Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    chuckiesd
    Guest

    Al-Radji Terima Paypal

    Last week aku baru mengeluarkan wang paypal melalui Al-Radji Bank. Al-Radji sudah menerima paypal. Aku withdrwa dari paypal tak samapai 5 hari dah clear.

    Apa yang perlu di buat:

    1) pergi buat akuan Alradji - RM100
    2) Mintak die Al-Radji Debit card.
    3) Apply online banking untuk check duit yang transfer dari paypal dah masuk ker belom.
    4) Kalau die tanya kenapa nak Debit Card, cakap jer ada urusan dengan paypal.
    5) Follow instruction dari pihak bank untuk activekan akauan .
    6) Add card Al-Radji tu dalam Paypal Akuan korang.
    7) Pastikan dalam akaun Al-Radji ada balance lebih daripada RM60. Kalau tak paypal akan denied.
    8) Bila semua dah setlle. Bolehlah buat withdraw dari Paypal. Charge USD5
    9) Tunggu 4-5 hari selepas withdraw.
    10) Cek akaun alradji. Duit paypal dah bertukar pada RM dan boleh digunakan seperti biasa.

    Urusan lagi mudah dan selamat. Ini untuk mengelakkan SCAMM...
    The Best Spread 160x600ms

  2. #2
    NG Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Kajang
    Posts
    444
    chrome76 is on a distinguished road
    My Mood
    Aggressive
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by chuckiesd View Post
    Last week aku baru mengeluarkan wang paypal melalui Al-Radji Bank. Al-Radji sudah menerima paypal. Aku withdrwa dari paypal tak samapai 5 hari dah clear.

    Apa yang perlu di buat:

    1) pergi buat akuan Alradji - RM100
    2) Mintak die Al-Radji Debit card.
    3) Apply online banking untuk check duit yang transfer dari paypal dah masuk ker belom.
    4) Kalau die tanya kenapa nak Debit Card, cakap jer ada urusan dengan paypal.
    5) Follow instruction dari pihak bank untuk activekan akauan .
    6) Add card Al-Radji tu dalam Paypal Akuan korang.
    7) Pastikan dalam akaun Al-Radji ada balance lebih daripada RM60. Kalau tak paypal akan denied.
    8) Bila semua dah setlle. Bolehlah buat withdraw dari Paypal. Charge USD5
    9) Tunggu 4-5 hari selepas withdraw.
    10) Cek akaun alradji. Duit paypal dah bertukar pada RM dan boleh digunakan seperti biasa.

    Urusan lagi mudah dan selamat. Ini untuk mengelakkan SCAMM...
    kad kredit dan jugak debit card bank lain pun boleh... yg penting kena register dlm paypal kad debit tu dan kena verify dgn paypal.. nanti paypal akan tarik sket duit dari kad kita tu sebagai verification alamat dan jugak bank kita.. bila statement sampai samada kt online @ dgn bill bulan2 tu... kita amik satu nombor dlm tu yg berkaitan dgn paypal.. masukkan dlm paypal utk confirm verifikasi kad debit kita tu.. pastu boleh dah guna... maksimum boleh masukkan dlm kad kita adalah 500 usd sehari xleh lebih... dan ditolak 5 usd setiap transaction..

  3. #3
    joe cool09
    Guest
    oo..mcm 2..:113:..

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    303
    admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like
    setahu aku debit card yg ada logo VISA tidak ada masalah. ada yang pernah guna Master?

  5. #5
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    :: JB ::
    Posts
    3
    wpe is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Alrajhi so far takde masalah kalau nak withdrawn paypal...cuma mereka masih belum benarkan kita verify paypal guna AlRajhi..

    So kombinasi yang baik ialah:-

    1. Korang verify paypal guna PB visa electron atau mana-mana debit card (visa atau mastercard)
    2. Korang boleh withdrawn guna AlRajhi, PB visa pun boleh.

    Yang pentingnya, sekarang penggunaan paypal untuk kita orang-orang di Malaysia ni tak lagi jadi satu masalah kan..?

  6. #6
    NG Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Kajang
    Posts
    444
    chrome76 is on a distinguished road
    My Mood
    Aggressive
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by wpe View Post
    Alrajhi so far takde masalah kalau nak withdrawn paypal...cuma mereka masih belum benarkan kita verify paypal guna AlRajhi..

    So kombinasi yang baik ialah:-

    1. Korang verify paypal guna PB visa electron atau mana-mana debit card (visa atau mastercard)
    2. Korang boleh withdrawn guna AlRajhi, PB visa pun boleh.

    Yang pentingnya, sekarang penggunaan paypal untuk kita orang-orang di Malaysia ni tak lagi jadi satu masalah kan..?
    boleh ker withdraw melalui kad debit yg kita tak verify?

  7. #7
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    :: JB ::
    Posts
    3
    wpe is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Boleh..so far aku dah buat banyak withdrawn paypal ke AlRajhi takde problem...aku verify paypal guna EON Bank debit card. Withdrawn guna Alrajhi.

  8. #8
    NG Newbies
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    31
    paradox842 is on a distinguished road
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by wpe View Post
    Boleh..so far aku dah buat banyak withdrawn paypal ke AlRajhi takde problem...aku verify paypal guna EON Bank debit card. Withdrawn guna Alrajhi.
    maksudnye nak verified paypal gne al radji cam ade masalah skit la
    klau withdraw takde masalah la..saje nk confirm

  9. #9
    NG Newbies
    Join Date
    May 2008
    Location
    shah alam
    Posts
    12
    amirul04 is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    eh...tnya sikit apa benda nie....

  10. #10
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    :: JB ::
    Posts
    3
    wpe is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by paradox842 View Post
    maksudnye nak verified paypal gne al radji cam ade masalah skit la
    klau withdraw takde masalah la..saje nk confirm
    Macam ni citer dia...dulu masa aku bukak akaun paypal aku..aku cuba verify guna AlRajhi, tapi tak bleh..aku cuba dua tiga kali tapi masih tak berjaya jugak..so aku call le AlRajhi support center dan tanya pasal paypal verification..dia jawab ada sesetengah merchant menerima AlRajhi sebagai cara pembayaran kerana sistem bank islam yang ada pada bank dan kad tu...aku tak pasti sama ada jawapan itu adalah tepat atau tidak, tetapi rata-rata yang ada kad AlRajhi pada ketika itu memang tidak boleh verify akaun paypal mereka (kalau ada yang boleh mungkin boleh share kat sini)... tetapi kalau nak withdrawn takde problem dan tak perlu verify kad tuh..yg penting step verification akaun paypal korang dah buat tak kira la guna PB Visa kee..credit card ke, VCC ke, debit mastercard ke...

    Utk withdrawn just add visa card utk witdrawn process dan selepas tuh takde masalah, tunggu payment clearence je..


  11. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts