    "Saya menyertai Nogold Speakout"

  9. #9
    DiSc
    Guest
    so kalau la kata Mr Ajak tue menang ngan 3 bidaan pada harga berbeza,yang mana satu harga yang perlu dibayar??...adakah ikut jumlah yang tertinggi??

  10. #10
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    McLaren HQ
    Posts
    15,548
    tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all tennoajak is a name known to all
    My Mood
    Asleep
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by disc View Post
    so kalau la kata Mr Ajak tue menang ngan 3 bidaan pada harga berbeza,yang mana satu harga yang perlu dibayar??...adakah ikut jumlah yang tertinggi??
    Mr Ajak jugak jadi contoh :4:

    Aku tak baper clear sangat sebenarnya.

    "Saya menyertai Nogold Speakout"

  11. The Best Spread 468x60ms

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 16 1 2 3 11 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts