Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 14 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 137
  1. #1
    NG Newbies
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    62
    faisal05 is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Tempat2 makan yg plg best

    Ok.. saje nak bukak thread nie utk bg info pada rakan2 temp mkn yg best n special menu yg ader kat tempat tuh. Lagipun boleh jadikan sumber info utk aku pegi mencari tempat makan yg best yg sememang nyer menjd hobi aku hehehe

    1. William (belakang Lim Kok Wing PJ) - Utk merase makanan2 Italy dgn harge yg murah banding kalau mkn kat hotel. Sesuai kalau perut kosong kalau gi sane psl byk gilerrrr. Gi sane try order Meat ball spegeti. Kalau order steak jgn lupe amek potato mash. Psl mmg sedap hehehhe

    2. Medan selera jln raja muda (sebelah stadium raja muda, kg bharu) - Temp nie byk kedai mkn. Tapi try yg blah belakang. Ader kedai nasik ayam. Try order nasik ayam bijan... perghh mmg terbaikkk. Mee kari die pun bestt. Kalau nak try tosai atau nasik kandaq ker, leh gi gerai sebelah. Pun terbaik gakk. Opss.. lupe nak bg tau, dorang bukak time waktu keje shj.

    3. Nasi lemak Kg. Bharu - Ok.. mmg byk gerai kat sini jual nasik lemak. Tp ader 2 gerai yg mmg aku suke. 1 seperti biase lah nasi lemak antarabangsa. Sedap mmg sedap tp mahal skit lah hehehe. Ok 1 lagi sebaris dgn nasik lemak antarabangsa namenyer Nasi Lemak Wan Manjur. Ini pun cara gak. Mcm nasi lemak antarbangsa gak cume sambal sotong die beza skit.

    4. Soto flat pasar minggu kg bharu - Ok, lokasi die still kat Kg Bharu n bebetol kat bwh flat 16 tngkat pasar minggu, sebelah kedai mkn. Korang akan perasan kalau msk kg bharu ikut pintu gerbang. Soto Wak Be ni mmg terbaik. Lagi best kalau order soto mintak tulang skali. Nyonyok tulang ayam.. perghhh mmg best.

    5. Lontong pasar minggu Kg Bharu - Alahai... asyik kg bharu jer.. hehehe. Sorry geng, aku membesar kat kg bharu. Ok kalau nak sarapan Lontong, kat psr minggu mmg terbaik. Lokasi temp kat sebelah warung perasan. Try carik temp nie dan sebelah gerai lontong nie ader juge jual kuih muih ngan roti canai. Kalau order lontong try mintang paru2 skali.. mmg asyikkkkk hehehehe

    oklah.. sambung lagi nanti. Cite punyer cite temp mkn smpai aku pun naik lapaa.. nak gi carik mkn sat kekekekeke
    Estonian Forex 160x600en

  2. #2
    kazima
    Guest
    Tempat makan paling best :








    Kat MULUT...

  3. #3
    NG Rookie
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kota Kinabalu, Penampang, Tenom, Klang, Lowyat Plaza
    Posts
    1,103
    yuyuaaron is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mynemokembali View Post
    wah yuyu....semua kaum ko melantak


    tambahan

    kalau kadazan di gunung tambunan sedap,

    payau (rusa bakar hehehe)
    Meet The Teachers : www.GuruMalaysia.org
    :rolleyes:


  4. #4
    NG Newbies
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    62
    faisal05 is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by yuyuaaron View Post
    tambahan

    kalau kadazan di gunung tambunan sedap,

    payau (rusa bakar hehehe)
    ah'ha.. aku dgr area situ rusa senang dpt. Pastu murah2 plak tuh. Kalau tak silap sup rusa baru rm5 semangkok kan? Nie aku dgr dari bdk2 aku yg gi area sane baru2 nie. Yuyuaaron... area KK mane mkn best? Aku slalu gi blakang pasar filipina jer. Ader temp lain yg best, Yg halal lah yerk ehehhehe

  5. #5
    NG Newbies
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    KL
    Posts
    48
    zuldeu is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    sapa pernah pegi kedai nasik ayam apa nama ntah kat gombak.. ada berpuluh resepi nasik ayam kat situ,.. nama kedai aku lupa dah .. kat gombak batu berapa ntah.. hahahaha.. sapa pernah try situ?

  6. #6
    NG Newbies
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    62
    faisal05 is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zuldeu View Post
    sapa pernah pegi kedai nasik ayam apa nama ntah kat gombak.. ada berpuluh resepi nasik ayam kat situ,.. nama kedai aku lupa dah .. kat gombak batu berapa ntah.. hahahaha.. sapa pernah try situ?
    berpuluh resepi nasik ayam??!! perghhhh sgt menarik tuhhh. Eh gombak blah maner? Tmn Melati? UIA? sri gombak? bg details skit bro, mcm landmark ker, atau building2 yg ader kat situ, atau jln nak ke sane ke.... teruja nie kekekkee

  7. #7
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    KL
    Posts
    62
    nurul is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    kalau sapa2 ade yg teringin makan middle east nyer food,
    bole la try kat sini.. aldiafah @ sri petaling.
    very the middle east.. background music..
    air die pun bau wangi cam minyak atar..

    Al Diafah Restaurant
    43-1 and 45-1 Jalan Radin Anum
    Seri Petaling
    Kuala Lumpur

    kat ground floor dier ade jual variety buah kurma.
    cakap jer nak grade ape.. siap dgn wrapping cantik2.
    rasa macam masuk kedai lovely lace pun ade..

    ade blog yg dah buat review skali dgn gamba menu.
    tgk kat sini masak-masak: Buka Puasa Buffet @ Al Diafah, Sri Petaling, KL
    Last edited by nurul; 17 Apr 2007 at 10:12 AM.
    Healthy Lifestyle - Lose Weight / Gain Weight / Maintain Weight :wub:
    Contact me for FREE consultation

  8. #8
    NG Newbies
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    KL
    Posts
    48
    zuldeu is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by faisal05 View Post
    berpuluh resepi nasik ayam??!! perghhhh sgt menarik tuhhh. Eh gombak blah maner? Tmn Melati? UIA? sri gombak? bg details skit bro, mcm landmark ker, atau building2 yg ader kat situ, atau jln nak ke sane ke.... teruja nie kekekkee
    nanti aku bgtau detail.. aku pon lupa nama restoren.. restoren tu terletak kat batu berapa ntah.. tapi tepi jalan la.. bukan kat taman melatu,uia, sri gombak tu.. ni gombak kl.. nanti aku bgtau

  9. #9
    NG Newbies
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    KL
    Posts
    48
    zuldeu is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zuldeu View Post
    nanti aku bgtau detail.. aku pon lupa nama restoren.. restoren tu terletak kat batu berapa ntah.. tapi tepi jalan la.. bukan kat taman melatu,uia, sri gombak tu.. ni gombak kl.. nanti aku bgtau
    haa dah dapat.. nama kedai tu nasi ayam mencongkam.. ada dua cawangan.. satu kat batu 6 gombak (dekat masjid) dan satu lagi kat ngan BMI.. kat ngan UIA

  10. #10
    NG Newbies
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    62
    faisal05 is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zuldeu View Post
    haa dah dapat.. nama kedai tu nasi ayam mencongkam.. ada dua cawangan.. satu kat batu 6 gombak (dekat masjid) dan satu lagi kat ngan BMI.. kat ngan UIA
    wooohhh nasi ayam mencongkam....mmg power heheheh. aku penah gi yg dekat ngan UIA tuh. Tp bile last ko gi sane bro? psl aku gi dlm bulan 1 ari tuh dah jadi bengkel lah plak... heheheh


  11. TenkoFX Crypto

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 14 1 2 3 11 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts