Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms TenkoFX Crypto

Closed Thread
Page 1 of 30 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 297
  1. #1
    Charlie's Angel Mod
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    KL
    Posts
    468
    anne_81 is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Senaraikan 5 Kesilapan Yang Dilakukan Ketika Trading

    Ok guys, first thing first, mari kita senaraikan lima mistakes yg kita slalu buat masa kita trade (lima jek jgn lelebih)..
    Mistakes yg kita buat, bukan yg trader lain buat, so x yah nk copycat dr mana2.. Just listkan supaya trader lain pun bleh share dan amik pengajaran dr situ….
    Satu lg, agak2 kita nk enter trade tu, boleh kita semak blik thread ni, takut2 terbuat lg mistakes yg sama…It’s never too late to repent…

    Ok ni sis punya list of mistakes:
    1. Tak sabar2 nk enter trade; bila tgk price naik/turun jek, cepat2 nak enter trade..rasa sayang plak klau tak turut serta…rasa macam rugi…so dgn bangga dan konfiden nya, sis pun enter trade…only to find that it’s too late….

    2. Tamak;..biasala tu..bila dh dpt 20, nk 50, bila dh dpt 50, nk plak 100,..akhirnya gigit jari..

    3. Lawan trend;…trend is ur friend…but it also can be our worst enemy..bila price naik/jatuh menggila, sis mcm panic, cepat2 plak nk enter trade against trend…terasa mcm bila kita enter tu, jam tu lah price akan ikut ckp kita..pergh..perasan betul…

    4. Taknak/lupa letak stop loss; ni pun problem jgak…kadang2 sis sengaja x letak SL sebab konfiden betul.. walaupun rugi, rasa dlm hati price akhirnya akan naik (in case of a long)..atau jatuh (in case of a short).

    5. Tak ikut signal; enter trade tanpa ikut signal…sesaja gatal la..ini kes jarang2 berlaku..

    Ok, turn kamu semua plak…
    Estonian Forex 160x600en
    Trust your intuition..
    It's just like going fishing..
    Cast your line..
    :113:And hope you'll get a bite..:113:

  2. #2
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Pekan 'n' Kuantan
    Posts
    0
    mohdligat is on a distinguished road
    My Mood
    Bored
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by naim_81 View Post
    Ok guys, first thing first, mari kita senaraikan lima mistakes yg kita slalu buat masa kita trade (lima jek jgn lelebih)..
    Mistakes yg kita buat, bukan yg trader lain buat, so x yah nk copycat dr mana2.. Just listkan supaya trader lain pun bleh share dan amik pengajaran dr situ….
    Satu lg, agak2 kita nk enter trade tu, boleh kita semak blik thread ni, takut2 terbuat lg mistakes yg sama…It’s never too late to repent…

    Ok ni sis punya list of mistakes:
    1. Tak sabar2 nk enter trade; bila tgk price naik/turun jek, cepat2 nak enter trade..rasa sayang plak klau tak turut serta…rasa macam rugi…so dgn bangga dan konfiden nya, sis pun enter trade…only to find that it’s too late….

    2. Tamak;..biasala tu..bila dh dpt 20, nk 50, bila dh dpt 50, nk plak 100,..akhirnya gigit jari..

    3. Lawan trend;…trend is ur friend…but it also can be our worst enemy..bila price naik/jatuh menggila, sis mcm panic, cepat2 plak nk enter trade against trend…terasa mcm bila kita enter tu, jam tu lah price akan ikut ckp kita..pergh..perasan betul…

    4. Taknak/lupa letak stop loss; ni pun problem jgak…kadang2 sis sengaja x letak SL sebab konfiden betul.. walaupun rugi, rasa dlm hati price akhirnya akan naik (in case of a long)..atau jatuh (in case of a short).

    5. Tak ikut signal; enter trade tanpa ikut signal…sesaja gatal la..ini kes jarang2 berlaku..

    Ok, turn kamu semua plak…
    Kira aku sama jek laa.. tapi aku banyak TAMAK last last sama dengan FLOATING

  3. #3
    Charlie's Angel Mod
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    KL
    Posts
    468
    anne_81 is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mohdligat View Post
    Kira aku sama jek laa.. tapi aku banyak TAMAK last last sama dengan FLOATING
    ngeh ngeh ngeh..kita serupa....
    Trust your intuition..
    It's just like going fishing..
    Cast your line..
    :113:And hope you'll get a bite..:113:

  4. #4
    pencai
    Guest
    1. 2 minggu kenal forex terus main live acc (banggang betoi )
    2.tergopoh gapah silap letak sl lepas tu terclose sendiri masa belum profit
    3.biasa pakai banyak indi tapi haram tak profit
    4.ikut cakap orang
    5. tak ikut mm acc ada 300 usd trade 250 usd hahhaa nak tergelak ingat masa dulu

  5. #5
    NG Rookie
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Melaka
    Posts
    132
    flizzoe will become famous soon enough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    kalau dulu.. semua sama je dengan kesilapan sis.. tapi disebabkan loss baru2 ni.. i dah fix dengan teknik baru:

    1. Tak sabar2 nk enter trade - apa2 hal berlaku i backup dengan teknik Martingale.

    2. Tamak - memang tak tamak (insyaAllah) sebab follow my own trading plan.

    3. Lawan trend - apa2 hal berlaku i backup dengan teknik Martingale.

    4. Taknak/lupa letak stop loss - ini yang buat account i meletup 2-3 kali ni. sekarang, apa2 hal buat terus stop loss - 40 pips.

    5. Tak ikut signal - apa2 hal berlaku i backup dengan teknik Martingale.

    hehe.. terasa macam banyak rely pada teknik Martingale lak
    stock clearance minyak enjin kereta/motor

  6. #6
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    muar-sepang-terengganu-kelantan
    Posts
    593
    anbu-san is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pencai View Post
    1. 2 minggu kenal forex terus main live acc (banggang betoi )
    2.tergopoh gapah silap letak sl lepas tu terclose sendiri masa belum profit
    3.biasa pakai banyak indi tapi haram tak profit
    4.ikut cakap orang
    5. tak ikut mm acc ada 300 usd trade 250 usd hahhaa nak tergelak ingat masa dulu
    ok ape? aku $25 trade $20 miahaha marjin $5 jek hehe tp bleh gandakan ke $120 sehingga ke titisan darah terakhir ekeke akibat bila da TP x cukup masuk order lai hehe sekali hancus

  7. #7
    Charlie's Angel Mod
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    KL
    Posts
    468
    anne_81 is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pencai View Post
    1. 2 minggu kenal forex terus main live acc (banggang betoi )
    2.tergopoh gapah silap letak sl lepas tu terclose sendiri masa belum profit
    3.biasa pakai banyak indi tapi haram tak profit
    4.ikut cakap orang
    5. tak ikut mm acc ada 300 usd trade 250 usd hahhaa nak tergelak ingat masa dulu
    hah!!:eek::eek:

    p/s biasala tu, mana lg ni, malas nk list ke atau memang dh smua dah terel dah? ngeh
    Trust your intuition..
    It's just like going fishing..
    Cast your line..
    :113:And hope you'll get a bite..:113:

  8. #8
    NG Rookie
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Melaka
    Posts
    132
    flizzoe will become famous soon enough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by pencai View Post
    1. 2 minggu kenal forex terus main live acc (banggang betoi )
    2.tergopoh gapah silap letak sl lepas tu terclose sendiri masa belum profit
    3.biasa pakai banyak indi tapi haram tak profit

    4.ikut cakap orang
    5. tak ikut mm acc ada 300 usd trade 250 usd hahhaa nak tergelak ingat masa dulu
    hehe.. teringat masa mula2 masuk forex.. silly mistakes macam ni le slalu terjadi.. pastu pakai banyak indi sampai penuh satu chart.. miahahha... skarang pakai naked trading.. lagi simple..
    stock clearance minyak enjin kereta/motor

  9. #9
    pencai
    Guest
    Quote Originally Posted by anbu-san View Post
    ok ape? aku $25 trade $20 miahaha marjin $5 jek hehe tp bleh gandakan ke $120 sehingga ke titisan darah terakhir ekeke akibat bila da TP x cukup masuk order lai hehe sekali hancus

    ekekekke ni lagi ganas sedih betul bila aku terkenangkan hal hal dahulu ....... sebab tak ikut cakap cikgu 2 yg dah pesan main demo dulu sebelum mula live acc ..... dan mm cikgu aku cakap aku tarak kira masa tu semua tolak belakang yg ingat nak kaya last sekali hancurr semua tuuu jadi abu :confused:

  10. #10
    NG Rookie
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Melaka
    Posts
    132
    flizzoe will become famous soon enough
    My Mood
    Cheerful
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by naim_81 View Post
    hah!!:eek::eek:

    p/s biasala tu, mana lg ni, malas nk list ke atau memang dh smua dah terel dah? ngeh
    ape yang terkejut sis.. i tak pernah pakai virtual account (kecuali untuk contest) .. lagi best

    stock clearance minyak enjin kereta/motor

  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 
Closed Thread
Page 1 of 30 1 2 3 11 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts