Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    WindfaLL
    Guest

    Kereta baru tanpa downpayment??? Tanpa slip gaji???

    Salam Semua Warga NG,

    Adakah anda memiliki kriteria berikut?:

    1.Masih tidak memiliki kereta dan mencari kereta baru dengan bajet RM0 downpayment?

    2.Mencari kereta kedua dengan bajet RM0 downpayment?

    3. Masalah nak buat loan dgn bank kerana tiada slip gaji, penyata KWSP, borang EA kerana perniagaan anda tidak memerlukan semua itu?


    APA YG PERLU ANDA BUAT??? Hanya 4 Langkah utk kereta baru anda:

    1. Pilih Model kereta Pilihan anda. Viva, Gen-2, Persona, MyVi, Savvy, Satria Neo, Kancil & Kenari. Untuk senarai lengkap kereta2 kami, sila layari http://zerodownpayment.blog.com

    2. Sediakan I.C & Lesen anda.

    3. Aturkan temujanji dengan saya utk pengesahan.

    - HEZRY YUSOFF - 017 3400 343 (Lokasi temujanji: Cheras, Balakong & Kajang)

    4. Kereta baru anda akan menyusul dlm masa 2-4 minggu.



    ANTARA LOAN YG TELAH APPROVE DR INTERNET/ONLINE:

    1. Faridah Ismail - Persona - (Rawang)
    2. Kholijah Harun - Myvi S.E - (Gombak)
    3. Abang Lai bin Latip - NEO - (Melaka)
    4. Zunaida bt Ismail - Myvi - (Puchong)
    5. Zawawi - SAGA BLM - (Kelana Jaya)
    6. Siti Amirah - VIVA 850 - (Kota Bharu)
    7. Zhafran - Persona B-Line - (Melaka)
    8. Shah - Persona B-Line - (Pudu) - NG Nick Obito
    9. Haszlina- Persona B-Line AT
    10. Fazilah - Gen 2 IAFM - Klang
    11. Syed Hassan - SAGA BLM AT - Gombak
    12. Asghabadyani - SAGA B-Line MT
    13. Ahmad - Persona B-Line AT
    14. Azwan - SAGA M-Line MT
    15. Basarudin - Persona M-Line AT - Klang
    16. Izzaldin - SAGA AT B-Line - Shah Alam
    17. Azlina Siaris - Persona - Kinrara
    18. Mohd Sujaei - Toyota Wish 04 Full Specs - Kuala S'gor - Terkini!!!
    19. Syafren - Persona - Langkawi - Terkini !!!
    20. Mohd Syamil - Persona - Kota Tinggi - Terkini !!!
    __________________________________________________ ________________________

    Testimoni Dari Warga Internet:

    1. Obito / Shah:

    As'kum w.b.t

    Firstly..maaf kpd geng2 TZDP sbb aku agak lambat post testi ni... walaupun kereta dh lama berada didlm gengaman dan hampir pusing semenanjung dah..hehe..Bz sgt ngn keja luar,ni bru leh online... Aku nak ucapkan ribuan terima kasih kt Mr.Hezry and the geng kerana berusaha keras menyelesaikan masalah kereta aku sampai la keta selamat keluar beberapa minggu lepas...Terima Kasih!

    Walaupun byk sgt dugaan & cabaran, akhirnya..dgn kepakaran TZDP,segala masalah diselesai dgn pro dan cepat. aku tabik cara diorg buat kerja..dari segala aspek mmg sgt-sgt baik... So..utk sesiapa yang ada niat nak beli keta tu..blh lah contact diorg,tak kira lah keta apa,ada problem document atau tiada,kwn2 nk beli keta ke..korg contact lah TT.paling tidak diorg akan bg cara penyelesainnya walaupun diorg tak dpt buat...

    p/s..TDZP..ada maso free n'ti roger la kawe..leh lepak minum..

    ______________________________________________

    2. Haszlina Cheras:

    aku tunggu dah nak dekat 3 bulan dah, atlast dapat akhirnya... tu pun lambat sebab ada masalah teknikal dari pihak aku. Kalau tak dah cepat dah. Tapi bagus gak lambat nih sbb nanti aku dapat keta register tahun 2009 bukan tahun 2008. Aku dah selamat setahun nyer value.

    Tahniah TT sebab dapat provide service yg tip top camnie. Syuk, aku pun nak berterima kasih kat kau sebab bukak jalan nih... Alhamdulillah...dapat jugak akhirnya.... Menunggu penuh kesabaran akhirnya berhasil... Mekasih bebanyak pada TT yg berusaha sehingga berjaya walaupun pada awalnya banyak rintangan.....
    __________________________________________________ _______________

    3. Zhafran (Team Niagakit) :

    Salam..saya baru je dapat Persona 1.6 dari Team ZD. Sebelum ni saya memang susah nak dapat loan sebab still dalam kategori bawah umur + bekerja sendiri. Jadi bila takde slip gaji ni faham2 je la kan. Walaupun kita byk duit sekalipun tp susah nak yakinkan pihak bank bahawa income kita tu stabil.

    Tapi diatas pertolongan Team ZD, alhamdulillah cita2 saya untuk memiliki kereta di dalam usia yang agak muda walaupun takde slip gaji tercapai jugak akhirnya.

    Servis diorang memang TIP TOP. Kereta keluar pun cepat. Saya hanya jumpa mereka sekali sahaja iaitu masa nak ambik kereta. Sebelum ni hanya berhubung melalui ym dan hp je. Amat memudahkan bagi saya yang berada di area jauh sket dari Kl iaitu Melaka.

    Jadi, kesimpulan..kalau nak beli kete tu, pilihlah Team ZD lebih-lebih lagi jika anda di dalam kategori "tak normal" macam saya.hehe

    Garenti puas hati!
    __________________________________________________ _______________

    4. Asmawi Kelana Jaya:

    aku dah pun dapat keta baru aku mcm tak percaya pulak hehehe bawa balik keta baru semalam


    apa pun tq la semudah ABC nak keta hehehhehe. ada masa nak orderslagi satu buleh hehehhe
    __________________________________________________ _______________

    5. Abang Lai bin Latip MMU Melaka:

    Kasi bump sikit. Ni first testimoni aku sejak dapat kereta satria neo bbrp minggu lepas. (sori bro hezry atas keterlewatan daku ini.) Pada asalnya nak 3 bijik kereta. 1 satria neo, 2 Myvi. Tapi yang kuar sebijik je, Neo walaupun ambik masa sikit. (I understood how it works, so I dont mind.)

    Ada prob tentang umurku yang masih muda dalam IC, so bank up lg seribu for depo.. setled. (janji kuar je, so I dont really mind.)
    Produk dah kuar, so skrg layanan after sell la plak. So far takde apa lagi. Follow up dari bro Hezry mmg best!

    p/s : Looking forward for the next car.
    __________________________________________________ _______________

    6. Ahmad KB:

    Assalamualaikum,

    Pertama sekali saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada TZDP, terutama sekali Hezry, yang banyak membantu mendapatkan 'persona' baru... ,Tanpa korang, tak merasalah aku persona tu.....

    Kedua, kepada yang masih belum mendapat kereta, banyakkan bersabar..Sedara Hezry sedang 'usaha' bersungguh2...

    Akhir sekali, TZDP You're the best..!!!
    __________________________________________________ _______________

    7. Izzaldin Shah Alam:

    mestila best.. haha.. aku kodin lain.. bukan procodine ek.. apapun tq kpd TT, sbb TT tlong aku dpt keta baru dgn rasminya pada Hari Isnin, kol 10pm setelah bermati-matian mencari dokumen yg lengkap, akhirnya dpt gak.. sanggup tunggu smp kol 10pm nk amik keta, walaupun memancing aku nk chow jumpe awek.. hehehe.. nnti aku kasi upload gmbr keta.
    __________________________________________________ _______________

    8. Syed Hassan Gombak:

    time kasih diucapkan kepada team zero downpayment terutama pada windfall a.k.a hezry. servis korang memang tip top la..mintak ari jumaat memang betul-betul dapat hari jumaat punyer.serius beb korang buat keje laju.patutla thread ni popular.. dah la plat no. dapat pon lawa.. aku nak bagi bape bintang eh? sebanyak bintang dilangit la...look at the star...ermmm

    InsyaALLAH..diorang buat cepat..dokumen bank approve je korang akan dapat kete kurang dr seminggu..
    __________________________________________________ _______________

    9. Fazarudin Klang:

    Yahoo!! semalam dah gi amik kereta kat kajang... Perghhh!! sedap ah bawak persona neh... tak tidur malam aku dibuatnye...hahhahhahah

    __________________________________________________ _______________

    10. Asghabadyani:


    adus meriah colour bro guna tu... sogan den
    shukur alhamdulilahh... bro memang best...in earth..
    __________________________________________________ _______________

    11. Azwan Serdang:

    Disini saya ingin merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada TT kerana berjaya membuatkan saya memiliki sebuah saga putih yg diidamkan...segala tawaran juga telah saya nikmati...disini saya ingin syorkan kepada sesiapa yg ingin memilik kereta bolehlah berhubung terus dgn TT...servis dijamin tiada tandingan

    dengan ini saya sertakan bukti pembelian
    __________________________________________________ _______________

    12. Siti Fazilah Ampang:

    Salam sume, 1st nk ucapkan Terima Kasih buat Windfall dan rakan2 kerna akhirnya kereta Gen2 telah sampai ke tgn kami setelah lama kami menunggu tp yg paling bestnya penantian kami terlebih berbaloi kerna asalnya minta kereta Gen2 IAFM (A) tp atas sedikit kesilapan teknikal dealer proton, kami telah mendapat GEN2 CPS (A) full spec cuma dengan bayaran harga standard sahaja.

    Tahniah buat team windfall
    Estonian Forex 160x600en

  2. #2
    WindfaLL
    Guest
    Quote Originally Posted by WindfaLL View Post
    Salam Semua Warga NG,

    Adakah anda memiliki kriteria berikut?:

    1.Masih tidak memiliki kereta dan mencari kereta baru dengan bajet RM0 downpayment?

    2.Mencari kereta kedua dengan bajet RM0 downpayment?

    3. Masalah nak buat loan dgn bank kerana tiada slip gaji, penyata KWSP, borang EA kerana perniagaan anda tidak memerlukan semua itu?


    APA YG PERLU ANDA BUAT??? Hanya 4 Langkah utk kereta baru anda:

    1. Pilih Model kereta Pilihan anda. Viva, Gen-2, Persona, MyVi, Savvy, Satria Neo, Kancil & Kenari. Untuk senarai lengkap kereta2 kami, sila layari http://zerodownpayment.blog.com

    2. Sediakan I.C & Lesen anda.

    3. Aturkan temujanji dengan saya utk pengesahan.

    - HEZRY YUSOFF - 017 3400 343 (Lokasi temujanji: Cheras, Balakong & Kajang)

    4. Kereta baru anda akan menyusul dlm masa 2-4 minggu.



    ANTARA LOAN YG TELAH APPROVE DR INTERNET/ONLINE:

    1. Faridah Ismail - Persona - (Rawang)
    2. Kholijah Harun - Myvi S.E - (Gombak)
    3. Abang Lai bin Latip - NEO - (Melaka)
    4. Zunaida bt Ismail - Myvi - (Puchong)
    5. Zawawi - SAGA BLM - (Kelana Jaya)
    6. Siti Amirah - VIVA 850 - (Kota Bharu)
    7. Zhafran - Persona B-Line - (Melaka)
    8. Shah - Persona B-Line - (Pudu) - NG Nick Obito
    9. Haszlina- Persona B-Line AT
    10. Fazilah - Gen 2 IAFM - Klang
    11. Syed Hassan - SAGA BLM AT - Gombak
    12. Asghabadyani - SAGA B-Line MT
    13. Ahmad - Persona B-Line AT
    14. Azwan - SAGA M-Line MT
    15. Basarudin - Persona M-Line AT - Klang
    16. Izzaldin - SAGA AT B-Line - Shah Alam
    17. Azlina Siaris - Persona - Kinrara
    18. Mohd Sujaei - Toyota Wish 04 Full Specs - Kuala S'gor - Terkini!!!
    19. Syafren - Persona - Langkawi - Terkini !!!
    20. Mohd Syamil - Persona - Kota Tinggi - Terkini !!!
    __________________________________________________ ________________________

    Testimoni Dari Warga Internet:

    1. Obito / Shah:

    As'kum w.b.t

    Firstly..maaf kpd geng2 TZDP sbb aku agak lambat post testi ni... walaupun kereta dh lama berada didlm gengaman dan hampir pusing semenanjung dah..hehe..Bz sgt ngn keja luar,ni bru leh online... Aku nak ucapkan ribuan terima kasih kt Mr.Hezry and the geng kerana berusaha keras menyelesaikan masalah kereta aku sampai la keta selamat keluar beberapa minggu lepas...Terima Kasih!

    Walaupun byk sgt dugaan & cabaran, akhirnya..dgn kepakaran TZDP,segala masalah diselesai dgn pro dan cepat. aku tabik cara diorg buat kerja..dari segala aspek mmg sgt-sgt baik... So..utk sesiapa yang ada niat nak beli keta tu..blh lah contact diorg,tak kira lah keta apa,ada problem document atau tiada,kwn2 nk beli keta ke..korg contact lah TT.paling tidak diorg akan bg cara penyelesainnya walaupun diorg tak dpt buat...

    p/s..TDZP..ada maso free n'ti roger la kawe..leh lepak minum..

    ______________________________________________

    2. Haszlina Cheras:

    aku tunggu dah nak dekat 3 bulan dah, atlast dapat akhirnya... tu pun lambat sebab ada masalah teknikal dari pihak aku. Kalau tak dah cepat dah. Tapi bagus gak lambat nih sbb nanti aku dapat keta register tahun 2009 bukan tahun 2008. Aku dah selamat setahun nyer value.

    Tahniah TT sebab dapat provide service yg tip top camnie. Syuk, aku pun nak berterima kasih kat kau sebab bukak jalan nih... Alhamdulillah...dapat jugak akhirnya.... Menunggu penuh kesabaran akhirnya berhasil... Mekasih bebanyak pada TT yg berusaha sehingga berjaya walaupun pada awalnya banyak rintangan.....
    __________________________________________________ _______________

    3. Zhafran (Team Niagakit) :

    Salam..saya baru je dapat Persona 1.6 dari Team ZD. Sebelum ni saya memang susah nak dapat loan sebab still dalam kategori bawah umur + bekerja sendiri. Jadi bila takde slip gaji ni faham2 je la kan. Walaupun kita byk duit sekalipun tp susah nak yakinkan pihak bank bahawa income kita tu stabil.

    Tapi diatas pertolongan Team ZD, alhamdulillah cita2 saya untuk memiliki kereta di dalam usia yang agak muda walaupun takde slip gaji tercapai jugak akhirnya.

    Servis diorang memang TIP TOP. Kereta keluar pun cepat. Saya hanya jumpa mereka sekali sahaja iaitu masa nak ambik kereta. Sebelum ni hanya berhubung melalui ym dan hp je. Amat memudahkan bagi saya yang berada di area jauh sket dari Kl iaitu Melaka.

    Jadi, kesimpulan..kalau nak beli kete tu, pilihlah Team ZD lebih-lebih lagi jika anda di dalam kategori "tak normal" macam saya.hehe

    Garenti puas hati!
    __________________________________________________ _______________

    4. Asmawi Kelana Jaya:

    aku dah pun dapat keta baru aku mcm tak percaya pulak hehehe bawa balik keta baru semalam


    apa pun tq la semudah ABC nak keta hehehhehe. ada masa nak orderslagi satu buleh hehehhe
    __________________________________________________ _______________

    5. Abang Lai bin Latip MMU Melaka:

    Kasi bump sikit. Ni first testimoni aku sejak dapat kereta satria neo bbrp minggu lepas. (sori bro hezry atas keterlewatan daku ini.) Pada asalnya nak 3 bijik kereta. 1 satria neo, 2 Myvi. Tapi yang kuar sebijik je, Neo walaupun ambik masa sikit. (I understood how it works, so I dont mind.)

    Ada prob tentang umurku yang masih muda dalam IC, so bank up lg seribu for depo.. setled. (janji kuar je, so I dont really mind.)
    Produk dah kuar, so skrg layanan after sell la plak. So far takde apa lagi. Follow up dari bro Hezry mmg best!

    p/s : Looking forward for the next car.
    __________________________________________________ _______________

    6. Ahmad KB:

    Assalamualaikum,

    Pertama sekali saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada TZDP, terutama sekali Hezry, yang banyak membantu mendapatkan 'persona' baru... ,Tanpa korang, tak merasalah aku persona tu.....

    Kedua, kepada yang masih belum mendapat kereta, banyakkan bersabar..Sedara Hezry sedang 'usaha' bersungguh2...

    Akhir sekali, TZDP You're the best..!!!
    __________________________________________________ _______________

    7. Izzaldin Shah Alam:

    mestila best.. haha.. aku kodin lain.. bukan procodine ek.. apapun tq kpd TT, sbb TT tlong aku dpt keta baru dgn rasminya pada Hari Isnin, kol 10pm setelah bermati-matian mencari dokumen yg lengkap, akhirnya dpt gak.. sanggup tunggu smp kol 10pm nk amik keta, walaupun memancing aku nk chow jumpe awek.. hehehe.. nnti aku kasi upload gmbr keta.
    __________________________________________________ _______________

    8. Syed Hassan Gombak:

    time kasih diucapkan kepada team zero downpayment terutama pada windfall a.k.a hezry. servis korang memang tip top la..mintak ari jumaat memang betul-betul dapat hari jumaat punyer.serius beb korang buat keje laju.patutla thread ni popular.. dah la plat no. dapat pon lawa.. aku nak bagi bape bintang eh? sebanyak bintang dilangit la...look at the star...ermmm

    InsyaALLAH..diorang buat cepat..dokumen bank approve je korang akan dapat kete kurang dr seminggu..
    __________________________________________________ _______________

    9. Fazarudin Klang:

    Yahoo!! semalam dah gi amik kereta kat kajang... Perghhh!! sedap ah bawak persona neh... tak tidur malam aku dibuatnye...hahhahhahah

    __________________________________________________ _______________

    10. Asghabadyani:


    adus meriah colour bro guna tu... sogan den
    shukur alhamdulilahh... bro memang best...in earth..
    __________________________________________________ _______________

    11. Azwan Serdang:

    Disini saya ingin merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada TT kerana berjaya membuatkan saya memiliki sebuah saga putih yg diidamkan...segala tawaran juga telah saya nikmati...disini saya ingin syorkan kepada sesiapa yg ingin memilik kereta bolehlah berhubung terus dgn TT...servis dijamin tiada tandingan

    dengan ini saya sertakan bukti pembelian
    __________________________________________________ _______________

    12. Siti Fazilah Ampang:

    Salam sume, 1st nk ucapkan Terima Kasih buat Windfall dan rakan2 kerna akhirnya kereta Gen2 telah sampai ke tgn kami setelah lama kami menunggu tp yg paling bestnya penantian kami terlebih berbaloi kerna asalnya minta kereta Gen2 IAFM (A) tp atas sedikit kesilapan teknikal dealer proton, kami telah mendapat GEN2 CPS (A) full spec cuma dengan bayaran harga standard sahaja.

    Tahniah buat team windfall


    Jom beli kete... raya lagi 3 bulan.. :4:

  3. #3
    WindfaLL
    Guest
    Contact detail saya as per "siggy" di bawah....

  4. #4
    napi87
    Guest
    bro.dokumen xlengkap tp nk pkai keter.boleh x?xde blacklist.tp xcukup umur lg

  5. #5
    WindfaLL
    Guest
    Quote Originally Posted by napi87 View Post
    bro.dokumen xlengkap tp nk pkai keter.boleh x?xde blacklist.tp xcukup umur lg
    bisa diatur bro....

    aku teka eh... ko mesti nak kete persona MT B-Line, kan?? :21:

  6. #6
    napi87
    Guest
    Quote Originally Posted by WindfaLL View Post
    bisa diatur bro....

    aku teka eh... ko mesti nak kete persona MT B-Line, kan?? :21:
    hah..cam ner boleh thu nie :13:

  7. #7
    WindfaLL
    Guest
    Quote Originally Posted by napi87 View Post
    hah..cam ner boleh thu nie :13:
    sekilas ikan di air, sudah ku tau jantan ke betina...

  8. #8
    Fx4u Official IB
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    NEMO - Official Forex4You Introducing Broker (Malaysia)
    Posts
    606
    NEMO is on a distinguished road
    My Mood
    Flirty
    Post Thanks / Like
    mcm besh jer..........

  9. #9
    بسم الله الرحمن الرحيم
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Osaka, Japan.
    Posts
    10,753
    Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold
    My Mood
    Hot
    Post Thanks / Like
    huhuhu..dh smpai sini dh rupanya bro windfall... :113:

    den pun mcm berminat je... tp nntilah dulu..:4:

  10. #10
    napi87
    Guest
    Quote Originally Posted by Gitaris Berapi View Post
    huhuhu..dh smpai sini dh rupanya bro windfall... :113:

    den pun mcm berminat je... tp nntilah dulu..:4:
    jom beli keter


  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts