Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44
  1. #1
    akucariduit
    Guest

    Soal Jawab Forex Dari Perpekstif Islam

    Assalamualaikum

    Untuk semua traders forex yang beragama islam dan berminat untuk mengetahui hukum2 forex dari sudut pandangan agama kita sila lawati KODANA | Koperasi Dana Usahawan Global untuk satu forum soal jawab forex.Segala soalan anda akan di jawab oleh penasihat syar'e kami yang mempunyai kelayakan untuk beliau jawab segala kemusykilan saudara-saudari.Tinggalkan soalan anda dan ianya akan di jawab secepat mungkin.InsyaALLAH.
    Professional_PAMM_Service-ENG_160x600

  2. #2
    BlueDream
    Guest
    Quote Originally Posted by akucariduit View Post
    Assalamualaikum

    Untuk semua traders forex yang beragama islam dan berminat untuk mengetahui hukum2 forex dari sudut pandangan agama kita sila lawati KODANA | Koperasi Dana Usahawan Global untuk satu forum soal jawab forex.Segala soalan anda akan di jawab oleh penasihat syar'e kami yang mempunyai kelayakan untuk beliau jawab segala kemusykilan saudara-saudari.Tinggalkan soalan anda dan ianya akan di jawab secepat mungkin.InsyaALLAH.
    kesimpulannya.... HUKUMNYA HARUS...
    bukan aku yg kata.... aku rujuk kat web tu....
    aku yg tak pakar agama nie... tak nak kata apa2 tentang hukum hakam....
    aku takut jika tersilap kata... kemudian kata2ku diikuti oleh orang lain... akibatnya terlalu berat
    kat web tu kata... forex nie kontemporari... isu baru. dalam hal nie aku berani kata 'ya' sebab takder kaitan dengan hukum.... hanya satu pernyataan

  3. #3
    hisyam06
    Guest
    Quote Originally Posted by BlueDream View Post
    kesimpulannya.... HUKUMNYA HARUS...
    bukan aku yg kata.... aku rujuk kat web tu....
    aku yg tak pakar agama nie... tak nak kata apa2 tentang hukum hakam....
    aku takut jika tersilap kata... kemudian kata2ku diikuti oleh orang lain... akibatnya terlalu berat
    kat web tu kata... forex nie kontemporari... isu baru. dalam hal nie aku berani kata 'ya' sebab takder kaitan dengan hukum.... hanya satu pernyataan
    alhamdulillah

  4. #4
    NG Newbies
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    62
    ngfx is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    First time dengar orang kata harus! Nice findings...










  5. #5
    roziex
    Guest
    mcm mane pulak dengan hukum kalau kite punye trading style scalping?

  6. #6
    NG Newbies
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    0
    mal7 is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by roziex View Post
    baca dah sy bace hukum-hakam pasal forex nie,
    dan kebanyakannya membolehkan kite berurusniaga (harus) selagi xde bersifat gambler, kalau nak jadi gambler kat luar sane banyak, pilih jer, toto ker magnum ker dan mcm2 lagi, paling popular mesin kuda:10:

    wow ada ke lagi kuda2 tu.zaman budak2 dulu tengok org tua2 main:14:

  7. #7
    roziex
    Guest
    Quote Originally Posted by mal7 View Post
    wow ada ke lagi kuda2 tu.zaman budak2 dulu tengok org tua2 main:14:
    ade lagi kuda2 nie, tp msh lagi bersembunyi kat tempat yang tersorok

  8. #8
    hanzahar
    Guest
    haram...tapi ape nk buat...trade je lah...

    kalau nk argue jgk research on FIAT money...

  9. #9
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    604
    arrashidin will become famous soon enough
    Post Thanks / Like
    trade scalping haram ker?

  10. #10
    NG Rookie
    Join Date
    May 2007
    Location
    +PJ+Ipoh+CyberJaya+Makkah+
    Posts
    559
    yazryyahya is on a distinguished road
    My Mood
    Inspired
    Post Thanks / Like
    trade demo halal:4:

    Pakej Videografi Perkahwinan [Istana Studio]
    Pinjaman Peribadi MBSB [24.7 Marketing]
    UMUR & HartaKu +6013-3811192

  11. TenkoFX Crypto

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts