Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto The Best Spread 468x60ms

View Poll Results: Siapa lebih boros? Lelaki atau Perempuan?

Voters
32. You may not vote on this poll
  • Lelaki

    1 3.13%
  • Perempuan

    15 46.88%
  • Dua-dua sama

    16 50.00%
+ Reply to Thread
Page 1 of 9 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 81
  1. #1
    PEACE YO!
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    root
    Posts
    3,437
    angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold
    My Mood
    Dead
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like

    Siapa lebih boros? Lelaki atau Perempuan?

    Aper pendapat korang?

    Selalu kite tengok pompuan nih suke la tiap kali ade sales
    mesti diorg la yg tercegat kat shopping kompleks
    pastu diorg jugak la yg byk ngabiskan duit utk kecantikkan
    kononnye utk boifren la utk husband la
    padahal lelaki nih bukan kesah sgt
    diorg lagik bosan kalu tgk pompuan solek2 nih
    tu belum lagik pegi spa la
    pegi rawatn kecantikkan la
    colagen, botox dan ntah pape la

    Sekarang nih aku tengok lelaki pun same
    2x5 = 10 hahaha
    kalu sales
    pun same gak ader
    alasan teman bini
    tapi tgk time byr dgn long sleeve la, suar slack la, tie
    spender, kasut bla bla bla
    laki skrg pun dah pandai jage kecantikkan
    kononnye metrosexual

    pade aku sumer tu ader kebaikkan dan keburukkan
    tapi kebanyakkannye ialah buruk atau lain ckpnye ialah pembaziran
    maksud lainnye ialah BOROS

    so aku nak tanye la korang
    korang boros tak
    ialah suke membeli tapi belum tentu brg yg dibeli tu bergune ke tak
    atau pun pasangan korang yg boros
    berbuih mulut nasihat tetap camtu gak

    p/s : aku kdg2 tu boros gak biler ader duit terlebeh, tapi selalunye wife aku melabel aku seorg yg kedekut hahaha :4:
    PAMM 120x600

  2. #2
    Pelesit AM
    Guest
    Pompuan... kuat shopping.. beli barang merapu2.. hoho.. :4:

  3. #3
    NgokNgok
    Guest
    aku rasa laki2 dan pompuan la!

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    masjidtanah,melaka-gemas,n9-rajachulan,KL-Kajang
    Posts
    2,920
    akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough
    My Mood
    Sleepy
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    normally yg pompuan lebih boros :1::1:

    pantang ade duit kot bersoping tu x ingat lebih2 try suh g beli kasut..:21:

  5. #5
    NG Girl Power
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kedah -> Shah Alam...
    Posts
    850
    zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice
    My Mood
    Sick
    Post Thanks / Like
    :10::10:Boros ni bukan bergantung pada jantina..tapi pada individu tu sendiri...
    Cuma majaroti pompuan lebih banyak waktu terluang untuk semua aktiviti tu..
    ye lah..lelaki kan kena gi keje...pastu kasi duit untuk pompuan shopping

  6. #6
    arissamyra
    Guest
    Quote Originally Posted by zureyna View Post
    :10::10:Boros ni bukan bergantung pada jantina..tapi pada individu tu sendiri...
    Cuma majaroti pompuan lebih banyak waktu terluang untuk semua aktiviti tu..
    ye lah..lelaki kan kena gi keje...pastu kasi duit untuk pompuan shopping
    mmg x dinafikan pompuan mmg suka shopping..
    walaupun window shopping...
    tp kengkdg pompuan shopping bukan utk diri dia..
    shopping utk anak2.. utk somi.. utk brg umah..
    tp klu lelaki.. slalunye utk dirinya saje..
    ini aku berckp thru observation laki aku la..
    klu kitrg g shopping..
    aku akan ajak g children dept dulu..
    pastu lepas tu laki aku mesti ckp nak beli baju la..seluar la..
    baju keje xde la.. suar keje dah longgar la..
    siap soh aku pilihkan la.... carik mane yg sesuai la..
    carik tie.. pastu suar yg match ngan baju tu la..
    mcm2..
    bile time aku plak..
    aku tanye baju ni lawa x..
    memanjang je ckp lawa.. walaupun kengkdg aku sje nak test..
    sbb malas nak pilih utk aku..
    ape nak buek.. dah laki aku..
    terpakse la sabar..
    hahaha

  7. #7
    Banned
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    masjidtanah,melaka-gemas,n9-rajachulan,KL-Kajang
    Posts
    2,920
    akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough akay is a jewel in the rough
    My Mood
    Sleepy
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zureyna View Post
    :10::10:Boros ni bukan bergantung pada jantina..tapi pada individu tu sendiri...
    Cuma majaroti pompuan lebih banyak waktu terluang untuk semua aktiviti tu..
    ye lah..lelaki kan kena gi keje...pastu kasi duit untuk pompuan shopping
    memenuhi masa terluang ek :21::21:

    tu yg sampai berjam2 soping tu :21:

  8. #8
    hadzim
    Guest
    Bagi aku pompuan r..laki ade jgk r..tp aku rase dlm anggaran 10:1 perempuan yg lebih boros..lelaki boros beli brg keperluan diri dan famili..pompuan lak utk keperluan diri..diri ..diri lg...diri..bru utk famili..:21::21:

  9. #9
    NG Rookie
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Melaka
    Posts
    132
    flizzoe will become famous soon enough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zureyna View Post
    :10::10:Boros ni bukan bergantung pada jantina..tapi pada individu tu sendiri...
    Cuma majaroti pompuan lebih banyak waktu terluang untuk semua aktiviti tu..
    ye lah..lelaki kan kena gi keje...pastu kasi duit untuk pompuan shopping
    yeah.. setuju..
    macam aku.. aku ni kira boros la..
    pantang ada duit.. belanja.. ada RM 50 belanja RM 50, ada RM 500 belanja RM 500..

    sebab polisi aku, aku cari duit untuk belanja..
    so bila dah ada duit.. belanja la! :4::4:
    stock clearance minyak enjin kereta/motor

  10. #10
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Subang-Kuching-Liverpool
    Posts
    3,923
    RM100 will become famous soon enough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    sama je dua2 boros


  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 9 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts