Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    NG Hall of Fame
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    All Over The World At Anytime..
    Posts
    0
    formattedsolution is on a distinguished road
    My Mood
    Cheeky
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    thanks for sharing this info.. utk itu, aku tekan butang thanks utk ko likik... :113:
    bitcoin 160x600
    Networker Tegar in da House..!!

  2. #2
    NG Hall of Fame
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    All Over The World At Anytime..
    Posts
    0
    formattedsolution is on a distinguished road
    My Mood
    Cheeky
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    mod/admin.. bleh tolong sticky kan tak topik ni.. menarik utk dikongsi bersama...:113::113::113:
    Networker Tegar in da House..!!

  3. #3
    .::. The8385 .::.
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Damansara
    Posts
    4,860
    Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold
    My Mood
    Cool
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    dah stick thread ni dah

    menarik la batang rod tu
    ade jual ke
    boleh cek perasaan semasa aku ni
    Sini yer kwn2..---> nogold.com/fantasy
    "The Killing Machines"

  4. #4
    ☆.:*:.The Bluesmania.:*:.☆
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Stamford Bridge
    Posts
    2,705
    the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough the Oranje is a jewel in the rough
    My Mood
    Angelic
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Alarmist View Post
    dah stick thread ni dah

    menarik la batang rod tu
    ade jual ke
    boleh cek perasaan semasa aku ni
    Ya la AMMOI. kat mana ada jual?

  5. #5
    NG Rookie
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Manchester DC
    Posts
    162
    likik83 is on a distinguished road
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by formattedsolution View Post
    thanks for sharing this info.. utk itu, aku tekan butang thanks utk ko likik... :113:
    welcome bro...thanks gak bagi cadangan untuk sticky thread ni, aku pon cari2 gak rod tu..more advantages:113:

  6. #6
    بسم الله الرحمن الرحيم
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Osaka, Japan.
    Posts
    10,753
    Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold Gitaris Berapi is a splendid one to behold
    My Mood
    Hot
    Post Thanks / Like
    info yg menarik!!! best!! best!! :113:

    thanks tuan tanah!

  7. #7
    NG Hall of Fame
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    All Over The World At Anytime..
    Posts
    0
    formattedsolution is on a distinguished road
    My Mood
    Cheeky
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by likik83 View Post
    welcome bro...thanks gak bagi cadangan untuk sticky thread ni, aku pon cari2 gak rod tu..more advantages:113:
    No prob bro... post yang bagus.. mg aku akan sapot, no big deal!! :113::113::113:
    Networker Tegar in da House..!!

  8. #8
    NG Rookie
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Manchester DC
    Posts
    162
    likik83 is on a distinguished road
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    islam is syumul..memang fadilat solat adalah satu yang menguntungkan dan mempunyai kelebihan yg unggul dari mata dunia dan teknologi..

    Teknologi pon dah membuktikan kehebatan solat dan kesihatan

  9. #9
    NG Rookie
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Manchester DC
    Posts
    162
    likik83 is on a distinguished road
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like

    Sembahyang mikraj pembakar Mazmumah

    Jadi, para pengasas Budha, Hindu, Konfusius mungkin, adalah nabi. Tetapi apabila mereka mati, oleh kerana para pengikut sayang dengan mereka, maka orang ramai membuat kesilapan dengan menuhankan mereka. Oleh kerana itulah, kalau kita membaca tentang agama Budha, Hindu terdapat ajaran-ajaran di dalamnya, terutama mengenai akhirat sama dengan ajaran Tuhan. Oleh kerana mereka di 'tuhan'kan, sedangkan Tuhan mesti disembah dan dibesarkan, maka cara menyembah 'Tuhan' itu direka-reka. Timbullah penyembahan dan ibadah dari mereka. Walaupun asalnya mungkin peribadi itu nabi. Ajarannya itu sesuai dengan ajaran Tuhan, tetapi orang yang kemudian menuhankan mereka. Maka, cara mana mahu membesarkan, mengagungkan dan menyembah mereka, itulah yang direka-reka. Akhirnya, lahirlah penyembahan yang sesat. Padahal sumber agama itu tidak sesat. Mungkin dia nabi.

    Agama Animisme itu pula lahir daripada rasa berTuhan. Ibadahnya langsung tidak bersumberkan apa-apa. Animisme ini banyak dibuat oleh orang-orang asli. Jadi, daripada rasa berTuhan itu, lahirlah keinginan mahu membesarkan Tuhan, mahu Tuhan itu disembah, maka cara membesarkan dan menyembah 'Tuhan' itu direka-reka. Agama jenis ini lebih mengarut dan lebih sesat lagi.

    Kedatangan Rasulullah saw adalah Rasul yang terakhir, yang membawa agama Tuhan yang paling sempurna dan paling global. Agama untuk semua etnik, semua kaum dan semua bangsa. Walapun begitu, apabila zaman sudah jauh, masa sudah beredar, keadaan sudah berubah, maka agama yang sudah ditinggalkan Rasulullah saw pada umatnya 1500 tahun dahulu, mungkin agama ini sudah cacat. Dicacatkan oleh cinta dunia, dicacatkan oleh kejahilan, dicacatkan oleh setengah faham, setengah tidak faham, dicacatkan oleh mazhab yang datang kemudian. Maka kalau kita kategorikan umat Islam hari ini, entah berapa banyak kategori.

    Oleh kerana Islam sudah jauh dari Rasulullah saw, maka boleh disebut begini:

    1. Atas dasar keturunan.
    Ada yang mengaku Islam atas dasar keturunan. Sedangkan dia sendiri tidak tahu sama ada dia Islam atau tidak.

    2. Islam akidah sahaja.
    Golongan ini, hanya tinggal akidahnya sahaja Islam. Akidahnya betul, mengenal Tuhan betul tetapi tidak ada syariat lagi, sehingga sembahyang pun tidak dilaksanakan. Dia masih orang Islam, tetapi masuk neraka lama sangat.

    3. Orang Islam yang zalim atau fasik
    Akidahnya betul, mengenal Tuhan pun betul. Tetapi syariat yang diambil hanya bidang ibadah sahaja. Bidang-bidang lain seperti ekonomi, pendidikan, perhubungan, semuanya tidak mengikut syariat. Bab nikah kahwin tidak mengikut syariat. Tinggal ibadah saja. Kategori ini termasuk orang zalim atau fasik.

    4. Golongan yang fasik tetapi tipis.
    Umat Islam yang akidahnya betul. Manakala syariatnya, disamping ibadah berlaku juga syariat dalam kehidupan. Tetapi tidak memikirkan apakah syariat itu dibuat dalam keadaan ria', sombong & hal-hal rohani yang penting secara lahir yang dilakukannya. Soal makan minum, pergaulan, sembahyang, puasa dia jaga, tanpa memikirkan riak ke?, kerana Tuhan ke?, kerana orang ke?. Ini termasuk orang-orang yang fasik, tetapi tidak setebal fasik tadi (kategori 3).

    5. Kategori orang soleh
    Orang Islam yang akidahnya betul dan menjalankan syariat, sama ada dibidang ibadah mahu pun dalam bidang kehidupan. Cuma dia khusyu', rasa takutkan Tuhan di waktu ibadah saja. Di luar sembahyang, di luar ibadah, tidak ada rasa takut, tidak rasa bertuhan. Kita anggap mereka orang soleh, tetapi bertaqwa belum.

    6. Kategori orang bertaqwa
    Orang yang dapat menghayati Tuhan waktu ibadah, takut dengan Tuhan di dalam dan luar ibadah. Tetapi dalam pada itu, ada lalainya, ada ketika lupa dengan Tuhan, sekali sekala dalam kehidupan dia lalai dengan Tuhan. Itu orang bertaqwa.

    7. Kategori Siddiqin
    Lahir dan batinnya dengan Tuhan. Sama ada dalam keadaan ibadah atau tidak ibadah, hatinya sentiasa dengan Tuhan. Lahir dan batin sama. Lahir menggambarkan batin dan batin menggambarkan lahir. Itu orang yang siddiqin. Mereka terdiri daripada kalangan Rasul-rasul, Nabi-nabi atau wali-wali besar.

    Jadi, ilmu yang kita perkatakan ini untuk kita ketahui supaya kita faham mengapa adanya agama-agama yang sesat. Sebab fitrah semula jadi manusia itu rasa berTuhan. Kalau cacat pun, dia beragama. Sebab rasa berTuhan itu memang wujud. Jadi setelah kita mendengar kuliah tadi, kalau kita sebagai umat Islam yang sudah ditinggalkan jauh oleh Rasulullah saw, agak-agak kita di kategori mana? Nak dapat kategori taqwa susah, paling baik orang soleh saja, kebanyakan fasik, zalim. Nak pergi kepada kategori orang soleh dah susah.

  10. #10
    AMMOI
    Guest
    Quote Originally Posted by the Oranje View Post
    Ya la AMMOI. kat mana ada jual?
    tak plak saya tau kat mana nak beli atau cari..nanti kena check balik dgn sifu.. batang rod ini ialah cara lama (kuno) dalam pencarian air di bawah tanah. :4:

    kalau nak beli... boleh dibeli ketika program Dr Amir Farid Isahak (Master Of Qiqong) berjalan... mungkin boleh surf website ini. www.superqigong.com (untuk mengetahui bila lagi tarikh program dibuat) atau pun www.reiki.com.my .. kedua2nya adalah Sifu saya..:4:


  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts