Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33
  1. #1
    easynet
    Guest

    10 Kebaikan Coca-cola..unruk Diri Kita

    From:[email protected]
    To all:Nogold

    " Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

    Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?
    Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

    1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

    2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?

    3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

    4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

    5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

    6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

    7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

    Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!

    Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.

    Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.

    Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

    Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!. Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo, F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.

    Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.

    Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dalam mulut tu pun boleh gak] dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni, kot-kot gigi tu bleh hilang!

    Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama jer! Anda minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.

    DiIndia, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak. Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!

    Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Kat Mekah ada Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi Mekah bleh confirm kot?

    Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.

    [size=large]Selamat Mencuba Product easynet[/size]
    bitcoin 160x600

  2. #2
    lohkahl
    Guest

    Re: 10 Kebaikan Coca-cola..unruk Diri Kita

    Hahahaha... wow... imagine what we're doing to our body

  3. #3
    NG Newbies
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1
    apiltzs is on a distinguished road
    My Mood
    Amazed
    Post Thanks / Like

    Re: 10 Kebaikan Coca-cola..unruk Diri Kita

    lohkahl wrote:
    Hahahaha... wow... imagine what we're doing to our body
    oleh itu kesimpulannya minum la air kosong je untuk kesihatan!!!!!!!!hidup sky juice

  4. #4
    lohkahl
    Guest

    Re: 10 Kebaikan Coca-cola..unruk Diri Kita

    apiltzs wrote:
    lohkahl wrote:
    Hahahaha... wow... imagine what we're doing to our body
    oleh itu kesimpulannya minum la air kosong je untuk kesihatan!!!!!!!!hidup sky juice
    :-D betol... betol... sky juice better... campur sedikit gas... campur sedikit gula... campur sedikit caffeine... campure sedikit perisa & color yg dibenarkan... AIiik.. coke lagi! :-D

  5. #5
    lorraine_bluesky
    Guest

    Re: 10 Kebaikan Coca-cola..unruk Diri Kita

    wow...i NEVER have thought! i wonder whats d difference with light coke?

  6. #6
    ncs
    Guest

    Re: 10 Kebaikan Coca-cola..unruk Diri Kita

    oh my god saya peminat coca-cola la
    :-o

  7. #7
    beruang
    Guest

    Re: 10 Kebaikan Coca-cola..unruk Diri Kita

    aku nak tambah lagi:

    1. masukkan setin Coke di gym room, dlm masa 5 minit, habis COla itu diminum member.

    2. jika tercekik time pekena ayam kfc, telan seteguk/sesedut (dari straw) Coke nescaya anda ok. kalau tak buat malu kat awek jer

    3. time boring2 driving dari Penang ke Johor, pekene lagi Coke. anda akan hidup ceria selalu

    4. byk lagi la tapi aku tak ingat da.

    p/s minum la Coke byk2 supaya kalau dah sakit time tuananti, buleh la kite nasihat kat budak2 kecik
    Situasi: Hari Raya (tahun 2024)
    Skrip: "nak, jangang minum byk sgt air tu... nanti tengok cam atuk, mcm rim kereta dah, nah duit raya. belikan atuk ice lemon tea sebungkus"

  8. #8
    lohkahl
    Guest

    Re: 10 Kebaikan Coca-cola..unruk Diri Kita

    lorraine_bluesky wrote:
    wow...i NEVER have thought! i wonder whats d difference with light coke?
    Nothing much... just less calorie :-D

  9. #9
    g-pitts
    Guest

    Re: 10 Kebaikan Coca-cola..unruk Diri Kita

    Walaupun kita tahu "kebaikan" cola ni tapi kita masih minum juga sebab sudah ketagih :-D

  10. #10
    lohkahl
    Guest

    Re: 10 Kebaikan Coca-cola..unruk Diri Kita

    g-pitts wrote:
    Walaupun kita tahu "kebaikan" cola ni tapi kita masih minum juga sebab sudah ketagih :-D
    kerana ade caffeine ba :-D


  11. TenkoFX Crypto

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts