Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Page 1 of 46 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 453
  1. #1
    Administrator
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    303
    admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like

    Nogold Superstar 2009



    Intro:
    NoGold Superstar adalah satu program realiti pencarian bakat terpendam di kalangan ahli-ahli forum. Dalam program ini para peserta menghantar rakaman nyanyian mereka untuk di undi oleh ahli-ahli forum yang lain. Program berjalan selama 6 bulan dari Jun 2009 - November 2009. Setiap bulan, 3 peserta terbaik akan dipilih berdasarkan undi ahli-ahli yang lain. Di hujung program ini, seramai 18 peserta terbaik akan diadili berdasarkan undian dan juga panel pemilihan. 5 peserta terbaik dari kumpulan ini akan berentap di peringkat akhir dalam satu majlis khas. Seramai 3 orang pemenang akan dipilih semasa persembahan di peringkat akhir oleh juri khas.

    Objektif:
    1. Mencungkil bakat baru dari kalangan ahli-ahli Nogold.com.
    2. Menyokong industri muzik tempatan.
    3. Menyediakan platform pilihan bagi khususnya bagi ahli Nogold.com.
    4. Paling penting, memberikan 'reward' kepada ahli-ahli nogold yang menyokong perjalanan forum ini.

    Hadiah Utama:

    Tempat Pertama - Wang Tunai RM10,000
    Tempat Kedua - Wang Tunai RM5,000
    Tempat Ketiga - Wang Tunai RM3,000

    Hadiah Bulanan:

    Tempat Pertama - RM500
    Tempat Kedua - RM300
    Tempat Ketiga - RM100

    Cara penyertaan:

    1. Anda merakamkan nyanyian sebuah lagu dan di upload ke YouTube.com. Rakaman ini perlu di namakan seperti berikut:
    "Nogold Superstar - Tajuk Lagu by nickname".

    2. URL rakaman tadi di paste di dalam thread yang anda perlu buka dalam forum section "Nogold Superstar" dengan format tajuk seperti berikut:
    "Nogold Superstar - Tajuk Lagu by nickname".

    3. Pihak penganjur akan membuat reply pertama di thread berkenaan dengan satu URL khas untuk undian oleh ahli lain. Reply ini menandakan anda penyertaan anda telah diterima masuk ke dalam peringkat awal pertandingan.

    Syarat-syarat program:

    1. Penyertaan hanya terbuka kepada ahli-ahli forum Nogold.com sahaja. Sekiranya anda bukan ahli, anda boleh mendaftar sebagai ahli forum
    nogold.com secara PERCUMA.

    2. Penyertaan dalam program ini adalah PERCUMA.

    3. Peserta boleh menghantar seberapa banyak penyertaan, tetapi hanya satu penyertaan yang akan layak memenangi peringkat bulanan.

    4. Setiap peserta hanya boleh memenangi peringkat bulanan sebanyak sekali.

    5. Hanya lagu berbahasa Melayu/Inggeris sahaja yang diterima.

    6. Peserta hanya boleh menghantar rakaman nyanyian sendiri.

    7. Rakaman perlu memperdengarkan suara dan memperlihatkan wajah peserta dengan jelas.

    8. Hanya persembahan solo diterima.

    9. Setiap bulan, 3 rakaman terbaik akan dipilih 100% berdasarkan undian ahli-ahli forum yang lain. Undian akan dijalankan dari satu URL khas untuk rakaman berkenaan. Setiap undian bernilai NG$1,000 (bagi undian biasa) dan NG$10,000 (bagi undian diri sendiri) yang akan dipotong dari akaun pengundi. Peserta boleh mengundi rakaman sendiri.

    10. Dari 18 pemenang bulanan, 5 peserta terbaik akan dilih untuk ke peringkat akhir berdasarkan 50%dari undian, 50% lagi dari penilaian juri yang disediakan oleh penganjur.

    11. 5 peserta di peringkat akhir akan membuat persembahan secara "live". Hanya 3 pemenang dipilih diperingkat akhir berdasarkan 100% pemarkahan panel juri khas yang disediakan oleh pihak penganjur.

    12. Peserta boleh memilih lagu sendiri.

    13. Sebarang keputusan yang dibuat oleh penganjur dalam program ini adalah muktamad.

    14. Penganjur berhak menggunakan rakaman, visual, audio atau gambar pemenang untuk tujuan promosi.


    Promosi:

    Ahli-ahli lain boleh turut sama menyumbang kepada kejayaan program ini dengan mewar-warkan tentang NoGold Superstar kepada saudara-mara atau rakan-rakan yang anda fikir berminat untuk menyertai program realiti ini. Penganjur menawarkan hadiah wang tunai RM1000, RM500 atau RM300 kepada mana-mana ahli yang membawa masuk 3 pemenang di peringkat akhir.

    Ahli-ahli forum juga diminta untuk mengundi rakaman terbaik peserta diperingkat awal setiap bulan. Setiap undian kepada 3 pemenang bulanan akan memberikan anda satu tiket untuk cabutan bertuah yang menawarkan 10 hadiah misteri.

    AMARAN : DILARANG BERURUSNIAGA NG$ DI ANTARA "USER". SESIAPA YANG DIDAPATI MELANGGAR PERATURAN INI MUNGKIN AKAN DI "BAN" KEAHLIANNYA.


    PAMM 120x600
    Attached Images
    Last edited by Alarmist; 25 May 2009 at 05:06 PM.

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    303
    admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like

    Guides/Pertolongan

    Senarai Peserta:
    http://www.nogold.com/?page=superstar

    English
    http://www.nogold.com/forum/showthread.php?t=31749

    Bahasa Melayu
    http://www.nogold.com/forum/showthread.php?t=31748

    Untuk pertolongan lanjut sila reply thread ini dengan soalan anda atau terus PM project leader ZUREYNA.
    Last edited by mightyhitter; 04 Jun 2009 at 10:21 PM.

  3. #3
    Administrator
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    303
    admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light admin is a glorious beacon of light
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like

    Contoh Ini diambil di YouTube nyanyian ariesurianti

    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=mWCoJS4Nzq8[/ame]
    Last edited by Alarmist; 16 May 2009 at 08:40 AM.

  4. #4
    DiSc
    Guest
    huyooo...dah ada pertandingan nyanyian plak...rasa cam AF la plak....:21:

  5. #5
    Bowling for Soup..
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    BuKiT JaLiL KeYHeLL
    Posts
    176
    deale30 has a spectacular aura about deale30 has a spectacular aura about deale30 has a spectacular aura about
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    cun giler & kelakar poster itu...bravo bravo

  6. #6
    DiSc
    Guest
    rasanya nanti pemenang akan dpt tawaran jadi artis rakaman tak??..

  7. #7
    NoGold Football Club
    Join Date
    May 2007
    Location
    Selayang-Kota Damansara-Kajang-Muar
    Posts
    4,170
    putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice putat76 is just really nice
    My Mood
    Confused
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    agak2 syarikat mana ek nak amik :4:
    Dengan izin ALLAH aku makan tengahari dengan POUND makan malam dengan USD Amin :1:
    I'm good friend like a computer
    I 'enter' ur life,
    'save' u in my heart,
    'format' ur problems,
    'shift' u 2 opportunities
    and never 'delete' u from my memory

  8. #8
    PEACE YO!
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    root
    Posts
    3,437
    angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold
    My Mood
    Dead
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    aku nak masuklah... hehehe
    walaupun sore x sedap tp aku yakin aku menang hahaha
    promote pun leh dpt duit... hmmm lazatttt

  9. #9
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Subang-Kuching-Liverpool
    Posts
    3,923
    RM100 will become famous soon enough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    adakah aku akan bergelar superstar??

  10. #10
    DiSc
    Guest
    huhu...leh la tgk sore sumbang memasing...:21::21:


  11. The Best Spread 468x60ms

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 46 1 2 3 11 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts