Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    SHAMX777
    Guest

    Kelab Joran FXMalay



    :113:Click kat banner atas untuk re-direct ke thread asal:113:
    Trade_on_STP_accounts-ENG_160x600

  2. #2
    SHAMX777
    Guest

    Trip Memancing di LANGKAWI

    Aktiviti pertama kita!!!

    TRIP MEMANCING RAMAI2 DI LANGKAWI


    InsyaAllah... bulan Februari ini saya akan organize. Tengah musim candat sotong nie di sana... siok tu. Umpan sotong hidup... senang jer tangkap Kerapu A dan Jenahak

    Nanti saya cuba contact Nelayan2 kat situ nak sewa bot... (dulu saya kerja di Langkawi)... kenal ramai gak orang2 tempatan di sana di Pulau Tuba tu.

    Penginapan semalaman di Pulau Tuba lebih kurang RM50 jer sebilik tahun lepas... tahun nie tak tahu lagi... kena siasat dulu.

    Sewa Bot Nelayan... Besar gak... boleh masak2 atas bot lagi... tahun lepas lebih kurang RM800 sehari semalam.

    Kalau ramai2... tong tong laaa...

    Siapa berminat sila REPLY kat sini... banyak sambutan... saya usahakan.

  3. #3
    NG Rookie
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Somewhere Around The Globe
    Posts
    435
    Lord is on a distinguished road
    My Mood
    Happy
    Post Thanks / Like
    mcm menarik...aku pon kaki pancing gak...tapi mencandat tu tak penah la lagi...leh jadi 1st experiance ni....

    ok will follow up this thread...insyaAllah kena masa leh join...:113:

  4. #4
    SHAMX777
    Guest

    Trip memancing di terengganu

    Trip ke LANGKAWI tak dapat sambutan. Kita buat TRIP ke Terengganu pula (SOTONG tengah mengganas nie).

    Berikut adalah senarai mutakhir yang akan ke Trengganu.
    1. Md Fadhil
    2. Shamx777
    3. Azam
    4. Wadzir
    5. Zack
    6.Zack II

    Dah kompom dengan tekong semalam.
    Umpan dan bekal makan dah suruh tekong sediakan.
    Gerak ke KT macam biasa, kul 11 mlm berkumpul d Shell Projek Sri Gombak
    hari khamis malam jumaat.

    Sebarang perubahan akan di beritahu dari masa ke semasa.
    Sekian, Wasalam.
    Email daripada Abg Fadhil.

    Kalau ada ramai lagi yang berminat... kita kena sewa 2 BOT.

    Khamis (26 Mac) malam Jumaat bertolak ke Terengganu dari KL.
    27 Mac & 28 Mac memancing puas2.

  5. #5
    SHAMX777
    Guest

    Up and Ready

    Tonight we all will start the long journey from KL to Terengganu. Waiting for the gang to arrive at my home now to depart together.


  6. #6
    SHAMX777
    Guest

    Alhamdulillah... selamat pergi dan pulang










  7. #7
    .::. The8385 .::.
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Damansara
    Posts
    4,860
    Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold
    My Mood
    Cool
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    wah mantoppp..
    byk jgk dapat yer..

    ni kt pulau mane ek:39::39:
    Sini yer kwn2..---> nogold.com/fantasy
    "The Killing Machines"

  8. #8
    SHAMX777
    Guest

    Tips

    Quote Originally Posted by Alarmist View Post
    wah mantoppp..
    byk jgk dapat yer..

    ni kt pulau mane ek:39::39:
    Bertolak dari Pulau Duyong... ke laut dalam... berjam2 jugak lah perjalanan dengan bot... sampai tak nampak daratan/pulau langsung.

    Tekong yang bawak... kena pandai pilih tekong gak. Ni pancing kat LOPAK2 dasar laut. Tempat pukat2 Nelayan tak dapat kaut... tinggal ikan2 banayk dalam lopak2 dasar laut.

    Kalau Tekong tu pandai... dia boleh cari mana lokasi lopak2 tu guna GPS dan Fish Finder dan peta topography dasar laut.



  9. #9
    SHAMX777
    Guest

    Trip Memancing ke Terengganu

    Plan nak buat lagi bulan June nie :8: Siapa nak itut??? :113:

    p/s: Syarat jangan mudah mabuk laut. Alun kuat tau.

  10. #10
    SHAMX777
    Guest

    Trip Candat Sotong Mei 2009









  11. The Best Spread 468x60ms

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts