Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 67
  1. #1
    NG Newbies
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    disebalik cermin
    Posts
    0
    emptycube is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Kisah seorang forumer yang tinggal dan kembali - di dunia internet

    Assalamualaikum orang kampung,

    alahai lamanya kawan tak masuk sini..masuk setakat menjenguk je..

    bagi yang tak kenal diriku meh sini ada cerita skit, (tuan mod mana nak letak da thread nie)... cerita dia seperi tajuknya lah

    ---------------------------------------------------------------

    KISAH DUNIA INTERNET KU

    Mengenali dunia business internet semasa awal memasuki zaman mahasiswa..Pada mulanya mengenali dunia Autosurf zaman Studiotraffic (ST)yang memang banyak menguntungkan. Sehingga cecah 10K untung atas duit rolling autosurf dan downline yang tak terkata banyaknya. Pusing dan pusing selepas setahun ianya tutup sekitar tahun 2005 yang mana tidak membawa kerugian pada diriku tetapi kepada downline2ku sehingga berpuluh jumlah orangnya. Tetapi mereka2 yang masuk juga paham atas risiko dan aku hanya makan duit komisen yang tak tentu lagi halal haramnya disitu semasa itu. Semasa menjalankan Studiotraffic itu aku yakin dan macam perniagaan MLM kata itu ini meyakinkan downline untuk melabur minimum 100USD bagi premium account di ST.

    Selepas ST tutup aku mampu membeli motor sebijik cash (RXZ) untuk digunakan sebagai modus penggerak ke kelas dan membonceng bersama wanita tersayang masa itu. Ouh lupe nak beritahu, kerana ST tutup aku terbawa ke forum ke 2 dalam hidupku iaitu NG..forum pertama adalah forum ST. Sekitar Oct 2005 aku mendaftarkan diri dan mengenali dunia internet yang lain seperti HYIP dan Autosurf yang lain yang sebenarnya banyak di internet. Tujuan aku memaski NG kerana masa itu aku tiada tempat untuk berkongsi pendapat mengenai perniagaan FX. maka masuk sini dengan ilmu FX dan untuk mendapat ilmu FX yang lain. Aku dapatlah hidup sedikit senang dengan hasil carian FX sendiri dan mempunyai bukti kesenangannya (dapat buat Dp besar untuk kete, laptop, basikal, hp bertukar 2 bijik dan beberapa lagi).

    Sehingga satu tahap sekitar awal 2007. aku sehingga dberi gelaran dalam NG ini dan ramai orang lama mengenal diriku secara online mahupun secara offline yang mana semua sumbernya dari NG. Antara rakan rapat yang ku kenal dalam NG secara offline dan online dan pernah berjumpe lepak isap rokok borak, tido sekali (nie sorang jer kat hotel) adalah MH, Obito, Chrome, Pet, mdligat, formated dan ramai lagi sebenarnya ...tapi antara yang terapat adalah MH dan Obito yang mana sampai aku sanggup turun ke Kuantan untuk lepak sekali.

    Dan haluan hidupku berubah, awal tahun 2007 aku mula berani menerima offer orang lain untuk menjalankan perniagaan FX berkumpulan. aku berjaya..3 bulan berjalan secara baik sehingga.....

    aku menerima locked account reminder dari Maybank dan 3 minggu seterusnya surat chenta dari Mahkamah yang mana ditujukan ke atas namaku oleh BNM.. aku terus mendiamkan diri dan memberitahu ahli yang membuat group investment dgn ku akan keadaanku dan daripda jumlah 9 orang. 7 redha dan 2 menghentam ku kembali. aku redha dan membuat sehabis baik untuk memuaskan hari kesemua 9 orang tersebut dengan jumlah bernilai 5 digit.

    pada awal 2008 aku, selepas disabitkan dan dijatuhi hukuman denda (6 digit) aku terus mendiamkan diri dan tumpukan kepada masa depan aku (tgh belajar amik degree masa tu) dan akhirnya aku berjaya cemerlang. Ramai yang menanya diriku tetapi aku seperti BENCI dengan dunia Internet kerana yang aku tahu daripada pegawai pendakwa BNM yang ada orang lain yang sebenarnya membuat report terdadap kes aku dahulu. Tapi perasaan benci aku terhadap orang itu hanya bertahan seminggu dua sahaja kerana aku SEDAR mngkin ini balasan terhadap daripda zaman ST dahulu yang mana duitnya halal haram tak diketahui. Aku kembali redha dan terus invisible.

    Seperti yang ku kata, aku cemerlang ngan akademik sehingga pihak kerajaan Malaysia memilih diriku untuk dihantar ke India selama beberapa bulan menjalani kursus Professional dalam bidang teknikal komputer di sana. Hanya beberapa ahli NG (internet) yang ku rapat secara offline sahaja yang tahu menyenai pemergian ku ini. dan baru2 ini aku kembali ke Malaysia dan terus di oofer oleh Mdec untuk bekerje di salah sebuah MSC status company di Kuala Lumpur. Alhamdulillah. Sudah bekerja diriku sekarang..tapi baru beberpa bulan lar...:P

    aku tidak lagi aktif dalam duni business internetr mahupun FX mahupun berforum eversince.. tetapi kini aku kembali kerana...aku ingin menyambung semula talian persahabatan yang terbengkalai lamanya...

    dan kini...ku kembali..

    PS: geng kuantan, turun ar sini lepak2.. :4:
    The Best Spread 160x600ms

  2. #2
    NG Newbies
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Kota Bharu - Kuching
    Posts
    51
    tekoyong is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    welkam bek...

    apa2 pon NG dah x semeriah dulu lagi....

    jadi marilah kita sama2 memeriahkan smula NG nie:4:
    What Goes Up Must Come Down and vice versa.... enjoy the ride

  3. #3
    NG Rookie
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Manchester DC
    Posts
    162
    likik83 is on a distinguished road
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    meriah la...aku kan ada

  4. #4
    NG Hall of Fame
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Enid St, Toxteth
    Posts
    706
    papa_72 is on a distinguished road
    My Mood
    Angelic
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    welkam back MT. patut la lama x nampak ko.....kalu lapang nnt jenguk2 la thread snooker......jom join tonomen snooker bulan sebelas nanti.....:4::4::4:

  5. #5
    NG Girl Power
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Kedah -> Shah Alam...
    Posts
    850
    zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice zureyna is just really nice
    My Mood
    Sick
    Post Thanks / Like
    :4::4:Fuh..panjang cite..tapi pe pe pun..welcome back!:113:

  6. #6
    areryp
    Guest
    welcome back..xsgka lak ada gak yg kene timpias seteruk ni..anyway aku tabik kt ko sbb ko tbah dan berjaya ngn cemerlang skg..tahniah bro!!

  7. #7
    ☆NG Splatterz☆
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    kejap kat sana..kejap kat sini
    Posts
    3,603
    wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough wakovic is a jewel in the rough
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    welcome back bro.:6:

    .harap leh mencurahkan ilmu disini dan semoga tabah menghadapi dugaan...:113:

  8. #8
    NG Newbies
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Seromban
    Posts
    26
    aunpower is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Kalau saudara x kesah nak cerita.... locked acc ngan surat chenta tu kenapa ek?? apa kesalahannya?

    [PS Member ID : 8993]
    [Upgrade ID : 25248 & 25031]
    InsyaAllah!! Setiap Benda Yang Baik Akan Berakhir Dengan Kebaikan, Bersabar Merupakan Sifat Orang Beriman

  9. #9
    aree
    Guest
    Quote Originally Posted by emptycube View Post
    Assalamualaikum orang kampung,

    alahai lamanya kawan tak masuk sini..masuk setakat menjenguk je..

    bagi yang tak kenal diriku meh sini ada cerita skit, (tuan mod mana nak letak da thread nie)... cerita dia seperi tajuknya lah

    ---------------------------------------------------------------

    KISAH DUNIA INTERNET KU

    Mengenali dunia business internet semasa awal memasuki zaman mahasiswa..Pada mulanya mengenali dunia Autosurf zaman Studiotraffic (ST)yang memang banyak menguntungkan. Sehingga cecah 10K untung atas duit rolling autosurf dan downline yang tak terkata banyaknya. Pusing dan pusing selepas setahun ianya tutup sekitar tahun 2005 yang mana tidak membawa kerugian pada diriku tetapi kepada downline2ku sehingga berpuluh jumlah orangnya. Tetapi mereka2 yang masuk juga paham atas risiko dan aku hanya makan duit komisen yang tak tentu lagi halal haramnya disitu semasa itu. Semasa menjalankan Studiotraffic itu aku yakin dan macam perniagaan MLM kata itu ini meyakinkan downline untuk melabur minimum 100USD bagi premium account di ST.

    Selepas ST tutup aku mampu membeli motor sebijik cash (RXZ) untuk digunakan sebagai modus penggerak ke kelas dan membonceng bersama wanita tersayang masa itu. Ouh lupe nak beritahu, kerana ST tutup aku terbawa ke forum ke 2 dalam hidupku iaitu NG..forum pertama adalah forum ST. Sekitar Oct 2005 aku mendaftarkan diri dan mengenali dunia internet yang lain seperti HYIP dan Autosurf yang lain yang sebenarnya banyak di internet. Tujuan aku memaski NG kerana masa itu aku tiada tempat untuk berkongsi pendapat mengenai perniagaan FX. maka masuk sini dengan ilmu FX dan untuk mendapat ilmu FX yang lain. Aku dapatlah hidup sedikit senang dengan hasil carian FX sendiri dan mempunyai bukti kesenangannya (dapat buat Dp besar untuk kete, laptop, basikal, hp bertukar 2 bijik dan beberapa lagi).

    Sehingga satu tahap sekitar awal 2007. aku sehingga dberi gelaran dalam NG ini dan ramai orang lama mengenal diriku secara online mahupun secara offline yang mana semua sumbernya dari NG. Antara rakan rapat yang ku kenal dalam NG secara offline dan online dan pernah berjumpe lepak isap rokok borak, tido sekali (nie sorang jer kat hotel) adalah MH, Obito, Chrome, Pet, mdligat, formated dan ramai lagi sebenarnya ...tapi antara yang terapat adalah MH dan Obito yang mana sampai aku sanggup turun ke Kuantan untuk lepak sekali.

    Dan haluan hidupku berubah, awal tahun 2007 aku mula berani menerima offer orang lain untuk menjalankan perniagaan FX berkumpulan. aku berjaya..3 bulan berjalan secara baik sehingga.....

    aku menerima locked account reminder dari Maybank dan 3 minggu seterusnya surat chenta dari Mahkamah yang mana ditujukan ke atas namaku oleh BNM.. aku terus mendiamkan diri dan memberitahu ahli yang membuat group investment dgn ku akan keadaanku dan daripda jumlah 9 orang. 7 redha dan 2 menghentam ku kembali. aku redha dan membuat sehabis baik untuk memuaskan hari kesemua 9 orang tersebut dengan jumlah bernilai 5 digit.

    pada awal 2008 aku, selepas disabitkan dan dijatuhi hukuman denda (6 digit) aku terus mendiamkan diri dan tumpukan kepada masa depan aku (tgh belajar amik degree masa tu) dan akhirnya aku berjaya cemerlang. Ramai yang menanya diriku tetapi aku seperti BENCI dengan dunia Internet kerana yang aku tahu daripada pegawai pendakwa BNM yang ada orang lain yang sebenarnya membuat report terdadap kes aku dahulu. Tapi perasaan benci aku terhadap orang itu hanya bertahan seminggu dua sahaja kerana aku SEDAR mngkin ini balasan terhadap daripda zaman ST dahulu yang mana duitnya halal haram tak diketahui. Aku kembali redha dan terus invisible.

    Seperti yang ku kata, aku cemerlang ngan akademik sehingga pihak kerajaan Malaysia memilih diriku untuk dihantar ke India selama beberapa bulan menjalani kursus Professional dalam bidang teknikal komputer di sana. Hanya beberapa ahli NG (internet) yang ku rapat secara offline sahaja yang tahu menyenai pemergian ku ini. dan baru2 ini aku kembali ke Malaysia dan terus di oofer oleh Mdec untuk bekerje di salah sebuah MSC status company di Kuala Lumpur. Alhamdulillah. Sudah bekerja diriku sekarang..tapi baru beberpa bulan lar...:P

    aku tidak lagi aktif dalam duni business internetr mahupun FX mahupun berforum eversince.. tetapi kini aku kembali kerana...aku ingin menyambung semula talian persahabatan yang terbengkalai lamanya...

    dan kini...ku kembali..

    PS: geng kuantan, turun ar sini lepak2.. :4:
    Cerita panjang-panjang ni aku malas nak baca...:4:

  10. #10
    NG Newbies
    Join Date
    May 2007
    Posts
    0
    PulunSakan is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    emptycube... 1 nama yg hebat 2 tahun dahulu, waktu aku mula mengejar ilmu FX, pastu terus tenggelam.
    kini muncul semula,

    bawa lah buah tangan utk sahabat2 NG nih:113:


  11. TenkoFX Crypto

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 7 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts