Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 49
  1. #1
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    SP > Ampang > Nilai > Ipoh
    Posts
    1,059
    komengpyoc has a spectacular aura about komengpyoc has a spectacular aura about
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like

    Fokus Bola Sepak KOMENG.... hihihi....

    Dah lama aku plan nak wat thread nih...jd korg leh la kritik apa pandangan aku nih psl game2 yg terpilih dan apa2 yg berkenaan....... aku start dgn game frenly smlm yg mmg best......

    Brazil 2 - 0 Italy

    Overall
    Entertaining game...1st half Brazil yg kontrol game dan 2nd half Italy lak kontrol game.... Yg menarik psl game ni ialah most of the players on the field bermain kat Serie A... Jd similarity of the flow of the game tu ada... Lucio & Toni dr Bayern, ni pun pertembungan yg menarik. Battle of the midfielders cam Pirlo, De Rossi & Felipe Melo, Gilberto Silva. Cuma yg membezakan game smlm ialah Brazil ada penyudah dan skill yg menarik tp Italy xde. Mgkin gk xde rezeki.hehe....

    Italy
    Im a big fan of Italy tp aku tak kecewa dgn kekalahan smlm ni. Tp kecewa dgn performance Pirlo yg nampak "kacau" dan Legrogtaglie yg nampak goyang even dah veteran. Still ada defender lain yg Lippi leh guna utk frenly ni sbnrnya cam Chiellini (aku assume dia sbg pangganti Maldini), Bonera, Barzagli dan Zaccardo. Formasi 4-3-3 yg Lippi guna especially 2nd half tu mmg menarik. Juz aku tak gemar Montolivo main dlm formasi 4-3-3 ni sbb dia lebih menyerlah bila main dlm formasi 4-2-2 sbb dia jenis very wide player yg suka cross dr luar. Simone Pepe pun bgs juz x cukup mantap nak best Marcelo kat bhgian kiri Brazil.

    Overall Gilardino aku consider tak layan nak main utk Italy. Sbb dia xde decent try pun. Tak cam Luca Toni, even org kata dia cam useless tp dia sentiasa wat defender x duduk senang. Lucio msti knal dgn cara main Toni dan still ada 2,3 shots yg Toni dpt lepaskan termasuk gol yg dibatalkan tu.

    Bg aku, best Italy player smlm is Grosso dan De Rossi. Kalau Giuseppe Rossi main dr mula mgkin aku akan pilih dia. Sejak G.Rossi dan Toni masuk dah mula nampak serangan Italy mula mantap.

    So, aku rasa Lippi tak kecewa sgt dgn kekalahan smlm dan aku jangkakan dia dah leh wat keputusan samada nak drop Gilardino dan call up Amauri lak. Jgn lupa gk Sebastian Govindo, Molinaro, Balotelli dan Alberto Paloschi. Tu smua masa depan Italy yg mmg hebat la. Tgu masa jer....

    Brazil
    Man of the match bg aku ialah goalkeeper, Julio Cruz. Mmg cemerlang dan tangkas, save 2 cubaan yg plg bahaya dr Toni dan De Rossi. Tp still di consider "tewas" 2 kali smlm. Robinho dan Elano pun superb. Elano plz blah ke kelab lain sbb Mark Hughes tak reti guna dia. Good debut utk Felipe Melo. Dan Gilberto Silva mmg superb kat tgh tu. Msti Arsenal nyesal lepaskan dia. Yg best psl Brazil smlm both flanks dorg hidup dan laju. Mid dorg creative, diketuai Ronaldinho. Ni blom ada Kaka lg. Hilang 1 magik kat tgh tu.

    2nd half Brazil main dgn approach yg agak defending dan counter attack. Tp cam x menjadi. Lgpun Dunga byk nak bereksperimen kat midfield. Jujur ckp, Pato is useless smlm.huhu... Dia masuk dan x bg apa sumbangan pun. Player pilihan aku smlm is Marcelo. Aku suka tgk cara dia main kat left flank tu. Mmg pengganti Roberto Carlos yg tepat. Mgkin 1 day, Dunga kena pilih samada Dani Alves atau Maicon utk main kat slot RB sbb Dani Alves cam x menjadi main kat RW.

    A good win for Brazil. Aku salute dan terhibur dgn cara permainan dorg. Italy pun actually nampak lebih mantap dr time kat EURO lepas dan masih leh diperbaiki...
    InsyaAllah malam ni kita tgk Messi lak....
    Professional_PAMM_Service-ENG_160x600

  2. #2
    mawi007
    Guest
    good job komeng .. tp malangnya aku x leh nk join plak utk komentar kali ni sbb aku x tgk match smlm .. sebok men WE 2009 sampai subuh .. haha.. langsung lupe ada mtch smlm.. pagi ni kang InsyaAllah kalau x tdo aku layan la game.. mlm ni england spain? argentina pon ade kan? lwn pe eh argentina?

  3. #3
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    SP > Ampang > Nilai > Ipoh
    Posts
    1,059
    komengpyoc has a spectacular aura about komengpyoc has a spectacular aura about
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like
    Argentina main dgn France...
    Diego Maradona nyer big test pas dgn Scotland yg tak seberapa....
    hehehe....

  4. #4
    .::. The8385 .::.
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Damansara
    Posts
    4,860
    Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold
    My Mood
    Cool
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    weh
    thread football focus dah ada
    tp ni thread bersama komeng takpe la
    cume ko kene update la selalu bersame komen ko
    sebelom di 'merge' kalau dah tak berkunjung:10::10:
    Sini yer kwn2..---> nogold.com/fantasy
    "The Killing Machines"

  5. #5
    mawi007
    Guest
    waweee..henry men kan?ngan anelka.. hik2

  6. #6
    sparrow
    Guest
    go brazil go...tp aku benci dunga

    p/s: ulasan ko mmg best ah komeng. ko mmg berbakat ganti sheby

  7. #7
    mawi007
    Guest
    ni thread utk chelsea fan gak ke.. hahaha..

  8. #8
    YOU ONLY LIVE ONCE
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Kg. Pinang Sebatang
    Posts
    457
    gorgone is a jewel in the rough gorgone is a jewel in the rough gorgone is a jewel in the rough gorgone is a jewel in the rough
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like
    gud jjob bro..ulasan yg baik..
    sok bole la ulas game france vs agentina lak bro..

    hola argentina hola..:113:
    -Hartal SeMalaya-

  9. #9
    .::. The8385 .::.
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Damansara
    Posts
    4,860
    Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold
    My Mood
    Cool
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by gorgone View Post
    gud jjob bro..ulasan yg baik..
    sok bole la ulas game france vs agentina lak bro..

    hola argentina hola..:113:
    tu aa
    ngantuk aa nak tggu game sok
    ulas dr komeng je la aku tggu:4::4:
    Sini yer kwn2..---> nogold.com/fantasy
    "The Killing Machines"

  10. #10
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    SP > Ampang > Nilai > Ipoh
    Posts
    1,059
    komengpyoc has a spectacular aura about komengpyoc has a spectacular aura about
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sparrow View Post
    go brazil go...tp aku benci dunga

    p/s: ulasan ko mmg best ah komeng. ko mmg berbakat ganti sheby
    haha...
    thanx3...pakcik aku pun ada suruh aku amik football management sbnrnya...haha...juz cam xde masa depan je klu aku study tu kat Msia nih.. ;p

    Ikut list yg tak official, Anelka dan Henry akan start, Benzema kat bench...
    mid mmg Ribery la...

    Game ni aku predict Argentina menang....

    Game England - Spain aku predict Spain menang sbb England team dia krg mantap melainkan Capelo nak main cara berhati2 dgn 5 mid dan 1 striker....

    Aku nak tgk Bojan, Villa, Silva, Pique....

    Dr segi nama sbnrnya, Spain ada lebih byk nama besar dr England....

    So, aku mmg kata yg EPL is not the best in the world or Europe....nak tau naper?sambung nnt la yer...hihi


  11. TenkoFX Crypto

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts