Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 TenkoFX Crypto

+ Reply to Thread
Page 1 of 180 1 2 3 11 51 101 ... LastLast
Results 1 to 10 of 1796
  1. #1
    NG Newbies
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    inanam,sabah; kuantan
    Posts
    71
    zenocorp is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    Analisis Teknikal EUR/USD

    aku masih novice investor lagi nie. harap otai2 bleh share trading strategy korang untuk pair nie..thank Q

    x kira la guna teknik apa pun...hehe
    PAMM 120x600
    Last edited by zenocorp; 25 Jan 2007 at 01:43 PM. Reason: wrong spelling
    visit my personal blog:zenocorp's ways of fish & pips


  2. #2
    NG Newbies
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    inanam,sabah; kuantan
    Posts
    71
    zenocorp is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    TF: 1h

    rite now the EU are moving in ranging between 1.2973 and 1.2952.
    im waiting for this pair to break out from those level b4 i could decide which way to go.


    [IMG][/IMG]
    Last edited by zenocorp; 25 Jan 2007 at 01:32 PM.
    visit my personal blog:zenocorp's ways of fish & pips


  3. #3
    hanzahar
    Guest
    yahoo euro finally...

    apo cite euro nari?

  4. #4
    NG Newbies
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    inanam,sabah; kuantan
    Posts
    71
    zenocorp is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by hanzahar View Post
    yahoo euro finally...

    apo cite euro nari?

    yesterday dapat banyak ikan, all the way from 1.3014 to 1.2964.
    hari nie x banyak movement sejak pagi tadi...
    juz tunggu break out and see what happend next.
    visit my personal blog:zenocorp's ways of fish & pips


  5. #5
    apengfx-
    Guest
    eu belom ada trend lagi skarng nie..yg jatuh semalam pun tak kompom lagi

    coz kalo tengok kat EG..euro tengah kuat

  6. #6
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    0
    realmxme is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    tunggu lah kul 4 nanti what happen..

  7. #7
    NG Newbies
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    inanam,sabah; kuantan
    Posts
    71
    zenocorp is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    nampaknya EU x break jauh tadi, juz around 16pip ja...
    visit my personal blog:zenocorp's ways of fish & pips


  8. #8
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    44
    sri kelubi is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Alhamdulillah, akhirnya ada juga thread utk EU. Harap dapat berbincang disini dan kongsi pengalaman. Aku newbie lagi. masih tak ada system trading. Tgk indicator pun masih pening, tak ada yg serasi.

    Kawan aku sekarang hanyalah Pivot. Aku guna straddling method +- 15 pips bila dia tight rangging kat S1,Pivot atau R1. Ini masa duduk depan PC la.

    Bila tak duduk depan PC, Skrg dok test teknik sureheboh 1 & 2 kat demo + teknik yg aku buat sendiri. Jadi pagi2 buat 6 pending order siap2. TP tiap satu 10pip saja.

    Dah test 2 hari, 1st day +10 pip x 4 pos open = 40 pip
    2nd day +10 pip x 3 open pos = 30pip.

    Cuma lepas ni nak fahamkan lebih ttg TA la, skrg conius sebab tgk byk sgt. Sebab tu aku guna cara aku sendiri + statistik yg aku plot kat excel utk pair ni.

    Harap kwn2 dpt membantu aku dalam TA.

  9. #9
    NG Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Kajang
    Posts
    444
    chrome76 is on a distinguished road
    My Mood
    Aggressive
    NG Hall of Fame
    Post Thanks / Like
    Currencies correlation - Mataf.net


    p tgk kt site tu correlation antara pair2 forex... kalau dia 80 keatas kira dia ngam la.. kalu satu naik.. satu lagi musti naik... kalai dia -80 lak bermakna satu pair turun satu lagi naik.. tapi bergerak dlm kadar yg hampir sama...

  10. #10
    hilal77
    Guest
    Quote Originally Posted by chrome76 View Post
    Currencies correlation - Mataf.net


    p tgk kt site tu correlation antara pair2 forex... kalau dia 80 keatas kira dia ngam la.. kalu satu naik.. satu lagi musti naik... kalai dia -80 lak bermakna satu pair turun satu lagi naik.. tapi bergerak dlm kadar yg hampir sama...
    bro huraikan lagi sikit leh tak?


  11. The Best Spread 468x60ms

 

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts