Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Lepas Geram!!!!

  1. #1
    NG Hall of Fame
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    All Over The World At Anytime..
    Posts
    0
    formattedsolution is on a distinguished road
    My Mood
    Cheeky
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like

    Lepas Geram!!!!

    Tgh2 aku minum kat Restoran Kasim Mustafa, Bayan Baru ari Jumaat itu ari.. Aku dapat panggilan talipon dari Astro. Ini antara dialogue antara aku ngan Astro punya representative tu.. seorang perempuan berbangsa India..

    Astro Representative (AR) : Selamat Petang... Boleh saya bercakap dengan S*** *o****?

    FormattedSolution (FS) : Ini suami dia bercakap... Dari mana ni?

    AR : Ooo... Encik suami dia ke? Saya buat panggilan dari Astro. Dia ada tak?

    FS : Berkenaan dengan bill Astro saya ke?

    AR : Ya encik. Mengikut rekod kami bill ini dah tertunggak lebih dari 2 bulan.. Bila encik boleh buat pembayaran?

    FS : Oo... Astro cuma pandai collect payment je ye? Benda lain semua slow ye?

    AR : Kenapa encik ada masalah ke dengan akaun encik?

    FS : Memang ada masalah! Benda ni dah berlanjutan sampai nak masuk bulan ke 4!

    AR : Apa masalah encik ni? Boleh saya bantu?

    FS : Masalah saya.. pada awal saya berlanggan dengan Astro pada tahun 2005 saya cuma ambil pakej basic. My family + Sports channel, dan pada pertengan bulan Jun tahun ni.. seorang kakitagan Astro tawarkan kepada saya utk penambahan pakej movie dan saya bersetuju. Masalahnya sekarang, dari hari pertama pakej ni ditawarkan pada i... sampai sekarang i tak boleh nak access channel tu! Dan utk pengetahuan u, Astro dah billkan pada i benda yang i tak pernah tgk pun!!! Dan i dah bayar pakej tu bermula dari April sampai la ke August. And i already paid all the bills without failed!!!

    AR : Maaf encik.. Saya cuba cek rekod encik dulu ye.. Encik sila tunggu sebentar ye..

    FS : .........

    Masa pun berlalu beberapa ketika...

    AR : Hello encik... Saya dah tengok rekod encik.. dan memang ada encik buat langganan utk pakej movie...

    FS : Habis? Cukup dengan melanggan je ke? Walaupun setiap kali i tuker ke channel tu Astro akan keep teling me that i never suscribed to this channel???? I dah buat aduan kepada Astro dan dah buat permohonan untuk memotong langganan tersebut. I kol Astro.. tak cukup dengan itu.. I pergi ke Astro Service Centre di Air Putih, Kuantan dan buat pemotongan langganan.. dan dia berjanji akan bagi i rebate on next bill... At the end.. u all still charged me pada benda yang i tak pernah dapat tgk!! Dan i mmg sengaja tak bayar bill Astro 2 bulan utk pastikan u setel this thing to me..

    AR : Maaf encik.. itu kerja department lain. Saya kat department collection...

    FS : I tak peduli u duduk dalam department yang berbeza or whatsoever.. I tau.. I nak u fwdkan this thing to your officer!

    AR : Macam ni encik.. saya akan cuba fwdkan this matter ke department yang sepatutnya... Ada apa2 lagi yang saya boleh bantu?

    FS : Ada...

    AR : Apa tu encik?

    FS : U tolong bagi tau Astro management supaya antar your staff pergi kursus.. Setiap kali kol.. cuma tau mintak duit.. Lain kerja tak pandai buat.. Lembab!! And i mmg very upset dengan Astro service sekarang ni!!

    AR : Saya mintak maaf bagi pihak Astro encik.. Bye..
    Sebenarnya aku dah bersabar ngan Astro ni lama dah.. Ni yang aku ilang sabar.. Dan utk pengetahuan korang.. aku masih belum dapat panggilan dari Astro tentang hal ni.. Tak tau dah setel ke belum... Aku nak tunggu skit ari lagi.. kalo masih gak lum setel... MMG AKU BAKOR ASTRO NI!!!!




    :14::19:

    Korang pernah ke ada masalah dengan Astro atau jabatan2 lain? Yang korang raser korang nak ceritakan kat semua orang? Sila la berbuat demikian kat sini ye...:10:
    PAMM 120x600
    Last edited by formattedsolution; 03 Nov 2008 at 05:05 PM.
    Networker Tegar in da House..!!

  2. #2
    PEACE YO!
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    root
    Posts
    3,437
    angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold
    My Mood
    Dead
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    astro suxx
    tapi terpakse langgan
    tu pun psl channel 81* dgn 61* utk anak aku
    umah mertua aku lagik best
    sebulan tak bayar terus potong
    dah la nak smbg semule die charge RM20 lagik
    mane la si ananda krisnen tu tak masuk Top 3 org paling kaye
    paling kaye menyedut duit org ramai
    kalu ade yg lain dah lame aku tuka

  3. #3
    duke_leto
    Guest
    buntut la astro nih.....aku dah 6 bulan tak dapat magazine, bill plak sekali je dapat.....

    3 bulan lepas aku call astro tanya pasal bill yg aku x pernah terima....dia semak kononnya alamat aku salah n bgtau yang aku nya bill tunggakan rm 200...aku kena setel that amount...dan dia akan hantar bill beserta magazine kat aku....
    lepas seminggu aku dapat bill, tp magazine tarak..

    selepas dr hari yg aku terima bill sampai saat ni, aku blom lagi terima apa2 bill mahupun magazine dari astro...

    ikutkan hati aku, nak je aku terminate...

    ni lah jadinya bila servis by 1 company.....langsung x mencabar.....

    cam MAS dulu2 la ni.....bila dah ada AirAsia...baru kelam kabut nak wat promosi la...tambang murah la...cam haram jadah je diorg ni....

    tau nak rembat duit orang je..

  4. #4
    NG Hall of Fame
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    All Over The World At Anytime..
    Posts
    0
    formattedsolution is on a distinguished road
    My Mood
    Cheeky
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Setuju bro... Dulu dengan magazine dia pun aku ada masalah.. aku unsubscribed jek mag dia tu... Tapi lepas tu 3 bulan berikutnya still charge the mag dalam bil aku... Haremmmmmmmmmm brtul la dorang nih!! :14:
    Networker Tegar in da House..!!

  5. #5
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Land of Deception
    Posts
    1,017
    Titi The Legend will become famous soon enough Titi The Legend will become famous soon enough
    My Mood
    Sneaky
    Post Thanks / Like
    what would u expect from ass-tro ..
    klo x kerana nk layan bola wiken + ucl tuh ..
    haram .. aku x langgan ..
    klo ade sky sport ke setanta sport ke ..
    pegi mati same ass-tro ..
    diorg sgt dominan .. sbb tuh la
    servis cam pundek ..

    Victoria Concordia Crescit

  6. #6
    NG Hall of Fame
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    All Over The World At Anytime..
    Posts
    0
    formattedsolution is on a distinguished road
    My Mood
    Cheeky
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Aku pun langgan Astro ni sebab nak tgk sports jek.. Channel lain aku jarang tgk pun..Setakat nak layan movie tu.. DVD n VCD melambak!! S*a* betul la ASS-TRO nih!!!!!
    Networker Tegar in da House..!!

  7. #7
    NG Rookie
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    807
    galacticos2u is on a distinguished road
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Dah kena bakar ke Astro ni?
    In GOD we trust, the rest we audit!-what auditor says..
    member id:11728, deposit id: 19790, 21193, 24938, 26306, 26466, 28197.
    SKIM LAMBAT KAYA!ANDA SEBAR KAMI BAYAR!

  8. #8
    PEACE YO!
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    root
    Posts
    3,437
    angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold angelus is a splendid one to behold
    My Mood
    Dead
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    abg galacticos pn dah kene virus ke? huhuhu bahaye nih

  9. #9
    NG Superstar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Near Puchong
    Posts
    3,540
    qree is a jewel in the rough qree is a jewel in the rough qree is a jewel in the rough
    My Mood
    Asleep
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by angelus View Post
    abg galacticos pn dah kene virus ke? huhuhu bahaye nih
    virus apenye mr galacticos kene?

    |huh|

  10. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts