Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 183 1 2 3 11 51 101 ... LastLast
Results 1 to 10 of 1824
  1. #1
    NG Rookie
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lumut
    Posts
    126
    myfama is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Pinewood Trading & Services S/B & BlueVision Sdn Bhd.

    Salam warga NoGold

    Baru-baru ni ada satu event dipanggil 'Karnival Kewangan' bertempat di Sitiawan, Perak selama 2 minggu dianjurkan oleh 2 syarikat financial services i.e Pinewood Trading & Services S/B & BlueVision Sdn Bhd.

    Apa yang ditawarkan adalah pinjaman peribadi dan perniagaan untuk public dengan amount loan yg boleh di apply adalah semaksimum mungkin bergantung kepada kelayakan e.g contoh dengan pendapatan kasar RM5k/sebulan boleh apply untuk RM150k. Dalam contoh ini, option untuk bayaran balik adalah macam ni:
    i) 10 tahun @ RM2k/bulan
    ii) 15 tahun @ RM1334/bulan
    iii) 20 tahun @ RM1k/bulan

    Saya kira2 kasar interest dia dalam 3-3.5% setahun.

    Dan yang menariknya, sesiapa boleh apply dengan gaji minimum RM700 (kalau tak salah saya) dan walaupun ada masalah dengan Blacklist, CCRIS, CTOS etc. Walau bagaimanapun untk services kita akan dikenakan bayaran 10% daripada amount loan dan 2% dari 10% tersebut perlu dibayar cash/credit card semasa submit permohonan. Ada dokumen perjanjian yang perlu ditandatangani dan disahkan peguam untuk bayaran upfront ini.

    2 company ni cakap mereka ada kerjasama dengan bank2 tempatan yang tertentu sahaja antaranya RHB Desa Sri Hartamas, CIMB Shah Alam & Bank Rakyat Jalan Ipoh dan Seri Iskandar.

    Ada sesiapa pernah pergi talk dia di KL atau pernah dapat flyers dia?
    The Best Spread 160x600ms

  2. #2
    jimmo
    Guest
    salam

    nak tanya pasal pinewood ni ada sesapa dah buat loan n success ke.....

    JImmo

  3. #3
    NG Rookie
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lumut
    Posts
    126
    myfama is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by jimmo View Post
    salam

    nak tanya pasal pinewood ni ada sesapa dah buat loan n success ke.....

    JImmo
    Setelah lebih 2 bulan menunggu (ikut agreement masa proses adalah 50 hari bekerja), esok 20th aku tau result samada amount loan yg aku mintak success ke idak. Tunggu update dari aku.

  4. #4
    Mohd Azwan
    Guest
    Quote Originally Posted by myfama View Post
    Setelah lebih 2 bulan menunggu (ikut agreement masa proses adalah 50 hari bekerja), esok 20th aku tau result samada amount loan yg aku mintak success ke idak. Tunggu update dari aku.
    Kalau betul dapat..aku rasa ramai bahagian swasta yang berminat...

  5. #5
    NG Rookie
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lumut
    Posts
    126
    myfama is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Mohd Azwan View Post
    Kalau betul dapat..aku rasa ramai bahagian swasta yang berminat...
    Insyallah harapnya dapatla. Tapi yang paling penting pagi aku low interest yang dia offer tu. Sekali pandang macam tak realistik je. Tunggu dan lihat.

  6. #6
    NG Rookie
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lumut
    Posts
    126
    myfama is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Patut hari ni aku tau result tapi sms/call ke hotline tak berjawab. Aku masih setia menanti jgn SCAM udah lebuh upfront aku. Tunggu update dari aku dengan kadar interest dan payment term yg bank boleh kasi.

  7. #7
    NG Rookie
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lumut
    Posts
    126
    myfama is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Ikut auto-reply SMS dia 20th. Hari ni officer tu cakap kat aku bagi masa 1-2 minggu dari 20th. Result loan applications sedang diberitahu secara berperingkat. Tunggu ajerla. Agaknya aku sorang je member nogold yg amik ngan company ni kot.:21:

  8. #8
    jimmo
    Guest
    salam

    company saya pon ada ambik dgn pinewood ni.....hari ni hari yang ke 35.
    pinjam nak buat modal meniaga.....kalau sapa2 dah dapat tolong lah war2kan kat kite

  9. #9
    jimmo
    Guest
    brapa kena utk upfront....dengar seminar kat mana?....partner saya kata member dia dah dapat 1st loan under personal & company......tu yang risau gak....takut nanti bila time kite dah tak bole plak.....

  10. #10
    NG Rookie
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Lumut
    Posts
    126
    myfama is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by jimmo View Post
    brapa kena utk upfront....dengar seminar kat mana?....partner saya kata member dia dah dapat 1st loan under personal & company......tu yang risau gak....takut nanti bila time kite dah tak bole plak.....
    Tadi dlm 1430H aku baru je call hotline dia ade plak orang angkat..dia cakp nk forward no hp aku ke department berkaitan, then suruh aku tunggu je panggilan dari depa..samapi ke sudah takde ape pun..jenuh berjanggut tunggu.

    Ko dok area mana?Aku dengar seminar kat setiawan..awal bulan aug 08 aku submit application..upfront bayar 2% dari 10% x total loan.

    Dalm bisnes card dapat dulu ini alamat opis dia:
    Unit 3-1, Avenue 1, Ampang Avenue, 68000 Ampang, Selangor.
    Tel/Fax: 03-41076354
    Hotline: 016-3450427
    MD: Muhammad Azlan Muhamad Ali

    Ingat senang nk jenguk opis ni..senang sikit cerita.


  11. TenkoFX Crypto

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts