Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32
  1. #1
    NoGold Football Club
    Join Date
    May 2007
    Location
    Selayang-Kota Damansara-Kajang-Muar
    Posts
    4,170
    putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice
    My Mood
    Confused
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like

    Menjadi Seorang Ayah

    BEBERAPA kajian menunjukkan bahawa kehadiran ayah menyumbang terhadap kejayaan anak dalam setiap fasa kehidupan mereka. Kajian itu disimpulkan dalam Father Facts, Edisi Ketiga (1998), antaranya:Bayi yang mempunyai ayah yang selalu bersama-sama anaknya di lapan minggu pertama, lebih berkemampuan menangani tekanan di alam persekolahan.Anak yang rapat dengan ayahnya pada zaman kanak-kanak menjadi ejen ‘penyelesai masalah’ yang baik apabila dewasa berbanding kanak-kanak yang tidak dipedulikan oleh ayahnya.

    Apabila anak lelaki dan perempuan dididik dan dibelai oleh ayahnya serta sentiasa di sampingnya, sikap mereka apabila dewasa menjadi lebih berinisiatif dan mampu mengawal diri.Kanak-kanak yang mempunyai hubungan rapat dengan ayahnya ketika zaman tumbesarannya akan menjadi seorang remaja dan orang dewasa yang seimbang
    Professional_PAMM_Service-ENG_160x600
    Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
    I'm good friend like a computer
    I 'enter' ur life,
    'save' u in my heart,
    'format' ur problems,
    'shift' u 2 opportunities
    and never 'delete' u from my memory

  2. #2
    PEACE YO!
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    root
    Posts
    3,437
    angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold
    My Mood
    Dead
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    tp tgk ayah gak... kalu ayah dia tu jenis baran, samseng, aku rase boleh mempegaruhi anak gak, cam kalu bapak dia seorg yg warak, kuat displin cam tentera/polis pn leh pegaruh gak... tp terpulang la pade individu itu sendiri bagaimane dia mendidik anak dia...

  3. #3
    NoGold Football Club
    Join Date
    May 2007
    Location
    Selayang-Kota Damansara-Kajang-Muar
    Posts
    4,170
    putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice
    My Mood
    Confused
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by angelus View Post
    tp tgk ayah gak... kalu ayah dia tu jenis baran, samseng, aku rase boleh mempegaruhi anak gak, cam kalu bapak dia seorg yg warak, kuat displin cam tentera/polis pn leh pegaruh gak... tp terpulang la pade individu itu sendiri bagaimane dia mendidik anak dia...
    ye betul
    tapi sekurang2 kurangnya anak tu tau apa ayah dia
    dari yang pegi keje anak masih tido
    balik keje anak dah tido
    pastu hari minggu pun keje jugak
    sian kat anak tu
    Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
    I'm good friend like a computer
    I 'enter' ur life,
    'save' u in my heart,
    'format' ur problems,
    'shift' u 2 opportunities
    and never 'delete' u from my memory

  4. #4
    PEACE YO!
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    root
    Posts
    3,437
    angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold
    My Mood
    Dead
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by putat76 View Post
    ye betul
    tapi sekurang2 kurangnya anak tu tau apa ayah dia
    dari yang pegi keje anak masih tido
    balik keje anak dah tido
    pastu hari minggu pun keje jugak
    sian kat anak tu
    huhuhu... tersentuh aku bro...
    aku kdg2 camtu...
    nak buat camne...
    umah jauh... jln jem
    masuk keje dh x fleksibel cm dulu
    lebeh 8.30am consider late comer
    balik pn dah senja...
    sib baek anak lum tido
    tp elok gak nk gi keje anak tido... kalu tak melalak pagi2 buta nak ikut... kdg2 jek siuman hehehe
    selalunye... kalu melalak tu diorg tgk aku pakai t'shirt jek... kalu pakai sleeve diorg musti senyap... siap bye2 lagik
    weekend mmg aku peruntukkan mase... bwk gi playground x kire la kat area umah ke shopping complex ke... tu jek la mase yg berkualiti aku ade utk anak... uwaaaaaaa ko buat aku sedeh la bro... teringat lak anak
    dah la 2 org anak aku tgh demam tu :20:

  5. #5
    NoGold Football Club
    Join Date
    May 2007
    Location
    Selayang-Kota Damansara-Kajang-Muar
    Posts
    4,170
    putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice
    My Mood
    Confused
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by angelus View Post
    huhuhu... tersentuh aku bro...
    aku kdg2 camtu...
    nak buat camne...
    umah jauh... jln jem
    masuk keje dh x fleksibel cm dulu
    lebeh 8.30am consider late comer
    balik pn dah senja...
    sib baek anak lum tido
    tp elok gak nk gi keje anak tido... kalu tak melalak pagi2 buta nak ikut... kdg2 jek siuman hehehe
    selalunye... kalu melalak tu diorg tgk aku pakai t'shirt jek... kalu pakai sleeve diorg musti senyap... siap bye2 lagik
    weekend mmg aku peruntukkan mase... bwk gi playground x kire la kat area umah ke shopping complex ke... tu jek la mase yg berkualiti aku ade utk anak... uwaaaaaaa ko buat aku sedeh la bro... teringat lak anak
    dah la 2 org anak aku tgh demam tu :20:

    huhuhuhu
    aku pun gitu gak sebenarnya
    kuar pagi kekadang diorang tido lagi
    kekadang malam kena stayback diorang dah tido dah
    hari minggu je la yang ada tuk aku ngan anak2
    atleast jangan abaikan diorang
    aku cuma mengingatkan diri aku ni :1:
    Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
    I'm good friend like a computer
    I 'enter' ur life,
    'save' u in my heart,
    'format' ur problems,
    'shift' u 2 opportunities
    and never 'delete' u from my memory

  6. #6
    kak_chik
    Guest
    Quote Originally Posted by putat76 View Post
    BEBERAPA kajian menunjukkan bahawa kehadiran ayah menyumbang terhadap kejayaan anak dalam setiap fasa kehidupan mereka. Kajian itu disimpulkan dalam Father Facts, Edisi Ketiga (1998), antaranya:Bayi yang mempunyai ayah yang selalu bersama-sama anaknya di lapan minggu pertama, lebih berkemampuan menangani tekanan di alam persekolahan.Anak yang rapat dengan ayahnya pada zaman kanak-kanak menjadi ejen ‘penyelesai masalah’ yang baik apabila dewasa berbanding kanak-kanak yang tidak dipedulikan oleh ayahnya.

    Apabila anak lelaki dan perempuan dididik dan dibelai oleh ayahnya serta sentiasa di sampingnya, sikap mereka apabila dewasa menjadi lebih berinisiatif dan mampu mengawal diri.Kanak-kanak yang mempunyai hubungan rapat dengan ayahnya ketika zaman tumbesarannya akan menjadi seorang remaja dan orang dewasa yang seimbang

    patut la kak chik xmampu kawal diri..kekeke..bertuah sapa ada ayah..kak chik ada je ayah tp mcm xde..i love my mum very2 much..

  7. #7
    NoGold Football Club
    Join Date
    May 2007
    Location
    Selayang-Kota Damansara-Kajang-Muar
    Posts
    4,170
    putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice
    My Mood
    Confused
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kak_chik View Post
    patut la kak chik xmampu kawal diri..kekeke..bertuah sapa ada ayah..kak chik ada je ayah tp mcm xde..i love my mum very2 much..
    ish nape lak gitu kak chik
    Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
    I'm good friend like a computer
    I 'enter' ur life,
    'save' u in my heart,
    'format' ur problems,
    'shift' u 2 opportunities
    and never 'delete' u from my memory

  8. #8
    kak_chik
    Guest
    Quote Originally Posted by putat76 View Post
    ish nape lak gitu kak chik
    ntah..susah kak chik nak cerita tp dr kecik mak kak chik la ayah ngan mak pada kak chik..kak chik nak panggil ayah pada ayah pun rs pelik sbb dr kecik xbiasa..

  9. #9
    PEACE YO!
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    root
    Posts
    3,437
    angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold
    My Mood
    Dead
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by putat76 View Post
    huhuhuhu
    aku pun gitu gak sebenarnya
    kuar pagi kekadang diorang tido lagi
    kekadang malam kena stayback diorang dah tido dah
    hari minggu je la yang ada tuk aku ngan anak2
    atleast jangan abaikan diorang
    aku cuma mengingatkan diri aku ni :1:
    huhuhu... tu la psl... kirenye kite nih saling ingat mengingati la...
    hmmm kite nih kire cam bapa mithali la ye putat hehehe :4:

    Quote Originally Posted by kak_chik View Post
    ntah..susah kak chik nak cerita tp dr kecik mak kak chik la ayah ngan mak pada kak chik..kak chik nak panggil ayah pada ayah pun rs pelik sbb dr kecik xbiasa..
    same la... cume beza... ayah saye dah xde... huhuhu... sian kak chick... meh sini kat daddy :6:

  10. #10
    kak_chik
    Guest
    Quote Originally Posted by angelus View Post
    same la... cume beza... ayah saye dah xde... huhuhu... sian kak chick... meh sini kat daddy :6:
    ayah kak chik ada lg..tu yg beza nya..cuma kak chik dah xde rs apa2..mcm org asing..


  11. The Best Spread 468x60ms

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts