Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms TenkoFX Crypto

View Poll Results: Haruskah Kontrak Rafa Disambung?

Voters
23. You may not vote on this poll
  • Patut

    13 56.52%
  • Tak Patut

    10 43.48%
+ Reply to Thread
Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 73
  1. #1
    zick3y
    Guest

    Patutkah Kontrak Rafa disambung?

    Musim ini adalah musim berakhirnya kontrak Rafa Benitez bersama Liverpool. Beliau dijangka akan berjumpa owner club, Tom Hicks dan George Gillets untuk membincangkan tentang masa depannya dengan Liverpool. Sebelum ini sudah banyak spekulasi yang mendedahkan hubungan kurang baik Rafa dengan owner dua orang ini dan yang paling tidak menggembirakan Rafa ialah khabar angin owner Amerika ni berbincang dengan Klinsmann untuk menjadi manager Liverpool.

    So apa pendapat anda tentang Rafa ni? Patutkah kontraknya disambung. Jika diimbas kembali Liverpool bersama Rafa pernah memenangi Champions League seawal musim pertama Rafa, musim keduanya Rafa membawa pulang FA Cup ke Anfield dan juga memenangi Euro Super Cup. Musim ketiga, Rafa berjaya membawa Liverpool ke final Champions League tetapi kecundang di tangan AC Milan. Musim ke-4 Liverpool hanya menduduki tangga ke-4 dan hanya mara ke separuh akhir Champions League. Ramai yang mula merungut dengan Rafa ketika ini.

    Namun musim ini, Rafa meletakkan Liverpool dalam kedudukan yang baik untuk menjadi pencabar juara liga. Pada pendapat saya Rafa patut disambung kontraknya kerana beliau sudah membuktikan PLAN selama 5 tahun beliau akhirnya membuahkan hasil dengan menjadikan Liverpool kini antara pencabar utama liga lebih lebih lagi berjaya menundukkan Chelsea dan Manchester United setakat ini.
    Estonian Forex 160x600en

  2. #2
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Subang-Kuching-Liverpool
    Posts
    3,923
    RM100 will become famous soon enough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    kita tggu sampai hujung musim ni ada piala ke tak sbb semua tu akan menentukan nasibnya bersama the reds :113:

  3. #3
    YOU ONLY LIVE ONCE
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Kg. Pinang Sebatang
    Posts
    457
    gorgone is a jewel in the rough gorgone is a jewel in the rough gorgone is a jewel in the rough gorgone is a jewel in the rough
    My Mood
    Fine
    Post Thanks / Like
    kt poll atas tu aku vote patot...
    tp aku rs keputusan tu bgantung pd apa achievement yg dpt rafa capai pd musim nih..aku dgr nk samb contract 5thun lg..lama tuh...dia nk merasa jgk stadium baru kot..klu samb..2,3 thun lgik ker ..xpe, manala tahu kot2 aku myampoh lak tgk rafa nih..:19:
    -Hartal SeMalaya-

  4. #4
    zick3y
    Guest
    tapi biasanya kontrak perlu disambung sebelum ianya tamat. Kalau nak tunggu sampai habis season mungkin ada kelab lain dah offer Rafa so Liverpool kena offer jugak kalau tak nanti Rafa menang liga tapi team lain dah sambar dulu tak ke melopong nanti. Lagipun aku masih tak nampak ada jurulatih lain yg boleh bawak Liverpool ni kalau ada pun nak kena tunggu another 5 years baru bleh menang liga agaknya. So bagi aku better stay dengan Rafa.

  5. #5
    You'll Never Walk Alone
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Subang-Kuching-Liverpool
    Posts
    3,923
    RM100 will become famous soon enough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zick3y View Post
    tapi biasanya kontrak perlu disambung sebelum ianya tamat. Kalau nak tunggu sampai habis season mungkin ada kelab lain dah offer Rafa so Liverpool kena offer jugak kalau tak nanti Rafa menang liga tapi team lain dah sambar dulu tak ke melopong nanti. Lagipun aku masih tak nampak ada jurulatih lain yg boleh bawak Liverpool ni kalau ada pun nak kena tunggu another 5 years baru bleh menang liga agaknya. So bagi aku better stay dengan Rafa.
    kalau ada piala bolehlah dia stay, klu x de pihak pengurusan kena cari org lain, ramai lg legenda2 liverpool yg ada spt ian rush:6:

  6. #6
    zick3y
    Guest
    ish ko tak paham ek maksud aku..
    kebiasaannya player/manager yg last year in contract akan demand contract baru dkt club. pemain/manager yg contract tinggal 6 bulan dgn kelab sekarang boleh berbincang dengan kelab lain dan sign contract dgn kelab baru. Biasanya player takkan tunggu sampai contract dia habis tunggu jawapan dari kelab sebab nanti kalau kontrak dia tak sambung tak ke dia melopong nanti takde job.

    thats why kena decide sekarang sama ada nak sambung atau tak kontrak rafa ni. kalau tak sambung sekarang bermakna nanti bulan 12 akan ada kelab lain akan approach rafa dan time tu rasanya liverpool dah terlambat

  7. #7
    azmimazda
    Guest
    aku rasa patut bagi chance kt rafa ni dapat piala EPL dulu.. sambung dulu 2 musim lg.. kalo x ok cari la org baru plak...

  8. #8
    .::. The8385 .::.
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Damansara
    Posts
    4,860
    Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold
    My Mood
    Cool
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zick3y View Post
    ish ko tak paham ek maksud aku..
    kebiasaannya player/manager yg last year in contract akan demand contract baru dkt club. pemain/manager yg contract tinggal 6 bulan dgn kelab sekarang boleh berbincang dengan kelab lain dan sign contract dgn kelab baru. Biasanya player takkan tunggu sampai contract dia habis tunggu jawapan dari kelab sebab nanti kalau kontrak dia tak sambung tak ke dia melopong nanti takde job.

    thats why kena decide sekarang sama ada nak sambung atau tak kontrak rafa ni. kalau tak sambung sekarang bermakna nanti bulan 12 akan ada kelab lain akan approach rafa dan time tu rasanya liverpool dah terlambat
    sememangnya aku faham maksud ko
    sbb aku slalo main FM
    normally contract player/manager yg dah tinggal setahun, akan alert utk periuk nasik dia cane..
    bkn tunggu 3 hari lagi nak tamat baru cari job..
    Sini yer kwn2..---> nogold.com/fantasy
    "The Killing Machines"

  9. #9
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Land of Deception
    Posts
    1,017
    Titi The Legend will become famous soon enough Titi The Legend will become famous soon enough
    My Mood
    Sneaky
    Post Thanks / Like
    pool pon dh menten skang neh .
    sambung aje la kontrak mamat tuh .
    dia pon mcm bru phm stail epl camane ..

    Victoria Concordia Crescit

  10. #10
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Stamford Bridge
    Posts
    2,705
    the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough
    My Mood
    Angelic
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    elok terminate jer Rafa nih.
    TTL tak bagi terminate pasai Arsenal ada chance selagi Rafa kat pool tu.
    mungkin manager dari Holland sesuai.
    Tgk Kunyit + Bebel boleh move forward.

    the Oranje Forever!!!!
    "Life Is Awesome"

  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts