Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Page 1 of 10 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 96
  1. #1
    NG Rookie
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Melaka
    Posts
    132
    flizzoe will become famous soon enough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like

    Tips Forex Sekitar NG

    Tujuan aku bukak thread ni ialah untuk semua forumer berkongsi mana-mana tips yang mereka rasa berguna dalam forum ni. Iyer lah, kalau kita tengok, dalam satu thread tu, ada yang boleh pakai, ada yang tak boleh pakai. So, mana-mana yang boleh pakai, kita kumpul link dia satu tempat.

    Lagipun, aku takde idea nak share apa-apa tips melainkan kalau aku lawat satu-satu thread, kalau rasa boleh share, aku akan share. Kalau korang ada terjumpa post yang menarik kat mana-mana thread, boleh letak sekali link kat sini

    Aku cuma ingat apa yang aku pernah post jer dan aku rasa dapat membantu orang lain :biggrin::biggrin:

    Pengurusan Risiko:
    http://nogold.com/forum/644716-post2.html

    Tips Menjadi Full Time Trader:
    http://nogold.com/forum/647330-post27.html

    Cara Pengiraan Nilai Lot:
    http://nogold.com/forum/647580-post33.html

    Contoh Pengiraan Nilai Lot:
    http://nogold.com/forum/671399-post1716.html

    Tips Menjadi Full Time Trader II:
    http://nogold.com/forum/647702-post43.html

    Tips MetaTrader4 - Cara-cara Memasukkan Indikator ke dalam Indikator lain:
    http://nogold.com/forum/650958-post73.html

    Tips Camner Aku Trade Hari-hari:
    http://nogold.com/forum/652255-post24.html

    Tips Membuat Perancangan dalam Trading:
    http://nogold.com/forum/655616-post30.html

    Kenapa perlu terus belajar:
    http://nogold.com/forum/655529-post108.html

    Kenapa perlu mula dengan modal kecil:
    http://nogold.com/forum/655526-post65.html

    Tips Menjadi Trader Berdisiplin:
    http://nogold.com/forum/657539-post32.html
    http://nogold.com/forum/652403-post5.html

    Tips Untuk Swing Trading:
    http://nogold.com/forum/showpost.php...&postcount=161

    Peranan Central Bank:
    http://nogold.com/forum/672034-post4.html


    Nanti kalau ada masa (dan idea :biggrin::biggrin kasi tambah lagi. Harap dapat membantu.

    Terima kasih :wink:
    The Best Spread 160x600ms
    Last edited by V-X569; 19 May 2009 at 03:52 PM. Reason: Add a link

  2. #2
    cyberx
    Guest
    Tips yg baik bro:biggrin:

  3. #3
    NG Newbies
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Kota Bharu - Kuching
    Posts
    51
    tekoyong is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    ahehehehee.... bagus idea ko ni bro... :biggrin::biggrin:
    What Goes Up Must Come Down and vice versa.... enjoy the ride

  4. #4
    NG Rookie
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Melaka
    Posts
    132
    flizzoe will become famous soon enough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tekoyong View Post
    ahehehehee.... bagus idea ko ni bro... :biggrin::biggrin:
    banyak post2 yang bley pakai... kalau terjumpa tu.. share le link dia..:wink::wink:

    short tips for today: kalau tak yakin, jangan masuk market. trade with confidence not with fear :wink:
    stock clearance minyak enjin kereta/motor

  5. #5
    kainlangsir
    Guest
    untutk kira lot tu boleh tak bagi contoh.terima kasih.

  6. #6
    NG Rookie
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Melaka
    Posts
    132
    flizzoe will become famous soon enough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kainlangsir View Post
    untutk kira lot tu boleh tak bagi contoh.terima kasih.
    aku rasa formula yang aku bagi tu dah habis mudah dah:

    jenis akaun:
    standard = 100k
    mini = 10k
    micro = 1k

    untuk USD/JPY, USD/CHF, USD/CAD
    [jenis akaun] ÷ leverage

    kau ganti je value yang aku beri kat atas.
    kalau akaun standard, 100k bahagi je lew dengan leverage, leverage tu, tahu masa register akaun.

    kalau amek leverage 1:400, divide dengan 400, kalau amek leverage 1:500, divide dengan 500.

    contoh, akaun standard, leverage 1:500, 100000 ÷ 500 = 200, so kalau trade 1 lot, kau akan pakai $200 daripada modal kau.
    stock clearance minyak enjin kereta/motor

  7. #7
    penagihpip
    Guest
    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    aku rasa formula yang aku bagi tu dah habis mudah dah:

    jenis akaun:
    standard = 100k
    mini = 10k
    micro = 1k

    untuk USD/JPY, USD/CHF, USD/CAD
    [jenis akaun] ÷ leverage

    kau ganti je value yang aku beri kat atas.
    kalau akaun standard, 100k bahagi je lew dengan leverage, leverage tu, tahu masa register akaun.

    kalau amek leverage 1:400, divide dengan 400, kalau amek leverage 1:500, divide dengan 500.

    contoh, akaun standard, leverage 1:500, 100000 ÷ 500 = 200, so kalau trade 1 lot, kau akan pakai $200 daripada modal kau.
    salam
    tunjukla sikit camna cara master enter post. Kalau sudi berkongsi

    tq

  8. #8
    NG Rookie
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Melaka
    Posts
    132
    flizzoe will become famous soon enough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by penagihpip View Post
    salam
    tunjukla sikit camna cara master enter post. Kalau sudi berkongsi

    tq
    kau tanya teknik aku ke neh?:confused::confused:
    stock clearance minyak enjin kereta/motor

  9. #9
    rizan
    Guest
    so mr flizoe camna..dah dpt ke definasi hedging tu yg dimaksudkan oleh ustat zaharudin tu..aku masih blur2 lagi

  10. #10
    penagihpip
    Guest
    Quote Originally Posted by flizzoe View Post
    kau tanya teknik aku ke neh?:confused::confused:
    yerla master..share la kalau sudi.. sama-sama baiki. Kata master bukak personal coach. Kalau dah bukak personal coach maknanya master seorang cikgu forex.. boleh la ajar kami serba sedikit teknik master. Ke master nak bayaran gak?


  11. The Best Spread 468x60ms

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 10 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts