Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 73 1 2 3 11 51 ... LastLast
Results 1 to 10 of 723
  1. #1
    meckdol
    Guest

    Ar-Rahnu :ETIKA EMAS ESTET: Program Pemilikan & Penyimpanan Emas 999.9(24k) , PAMP SA

    PERHATIAN!!
    INI BUKAN SKIM CEPAT KAYA
    BUKAN PELABURAN INTERNET
    BUKAN MLM


    INI ADALAH PROGRAM PENUKARAN WANG KERTAS(tiada nilai tersendiri) KEPADA SIMPANAN EMAS(sememangnya bernilai)
    PROGRAM PEMILIKAN DAN PENYIMPANAN EMAS 999.9 PAMP S.A (24k)
    ETIKA EMAS ESTET SDN BHD (774324-V)
    SIMPANAN SELAMAT, KEUNTUNGAN BERKAT!!
    PROGRAM AR RAHNU

    2 program disediakan:-
    (Contoh 100g emas)

    (1) Beli emas 999.9 dengan EEESB dan simpan sendiri :-
    (i) Keuntungan/Diskaun berjadual RM100 setiap bulan kepada peserta selama 6 bulan mengikut kontrak.
    (ii) Jual semula Fizikal emas 999.9 kepada EEESB selepas 6 bulan dengan harga semasa yang tinggi.

    (2) Beli emas 999.9 dengan EEESB dan simpan di Ar Rahnu Bank:-
    (i) Keuntungan/ Diskaun Berjadual RM 300 setiap bulan kepada peserta selama 6 bulan mengikut kontrak.
    (ii) Peserta boleh perbaharui kontrak ( RM100 ) dan peserta akan terus peroleh Keuntungan/ Diskaun berjadual RM300 setiap bulan selama 6 bulan seterusnya.

    BAGAIMANA PESERTA BOLEH MENDAPAT KEUNTUNGAN/ DISKAUN BERJADUL??

    PROGRAM SIMPAN DI AR RAHNU BANK.
    Katakan harga emas semasa adalah RM 102.11 per gram.

    Para perserta membeli emas 999.9 iaitu 100g mengikut harga semasa dari EEESB.
    Peserta menyimpan emas 999.9 itu ke Ar Rahnu Bank
    Kita tengok mereka uji-kita tengok mereka timbang
    Syarikat akan tambah lagi 200g emas 999.9 untuk disimpan bersama emas peserta.
    Selepas di uji dan di timbang, bank akan keluarkan Sijil Ar-Rahnu atas nama peserta.
    Peserta perlu cagarkan kesemua emas 999.9 tersebut dan sebanyak 65% wang gadaian itu diambil oleh EEESB untuk modal pusigan dan mengembangkan syarikat.
    Selepas 30 hari pembelian EEESB akan memberikan Keuntungan/ Diskaun berjadual kepada peserta sebanyak RM 300 sebulan selama 6 bulan.
    Selepas tamat kontrak (6 bulan), peserta boleh renew kontrak tersebut dan EEESB akan membayar RM 300 setiap bulan.
    Peserta boleh terus renew kontrak setiap kali kontrak tamat.
    Peserta juga boleh menjual semula kepada EEESB setiap kali tamat tempoh kontrak dan para pelabur boleh mendapat keuntungan daripada jualan emas mengikut harga pasaran.


    CONTOH PENGIRAAN KEUNTUNGAN BERDASARKAN MODAL SENDIRI:

    1) JADUAL KEUNTUNGAN/ DISKAUN BERJADUAL:-

    PEMBELIAN SEBULAN 6 BULAN SETAHUN

    1 X 100g------ RM 300-------- RM 1,800 RM 3600
    2 X 100g------ RM 600-------- RM 3,600 RM 7200
    3 X 100g------ RM 900-------- RM 5,400 RM 10,800
    4 X 100g------ RM 1,200------ RM 7,200 RM 14,400
    5 X 100g------ RM 1,500------ RM 9,000 RM 18,000

    Katakan harga emas semasa adalah RM 102.11 per gram = RM 10,211.00

    Keuntungan Setahun:
    RM 300 X 12 BULAN = RM 3600.00

    Peratus Keuntungan/ Diskaun berjadual Setahun:
    (RM 3,600 / RM 10,211) X 100% = 35.20

    KESIMPULAN :

    Fizikal emas 999.9 + Keuntungan/ Diskaun berjadual.

    RISIKO DI PELIHARA

     Apabila peserta ingin menjual semula emas mereka, maka EEESB akan membeli pada harga semasa yang tinggi .

    Lawati :- Kitco - Gold Precious Metals - Buy Gold Sell Gold, Silver, Platinum - Charts, Graphs, Prices, Quotes, Gold Stocks, Mining Stocks, bullion dealers ( Peningkatan harga emas 999.9 )


    SKIM PINJAMAN DISEDIAKAN BAGI YANG BERMINAT.

     Ansuran bulanan rendah dan boleh dibayar hasil Keuntungan/ Diskaun berjadual
     CCRISS dan CTOS boleh memohon.
     Pinjaman sehingga RM 100,000.00
     Dokumen yang mudah
     Tanpa cagaran dan penjamin

    CONTOH PENGIRAAN KEUNTUNGAN BERDASARKAN PINJAMAN PERIBADI:

    JADUAL PEMBAYARAN PINJAMAN BERBANDING SIMPANAN EMAS 999.9 AR-RAHNU:-

    PINJAMAN---HARGA EMAS 999.9/---TEMPOH PINJAMAN---ANSURAN BULANAN---KEUNTUNGAN/DISKAUN BERJADUAL---BAKI PINJAMAN---UNTUNG BERSIH

    RM 15,000---RM 10,211 (100g)-------120 BULAN------------RM 204--------RM 300------RM4,789--------------RM 96
    RM 30,000---RM 20,422 (200g)-------120 BULAN------------RM 408--------RM 600------RM 9,578-------------RM 192
    RM 50,000---RM 40,844 (400g)-------120 BULAN------------RM 680--------RM 1200---RM 9,156-------------RM 520
    RM 100,000--RM 91,899 (900g)-------120 BULAN---------RM 1,359------RM 2700---RM 8,101-------------RM 1341

    KEUNTUNGAN/ DISKAUN BERJADUAL diberikan setiap bulan RM 300 bagi setiap 100g.

    SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI AFFANDI 012-2374347 @ 016-3519439,
    ym:[email protected]
    Physical Gold Trader ( International Division )

    MEMBANGUN EKONOMI INDIVIDU DAN NEGARA.( Kilauan Emas 999.9 )
    The Best Spread 160x600ms
    Last edited by meckdol; 06 Jan 2009 at 02:12 PM. Reason: UPGRADING TERM BY EEESB ANY EASY UNDERSTAND TO ALL FORUMER

  2. #2
    mymmu
    Guest

    berapa maksimum gram yang boleh dibeli?

    Nak tanya sikit.

    Berapa maksimum boleh beli emas nie? kalau beli 1000 gram boleh? so company akan bayar RM3000 sebulan kan?

  3. #3
    abun the great
    Guest
    im interested

  4. #4
    meckdol
    Guest
    call me 012-2374347.Hari sabtu petang 10/5/08 kita ada buat presentation kepada para pelabur baru yang nak melabur.So kepada sesiapa yang berminat boleh jumpa saya di office holiday villa,jalan ampang.Session may be start around 2 pm.TQ

  5. #5
    zikozimbo
    Guest
    ok kita jumpa nati bro k:biggrin:

  6. #6
    meckdol
    Guest
    a'kum..
    terima kasih kepada mereka yang sudi datnag pada hari sabtu lepas.Thanks to zikozimbo and friends..Kepada mereka yang nak tahu pasal pelaburan ini,kita akan adakan presentation pda hari khamis,tetapi masa belum ditentukan lagi.Mereka yang berminat call saya dahulu untuk kehadiran anda selewat-lewatnya hari rabu ini.Call saya Affandi 012-2374347.TQ

  7. #7
    'Victoria Concordia Crescit'
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,307
    zatarra will become famous soon enough
    My Mood
    Angelic
    Post Thanks / Like
    ape lu cite ni bro, tak faham la... :confused:

  8. #8
    .::. The8385 .::.
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Damansara
    Posts
    4,860
    Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold Alarmist is a splendid one to behold
    My Mood
    Cool
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    selain bank rakyat & bank agro.. bank lain taleh ek.. macam mana risiko nak tolak balek emas tuh.. kot terdesak ke ape ke.. laku ke tak ke..

    citer sket bro..:biggrin::biggrin:
    Sini yer kwn2..---> nogold.com/fantasy
    "The Killing Machines"

  9. #9
    zikozimbo
    Guest
    boleh bro........tapi jika tak cukup 6 bln hang kena denda sbyk 15% drp simpanan tadi tu dan masa nak jual balik harga jatuh pada harga asal pihak etika akan beli balik pada harga asal.........ok tak. sekadar membantu

  10. #10
    meckdol
    Guest
    JUst nak bagi info skit:-
    -Kepada sesiapa yang kurang faham dan berminat,lebih baik kita jumpa di office.Selepas itu,100% akan faham.

    -Emas 999.9 ini adalah emas yang menentukan currency sesuatu negara.Sekiranya setiap warga malaysia memiliki sekurang-kurangnya 100g emas 999.9,insyaAllah sedikit-sebanyak kita telah membantu negara untuk meningkatkan nilai currency Malaysia secara tidak langsung.

    Saya mengalu-alukan kepada mereka yang ingin berkongsi pendapat untuk postkan idea mereka di sini berkaitan dengan emas 999.9.TQ


  11. TenkoFX Crypto

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 73 1 2 3 11 51 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts