Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Page 1 of 136 1 2 3 11 51 101 ... LastLast
Results 1 to 10 of 1351
  1. #1
    Mazrizal
    Guest

    Bola Sepak Malaysia

    Aku hairan jugak dengan prestasi dan kualiti permainan bola sepak di Malaysia, baik aksi di peringkat liga ataupun antarabangsa yang sudah tentunya kurang memuaskan.
    Aku rasa pihak FAM telah pun buat pelbagai idea untuk memperbaiki kesuraman ini, namun seolah-olah tidak mendatangkan hasil...huhu. Tapi kita tak boleh 100% salahkan FAM, mungkin pemain2x tu sendiri yang memang dari dulu sampai sekarang tetap ditakuk lama.
    Jadi di mana silapnya? Dan sudah tentu, apa penyelesaiannya? So, wahai membe2x yg sangat bijak pandai...silalah beri pandangan anda, kita berkongsi idea yang bernas same2x ek...
    The Best Spread 160x600ms

  2. #2
    z1tr0n
    Guest

    Re: Bola Sepak Malaysia

    uiyo..terkejut aku tgk gambar dr.M kat avatar ko..ingatkan betul2 die..apa kata letak gambar ko terus kat situ.. :-D

  3. #3
    tapaudotcom
    Guest

    Re: Bola Sepak Malaysia

    apa result malaysia vs filipina ni? sea games. dah ada result ke?

  4. #4
    NG Newbies
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    17
    aut05urfer is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Re: Bola Sepak Malaysia

    Mazrizal wrote:
    Aku hairan jugak dengan prestasi dan kualiti permainan bola sepak di Malaysia, baik aksi di peringkat liga ataupun antarabangsa yang sudah tentunya kurang memuaskan.
    Aku rasa pihak FAM telah pun buat pelbagai idea untuk memperbaiki kesuraman ini, namun seolah-olah tidak mendatangkan hasil...huhu. Tapi kita tak boleh 100% salahkan FAM, mungkin pemain2x tu sendiri yang memang dari dulu sampai sekarang tetap ditakuk lama.
    Jadi di mana silapnya? Dan sudah tentu, apa penyelesaiannya? So, wahai membe2x yg sangat bijak pandai...silalah beri pandangan anda, kita berkongsi idea yang bernas same2x ek...
    yang aku pelik... kenapa la malaysia(FAM) tak nak belajar dari jepun atau pun korea selatan cara² nak membangunkan dan bagi lagi menarik bola sepak malaysia nih. pada pendapat aku, bola sepak malaysia ni membosankan... tuh sebab tak ramai yg kurang tgk.

  5. #5
    sunboch
    Guest

    Re: Bola Sepak Malaysia

    aut05urfer wrote:

    yang aku pelik... kenapa la malaysia(FAM) tak nak belajar dari jepun atau pun korea selatan cara² nak membangunkan dan bagi lagi menarik bola sepak malaysia nih. pada pendapat aku, bola sepak malaysia ni membosankan... tuh sebab tak ramai yg kurang tgk.
    aku sokong.. Malaysia patut blajar dari negara korea dan jepun sebab kualiti bolasepak diorang tu dah setaraf ngan negara eropah. tapi mungkin ambik masa la.. kita dah jauh tertinggal beb...

  6. #6
    kanoha_village
    Guest

    Re: Bola Sepak Malaysia

    Dari pendapat aku,
    Kesuraman bola sepak Malaysia bermula selepas era rasuah yg terbesar melanda bola sepak malaysia.
    Boleh dikatakn setiap negeri pemainnya ada terlibat dalam rasuah
    Antaranya Pulau Pinang, sedih aku....
    Aku tengok game time tu , Penang lawan Perak
    Penang kalah 7-0

    Goal keeper macam hampeh
    Bola slow gila boleh terlepas then defender tendang bola boleh tak kena, - bola pun masuk gol
    Apa dah jd jang oii!!

    Aku naik pening time tu, dah laa masa tu aku memang penyokong kuat bola sepak Malaysia
    Kalu ada live game, sure aku tak terlepas tengok punya

    Skrang dah lain...malas nak tengok
    tengok sikit pun dah bosan....

    Namun aku harap player Malaysia sepatutnya ada semangat MALAYSIA BOLEH, sanggup berkorban untuk negara bukan mengharapkan bonus semata2
    Cuba tengok time era HARIMAU MALAYA dulu, player time tu mana ada imbuhan macam skrang, sanggup mati untuk negara (kamikaze)

    Skrang, kalu menang sikit ada bonus, player pun naik minyaklaa

    Harap2 bola sepak Malaysia masih ada masa depan cerah
    Aku menanti bila sangat itu..
    Mungkin esok atau lusa
    Atau 10-20 thn lg

  7. #7
    NG Newbies
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    17
    aut05urfer is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Re: Bola Sepak Malaysia

    kanoha_village wrote:
    Dari pendapat aku,
    Kesuraman bola sepak Malaysia bermula selepas era rasuah yg terbesar melanda bola sepak malaysia.
    Boleh dikatakn setiap negeri pemainnya ada terlibat dalam rasuah
    Antaranya Pulau Pinang, sedih aku....
    Aku tengok game time tu , Penang lawan Perak
    Penang kalah 7-0
    huhuhu... masa tuh lawan kat stadium perak kan? aku rasa game tuh aku tgk la kat stadium. aku pegi dgn bapak aku. best giler tgk perak belasah p.pinang masa tuh :-D . tapi, lepas tuh dgr citer sbb rasuah...

  8. #8
    kanoha_village
    Guest

    Re: Bola Sepak Malaysia

    aut05urfer wrote:
    kanoha_village wrote:
    Dari pendapat aku,
    Kesuraman bola sepak Malaysia bermula selepas era rasuah yg terbesar melanda bola sepak malaysia.
    Boleh dikatakn setiap negeri pemainnya ada terlibat dalam rasuah
    Antaranya Pulau Pinang, sedih aku....
    Aku tengok game time tu , Penang lawan Perak
    Penang kalah 7-0
    huhuhu... masa tuh lawan kat stadium perak kan? aku rasa game tuh aku tgk la kat stadium. aku pegi dgn bapak aku. best giler tgk perak belasah p.pinang masa tuh :-D . tapi, lepas tuh dgr citer sbb rasuah...
    Yup, kat stadium perak.,...
    Best gila siut, 90% player penang kena buang daerah
    Sebab kes rasuah...

    Itulaa, orang nak cepat kaya selalu rugi
    Carilaa rezeki yang halal
    Ni, asyik nak duit under table jaa
    Juallaa kad prepaid kaa, handset kaa
    Walaupun ciput untung, tapi boleh kayo..ooo
    Tp, perlu ada kesabaran dan semangat yang jitulaa

    Jom beli prepaid dari aku..hehe

    Apasal aku tak nampak ngko kat stadium ari tu..
    Aku pun tak ingat masa tu aku umur berapa...
    Tak baligh lg kut :-D

  9. #9
    lacoste
    Guest

    Re: Bola Sepak Malaysia

    sebenarnya player malaysia ni ada skil. cuma masalah utama, diorang takde stamina dan mentaliti yg kuat. kalau main under pressure mmg abislah. yg terror pon jd tak terror. pastu kalau main lebih sejam je mulalah jd lembik.

    stamina ni ada byk kaitan dgn cara pemakanan. kemungkinan besar diorang main hentam je makan ikut sedap mulut. aspek pemakanan ni mmg kena jaga. yg peling penting diorang kena selalu pegi sesi terapi dan kaunseling utk menguatkan ketahanan mental diorang.

    dan yg paling penting niat. kalau main mmg niat utk duit apa2 pon tak jadi. niat dia tu kena ikhlas main utk berjuang habis-habisan utk negara. sbb tu aku puji player indonesia. diorang punya semangat patriotik mmg kuat. kalau main bola mmg main habis-habisan

  10. #10
    Bowling for Soup..
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    BuKiT JaLiL KeYHeLL
    Posts
    176
    deale30 has a spectacular aura about deale30 has a spectacular aura about deale30 has a spectacular aura about
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like

    Re: Bola Sepak Malaysia

    pastu apa pendapt korang lak pasal soccer star tuh??
    aku tgk iklan dlm astro.. nak tergelak guling2 pun ada..
    nak tau sebab pe.. sebab dia ckp hanye 1 akan bergelar star bertaraf dunia...pd aku.. kalo yg main kat liga M pun takley nak bergelar wolrd class... ni kan main kutip2mdlm pertandingan camtuh..yg masuk sebab pe.. nak jd glmer cam MAWI kot..tuh pendpt aku la...jgn marah ekkk..kalo marah aku mintak maaf.. raya ada lagi


  11. The Best Spread 468x60ms

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts