Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

+ Reply to Thread
Page 1 of 19 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 188
  1. #1
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    sri kelubi is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Peluang utk Muslim - Melabur di Koperasi Wahida ( co no 376131A)> 10% setahun

    Assalamualaikum warga Nogold semua,

    Di sini saya nak buka peluang kepada semua saudara yg beragama Islam untuk melabur di dalam Koperasi Wahida. Dijangka unjuran pulangan adalah melebihi 10% setahun.
    Dan yang paling utamanya, kita berjihad untuk memartabatkan ekonomi Islam dan menjadi pengeluar produk2 kegunaan orang Islam.....yang mana sekarang ini kita terpaksa akur kepada bangsa asing yang mana sumber bahan mentahnya amatlah diragui...

    Syarikat ini dimiliki sepenuhnya oleh Tuan Haji Ismail B Ahmad. Ditubuhkan pada tahun 1986.

    Produk utama keluaran HPA Insustries Sdn Bhd merangkumi :

    1) Produk Kesihatan (100% drp herba tanpa bahan kimia)
    2) Produk kegunaan harian
    3) Produk makanan dan minuman
    4) Produk Kosmetik

    Matlamat utama syarikat ialah utk mengeluarkan produk kegunaan Muslim untuk mengatasi masalah produk2 yg syubhah di pasaran masa kini.

    Hotel HPA juga sedang dalam pengubahsuaian di Sungai Petani, Kedah. Hotel yang berkonsepkan Islamik sepenuhnya.

    Penternakan ayam organik sepenuhnya juga sedang dijalankan utk memenuhi keperluan pengguna Muslim.

    Daging lembu organik telahpun berada dipasaran.

    Kilang bihun/laksa juga sedang dlm pembinaan.

    Matlamat seterusnya ialah utk mengeluarkan produk2 seperti berikut:

    1) Susu tepung untuk bayi
    2) Minyak masak
    3) Bank HPA
    4) Rangkaian stesyen minyak
    5) Kilang perabut

    Saya menyeru semua Muslim yang prihatin untuk sama2 membantu menrealisasikan wawasan HPA Industries utk membantu semua Muslim utk mendapatkan produk yg 100% halal.

    Sebagai info tambahan, semua produk keluaran HPA dikeluarkan oleh pekerja 100% Muslim yang berwudhuk diatas perniagaan yang didirikan tanpa riba.

    Jadi sesiapa yang berminat bolehlah menghubungi saya utk keterangan lanjut.

    Boleh ajukan soalan disini dan saya akan cuba menjawab sebaik mungkin, cuma utk esok dan hari Sabtu saya tak online kerana menghadiri Konvek di PICC, KL. InsyaAllah, Ahad saya akan online semula.
    Trade_on_STP_accounts-ENG_160x600
    7 principle of successful trading

  2. #2
    EXNESS IB & SUPPORT
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Sarawak
    Posts
    14
    RMteam is on a distinguished road
    My Mood
    Amazed
    Post Thanks / Like
    Minimum deposit berapa ya, caruman ahli sebulan berapa? leh kasi info tak tuan tanah
    DAFTAR AKAUN EXNESS ANDA HARI INI
    BELI EXCARD EXNESS RM5 , RM10 , RM50 , RM100
    https://www.exness.com/a/nlioa9cl YM : jutawanborneo SMS : 0198640555

  3. #3
    iss^
    Guest
    cuba bagi detail...

  4. #4
    DiSc
    Guest
    aku baru jerk masuk....barang dlm proses terima...

  5. #5
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    sri kelubi is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Assalamualaikum,

    Terima kasih kepada pihak Moderator kerana telah meluluskan thread ini.

    Maaf kerana baru hari ini berkesempatan untuk online.

    OK maklumat detail mcam ni...

    1) Kena daftar jadi ahli HPA dahulu sebanyak RM40 (RM30 utk keahlian HPA) + (RM10 utk VCD & Power Point Presentation dan courier charges)
    2) Daftar jadi ahli koperasi sebanyak RM10 (borang koperasi akan diisi oleh saya kerana memerlukan pencadang dan penyokong dr kalangan pemimpin HPA baru boleh diluluskan)
    3) Boleh mula dgn modal minimum RM200. Lepas tu kalau nak tambah brapa RM dan berapa kerap pun tak kisah. Pastikan korang gunakan produk HPA, jgn la guna produk yg dijual kat supermarket pulak, inikan bisnes pelabur juga...
    4) Ahli digalakkan masuk ke kursus selama 2 hari 1 malam- Kursus Perkongsian Bijak Cemerlang (PBC) dgn bayaran RM180. Tetapi tidak wajib. Sebab digalakkan adalah kerana didalam kursus ini, kita akan didedahkan dengan perniagaan yang dijalankan oleh HPA Industries. Misi,Visi syarikat, dan berbagai pengetahuan lagi supaya kita tidak berasa was-was dgn pelaburan kita. Kita boleh tgk sendiri tenaga penggerak HPA, yg mana kita laburkan duit kita tadi.

    Bagi sesiapa yang berminat untuk menjadi ahli HPA dahulu, hubungi saya untuk proses pendaftaran, cuma RM40 seperti yang dinyatakan di perkara 1 diatas. Nanti bolehlah tgk sendiri isi kandungan VCD dan Power Point Presentation tu. Khas untuk group saya sahaja yg mana dr sini kita akan dpt pendedahan yg luas ttg perniagaan ini dan peluang yang ada. Saya akan attach disini nanti keratan akhbar ttg perasmian dan juga maklumat2 lain ttg HPA.....

    Wassalam
    Last edited by sri kelubi; 08 Jan 2008 at 02:03 PM. Reason: Keahlian baru RM40 kerana RM30 dah abis
    7 principle of successful trading

  6. #6
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    sri kelubi is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Keratan akhbar Harian Metro - Pelancaran Ko-Wahida



    Kompleks Pentadbiran HPA Industries

    7 principle of successful trading

  7. #7
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    sri kelubi is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Cabang2 perniagaan HPA



    Produk2 keluaran HPA




    Ladang2 HPA yg berskala komersial. Ladang Herba dan ladang penternakan spirulina

    7 principle of successful trading

  8. #8
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    sri kelubi is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by disc View Post
    aku baru jerk masuk....barang dlm proses terima...
    Terima kasih kepada Disc dan tahniah kerana menjadi orang pertama join, orang yg kedua juga adalah salah seorang Forex trader wanita yg namanya cukup dikenali cuma saya tak leh nak umum kat sini kecuali kalau dia sendiri yang tampil.

    Mari semua komuniti forex trader Muslim dan juga warga NG semua utk menyumbang demi untuk menyalurkan produk2 halal keseluruh dunia.....

    Korang jangan la masuk koperasi sahaja, gunalah produk2 nya sama....sebab produknya 100% halal. Gantikan semua produk2 yg ada unsur syuhbah yg kini digunakan didalam rumah kita....yang mana ada masalah kesihatan tu gunakanlah produk herba HPA. Tak ada bahan kimia...

    Terus terang aku cakap, satu sen pun aku tak dapat kalau korang masuk koperasi, cuma aku nak menarik komuniti NG ni mengenali HPA dan seterusnya menggunakan produk2 keluaran bumiputera Islam kita.....Tukar Kedai, Tukar Jenama...kita bukannya nak belanja yang lebih tapi perbelanjaan sedia ada....

    Yang mana join keahlian dibawah group aku akan dapat support dr aku sepenuhnya dan InsyaAllah auto downline kalau yg tak der upline tu... yg dah ada org introduce tu tak leh la aku placing bawah org lain plak...

    InsyaAllah, pendaftaran akan dibuat dlm tempoh 24 hingga 48 jam. Dan parcel akan sampai < dr 5 hari bekerja.

    Ini adalah perjuangan kita demi untuk menyalurkan produk halal kpd seluruh umat Islam dan mengukuhkan ekonomi umat Islam....InsyaAllah
    7 principle of successful trading

  9. #9
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    sri kelubi is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Kenapa HPA tampil berjuang didalam Industri Ini?

    Assalamualaikum,

    Topik ini agak sensitif, nampak mcm lari dr tajuk tapi sebenarnyanya tidak sebab saya cuma nak fahamkan warga NG sekalian kenapa kita mesti bangkit membantu perjuangan HPA ini. Terutamanya bakal pelabur mesti nak tahu apa yang sebenarnya diperjuangkan.

    Boleh dikatakan setiap hari kita dikejutkan oleh isu2 baru ttg produk2 haram dipasaran, selepas bihun diprosess disebelah kandang babi, keluar pula isu produk utk kanak2 drp kulit babi (maaf kerana saya terpaksa menggunakan perkataan ini kerana saya rasa ianya perlu).

    Dibawah ini ialah gambar kegunaan atau hasil drp binatang ini. Boleh dikatakan semuanya berguna didalam semua industri. Dan ia diternak dgn jumlah yang sangat banyak, persoalannya kemanakah perginya....jawapan ada dibawah, agak kabur tetapi yg jelas ada didalam CD yg disertakan apabila menjadi ahli.



    Dan ini pula keratan akhbar ttg permasaalahan yg dikatakan serta penghinaan terhadap umat Islam.





    Terpanggil dr semua masalah inilah saya memperjuangkan produk2 HPA. Dan saya amat berharap mendapat sokongan padu dr Warga Muslim NG semua. Bukan niat untuk menyinggung sesiapa, cuma utk menyedarkan kita. Byk lagi didalam CD yang disertakan yg tak dapat saya paparkan disini....

    Kita tak mampu utk buka kilang sendiri, jadi marilah kita menyampaikan apa yang perlu...
    7 principle of successful trading

  10. #10
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    sri kelubi is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Assalamualaikum,

    Terima kasih kepada yang call dan sms minta ttg maklumat lanjut. Yg mana yg dah cfm nak jadi ahli tu, InsyaAllah paling lewat hari Rabu saya akan daftar dan poskan dokumen yang berkenaan. Jgn lupa sms masa dan tarikh korang bank in dan sertakan sekali nama, no IC, alamat, nama dan no IC pasangan.

    Bagi yang sekadar nak gunakan produk pun bolehlah membuat pendaftaran, cuma RM30 sahaja...

    Dan yang berminat utk melihatnya sebagai peluang perniagaan tu, saya akan terangkan lebih lanjut ttg potensi perniagaan ini...


    Terima Kasih atas sokongan padu warga NG semua.....hanya Allah yang dapat membalas jasa baik semua...

    7 principle of successful trading

  11. TenkoFX Crypto

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 19 1 2 3 11 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts