Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    koftaburger
    Guest

    VC GOLD - KOJUTA Ar Rahnu Vs EtikaEmas

    Salam semua...

    Saya bukan agen atau ada apa2 kaitan dgn company di atas..tapi saya nak cari maklumat sikit..

    Apa yg saya tahu, this company juga menawarkan jual beli emas macam etika emas...Bezanya VCG guna emas 916 dalam bentuk coin dan ia di hasilkan sendiri..

    Offer yg diberi adalah lebih menarik.. Berikut adalah program yg saya diberitahu :-


    PROGRAM 1

    -MINIMUM 100G
    -DISKAUN/HIBAH BULANAN 2.5% DARI MODAL KITA
    -KONTRAK SELAMA 12 BULAN
    -NET INCOME KITA = 30% YEARLY


    PROGRAM 2 (1+2)

    -MINIMUM 100G
    -DISKAUN 4.5% DARI MODAL KITA
    -KONTRAK SELAMA 12 BULAN
    -NET INCOME KITA = 54% YEARLY

    Emas tersebut akan dipajak di bank ar rahnu kepunyaan KOJUTA (Koperasi Jurukur Tanah)


    Ada sapa2 pernah deal dengan this company?..Atau ada sape2 pernah buat study utk compare Etika Emas dgn VC Gold..

    Saya juga ada kenalan yg boleh dapat info dari BANK NEGARA...According to him memang Bank Negara aware dengan this company and this company memang ada lesen jual beli emas dan he did mention yg company ni offer rebet pada pelabur sebanyak 30% setahun minimum...

    So memang this comnay genuine la...

    Saya rasa macam nak join je ni..lebih menarik dari etika...

    :biggrin:
    bitcoin 160x600

  2. #2
    .::. The8385 .::.
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Damansara
    Posts
    4,860
    Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold
    My Mood
    Cool
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    rasenya macam tak perlu la buat tajuk thread tu untuk compare dengan EtikaEmas plak.

    Just promote apa yang ada sudah la.
    Ke macam mana
    Sini yer kwn2..---> nogold.com/fantasy
    "The Killing Machines"

  3. #3
    koftaburger
    Guest
    Quote Originally Posted by Alarmist View Post
    rasenya macam tak perlu la buat tajuk thread tu untuk compare dengan EtikaEmas plak.

    Just promote apa yang ada sudah la.
    Ke macam mana
    Why tak boleh??

    Saya cume nak mencari yg terbaik..sebagai org yg akan mengeluarkan duit, saya kene buat study skit sebelum decide nak amik yg mana...tol x?

  4. #4
    cikapot
    Guest
    emmm emas turun awal bulan ni...

  5. #5
    rizzmerr
    Guest
    aku bagi info skit la yerr bukan nak bias pada mana2 kompeni...vc gold dah lama ujud sebelum etika emas....dulu punya program vcgold pakai 999gold cuma sekarang dah ditukar pada bentuk emas916

    utk pengetahuan pembeli dan bakal pembeli...emas999/24k dalam bentuk jongkong/candy/bar hanya di bawa masuk oleh MKS Precious Metal...setiap firm yg ingin membeli dari MKS perlu ada pengesahan dan tidak sewenang2nya dijual kepada public...

    owner etika emas dulu setup with his partner at vc gold dan ada permasalahan yg tak dapat dielakkan maka owner etika telah tarik diri dan tubuhkan etika emas...jadi programnya memang hampir sama kerana idea program ni datang dari owner etika emas cuma sekarang ni program yg di buat oleh etika emas lebih kemaskini dan memuaskan setelah merujuk kepada wakil dari BNM juga...dulu vc gold juga masuk dalam bank rakyat-arrahnu tapi skrang rasanya dah tak bleh sbb ada masalah yg saya pun kurang pasti dan mungkin tak bleh diperincikan di sini(sendiri mau ingat)..thats why dia menggunakan KOJUTA sebagai platform simpanan ...

    saya juga ada dengar masalah2 yg timbul dari pembeli sebelum2 ini dan pembeli tersebut dah pun keluar dari program VC gold dan dan masuk ker program etika emas

  6. #6
    koftaburger
    Guest
    Quote Originally Posted by rizzmerr View Post
    aku bagi info skit la yerr bukan nak bias pada mana2 kompeni...vc gold dah lama ujud sebelum etika emas....dulu punya program vcgold pakai 999gold cuma sekarang dah ditukar pada bentuk emas916

    utk pengetahuan pembeli dan bakal pembeli...emas999/24k dalam bentuk jongkong/candy/bar hanya di bawa masuk oleh MKS Precious Metal...setiap firm yg ingin membeli dari MKS perlu ada pengesahan dan tidak sewenang2nya dijual kepada public...

    owner etika emas dulu setup with his partner at vc gold dan ada permasalahan yg tak dapat dielakkan maka owner etika telah tarik diri dan tubuhkan etika emas...jadi programnya memang hampir sama kerana idea program ni datang dari owner etika emas cuma sekarang ni program yg di buat oleh etika emas lebih kemaskini dan memuaskan setelah merujuk kepada wakil dari BNM juga...dulu vc gold juga masuk dalam bank rakyat-arrahnu tapi skrang rasanya dah tak bleh sbb ada masalah yg saya pun kurang pasti dan mungkin tak bleh diperincikan di sini(sendiri mau ingat)..thats why dia menggunakan KOJUTA sebagai platform simpanan ...

    saya juga ada dengar masalah2 yg timbul dari pembeli sebelum2 ini dan pembeli tersebut dah pun keluar dari program VC gold dan dan masuk ker program etika emas

    thanx for the info...ekceli, MKS tu sape pulak...vc gold ada bgtau, mmg dierang ada masalah masa gune emas 999..sbb tu skrg die gune emas 916 yg mana dierang lebur dan hasilkan coin sendiri...

    Anyway, etika emas ni kepunyaan sape ye?..boleh terangkan salasila syarikat sket tak?..aku ada bace forum ko, tp x jumpe la...tq

  7. #7
    rizzmerr
    Guest
    Quote Originally Posted by koftaburger View Post
    thanx for the info...ekceli, MKS tu sape pulak...vc gold ada bgtau, mmg dierang ada masalah masa gune emas 999..sbb tu skrg die gune emas 916 yg mana dierang lebur dan hasilkan coin sendiri...

    Anyway, etika emas ni kepunyaan sape ye?..boleh terangkan salasila syarikat sket tak?..aku ada bace forum ko, tp x jumpe la...tq

    MKS Precious Metal International ni pembekal emas..Pemborong terbesar yg berlesen dan mendapat permit kelulusan dari BNM dlm pembekalan emas dlm malaysia...etika ni owner dia nama En Amin......


    refer website ni www.mks.ch

  8. #8
    koftaburger
    Guest
    smpai skrg x dpt decide lagik..huhuhu

  9. #9
    meckdol
    Guest
    a'kum..

    pada pendapat saya,simple,kalau u rasa vc gold terbaik pergilah..Tak ada halangan,kalau itu yang terbaik untuk u la..

    Just nak mention skit..cuba u fikir sendiri..
    Kenapa kita guna emas 999.9(24k) tidak 916(22k)?
    Kenapa kita buat simpanan di bank tidak di tempat lain?

    en Koftaburger,apa kata kalau en datang ke office etika dan study.Pastu u pegi vc gold dan study.Akhir sekali you comparekan mana yang terbaik.
    Saya tak nak cakap banyak,just u buat yang saya cadangkan ini sudah,u akan nampak perbezaan ketara.TQ

  10. #10
    zainul_hafiz
    Guest

    VC Gold

    I have a lot of positive information about VC Gold. I even met the owner of the company. If you have any question and interested to invest in vc gold just email to me at [email protected]


  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts