Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    extrarm
    Guest
    aku berminat la bro.. ko pm aku
    PAMM 120x600

  2. #2
    amaar
    Guest
    kalau umur 36 tahun berapa bulanan kene bayar

  3. #3
    KuHiK
    Guest

    Ada 5 pilihan pelan IMAT

    Quote Originally Posted by amaar View Post
    kalau umur 36 tahun berapa bulanan kene bayar
    kalau umur 36, berdasarkan jadual sumbangan tahunan di atas tu, macam ni:-

    Pelan A : RM1035
    Pelan B : RM700
    Pelan C : RM600
    Pelan D : RM430
    Pelan E : RM365

    bleh pilih nak yang mana satu

  4. #4
    cyberalam
    Guest
    advance payment or bleh dijadualkan jadi bulanan/quarterly...?

  5. #5
    mennbox
    Guest
    adakah kad medical itu '3rd party'?
    khabarnya susah nak buat claim kena tunggu kelulusan dari asia assistance?
    ...kalau pesakit tu perlu segera masuk hospital macamana...?

  6. #6
    alfisufi
    Guest

    Medical Card IMAT Takaful Ikhlas

    Sesiapa ingin perlindungan takaful dan medical card dari Takaful Ikhlas sila contact saya Suffian di 013-3666177.

    Agen Takaful Ikhlas
    Agency Ali Imran
    PJ Selangor

  7. #7
    alfisufi
    Guest
    Quote Originally Posted by cyberalam View Post
    advance payment or bleh dijadualkan jadi bulanan/quarterly...?
    Bayaran yearly sahaja.InsyaAllah mungkin akan dibuat monthly pada masa akan datang.

  8. #8
    cyberalam
    Guest
    ada pulangan tahunan ke kalau sampai ke akhir hayat tidak menggunakannya... contohnya cam kereta ada NCD sampai maksimum 50% kalau x pernah claim...

  9. #9
    alfisufi
    Guest
    Tak de la bro. Tapi fikir2 la. Kita manusia pastinya akan merasai mati dan sakit. Bila? Allah sajalah yang tahu. Sediakan payung sebelum hujan. So sediakan medical card sebelum masuk hospital. Kalau dah masuk hospital dan kena charge puluhan ribu, mana nak korek duit? Buat renungan

  10. #10
    hafeasy
    Guest

    pelan insuran takaful ikhlas berdasarkan prinsip simpanan

    Assalamuaaikum,

    Pelan Ikhlas Simpanan Takaful di mana satu pelan insurance berdasarkan prinsip2 simpanan. Ia bermakna, apabila anda simpan di takaful ikhlas, anda akan mendapat 9 manfaat perlindungan. Ia nya berbeza dari mana-mana pelan insurance yang di tawarkan oleh syarikat konvensional. Berbeza dari segi pengurusan kewangan dimana di dalam insurance konvensional, terdapat unsur-unsur riba dan gharar dimana ketidakpastian wujud didalam insurance konvensional ini. Tetapi di dalam takaful konsep mudharabah (perkongsian) dan taawuni (tolong menolong) di amalkan.

    Selain itu, Takaful ikhlas juga di tadbir oleh Majlis Pengawasan Syriah berbeza dari insurance konventional yang lain yang tidak ada Majlis pengawasan Syariah, jika ada pun mungkin satu unit kecil badan penasihat syariah dimana beza kedua-dua badan ini ialah:

    Bagi Majlis Pengawasan Syariah, semua keluar masuk duit ke dalam akaun takaful dipastikan 100% tanpa unsur syubhah dan riba; dan perniagaan dizakatkan..tetapi berbeza dengan syarikat conventional yang lain dimana perniagaan mereka tidak di zakatkan dan badan/unit penasihat hanya sekadar menasihati badan pentadbir, sama ada syarikat mahu mengikuti nasihat2 itu atau tidak terpulang kepda board insurance tersebut.. dari segi nama pun kita dah dapat tau, Mengawasi dan Menasihat...Beza bukan?

    Sebagai contoh, yang saya katakan insurance convenstional terdapat unusr2 riba ialah dimana sebagai contoh:

    Anda membayar polisi RM100.00 sebulan dalam insurance conventional, setelah tempoh matang, letsay lepas 30tahun, dan Anda tak claim apa2, dan bila sijil tamat..polici yang anda bayar bulan2 itu tidak akan dipulangkan 100% wang nya, paling banyak pun dalam 70-90% sahaja..Itu paling bnyk yang saya dengar..ada saya dengar tak dapat balik pun ada..

    Tetapi didalam takaful ikhlas berbeza , apa yang anda bayar setiap bulan anda akan dapat balik 100% berserta keuntungan syarikat, dan sekiranya Anda tidak membuat claim apa2 atau pun Anda buat claim sekalipun yang tidak menamatkan polisi (cth claim penyakit critical-tidak menamatkan polici), duit yang Anda simpan akan dipulangkan 100% bersama dengan unjuran keuntungan syarikat selama mana anda mengikat polisi.


    Ia nya lebih kurang, Anda simpan sambil anda dapat manfaat..

    Sebagai contoh sekiranya anda berumur 24 tahun, membuat simpanan RM100.00 selama 31 tahun:

    Sekiranya anda menyimpan RM100.00 setiap bulan pada umur 24 tahun selama 31 tahun, anda akan menerime sumcover sebnyak:

    RM 53 023.92

    dengan nilai simpanan setelah 31 tahun beserta dividen takaful sebnyak RM 58 407. 16 (lebih kurang) (100% simpanan + ~57% keuntungan= ~157% keuntungan. (sum cover ni bermaksud nilai pampasan yang akan dibayar oleh pihak takaful iklas sekiranya berlaku:-


    a) natural death (jika berlaku kematian biase), pampasan yang akan dibayar dekat you ialah:
    (RM 53 023.92 + simpanan you setakat mana you wat simpanan+Khairat kematian RM3,000).

    b) Accident death= RM 25,000.00 (pampasan ini akan dibayar sekiranya kematian yang disebabkan oleh kemalangan, jadi total pampasan yang waris you dapat (RM 53 023.93+ RM 25, 000 + simpanan you setakat mana+Khairat kematian)-cover worldwide

    c) critical illness= RM 20000.00 (pampasan ini akan dibayar kepada anda sekiranya anda di masukkan ke hospital atas sebab penyakit2 kritical.Perlu ada surat doktor sebagai pengesahan)-cover sehingga 40 penyakit critical.

    d)Immediate death expenses=RM3000.00 (ini adalah duit khairat kematian yang akan byr 24 jam kepada waris bagi memudahkan pengurusab jenazah..

    e)Hospitality =RM100 / daily (dimana anda boleh claim duit hospital ini sekiranya anda dimasukkan kedalam wad lebih dari 6 jam..dan anda boleh claim selama mana anda berada di hospital.Perlu sertakan surat hospital kepada takaful ikhlas.)

    Sekiranya tidak ada apa2 berlaku pada anda setelah berumur 55 tahun, duit simpanan anda akan di pulang kan 157% (beserta keuntungan syarikat)

    Sekiranya Anda berminat, saya boleh uruskan temujanji, sekiranya jauh kita boleh berurusan secara online dan saya boleh poskan borang untuk sign up.

    Insurance ini murah bila umur kita muda.

    Pilihlah takaful ikhlas kerana ianya Islamic dan terjamin simpanan anda kerana ianye telah dizakatkan. Boleh dibawa pergi Haji 100% kerana bersih.

    Hubungi saya: 0172361609-hafizi-Agent takaful ikhlas anda
    Yahoo Messenger: haf_easy
    Emel: [email protected]


  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts