Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

TenkoFX Crypto The Best Spread 468x60ms

+ Reply to Thread
Page 1 of 15 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 143
  1. #1
    NG Newbies
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    somewhere behind the sky
    Posts
    22
    MoShEd is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    apa anti-virus yang terbaik skarang?

    okeh...aku bukak balik thread camneh bukan sbb aku tak search or baca benda2 dan hal yang dah bincang kat section "computer security" ni..tp sbb byk sgt kemusykilan yang aku tak dapat jawapan..

    1)apa yang antivirus yang terbaik utk komp yang selalu connect internet skarang? (yang licence free atau yang ada crack jer gtau,yg kna beli takpayah gtau)
    aku selalu guna e-gold dan m2u..so takut la kena keylogger ka apa2 ka...so camna?dulu orang cakap guna kapersky is the best..tp dgr kata dah byk kna blacklist..so,antivirus apa yang ternyata bleh kesan,keylogger,virus2 yang latest,org nk hacked komp dan apa2 saja ....

    2)aku skang tgh guna norton anti-virus n sentiasa live update..pada pendapat korang atau sapa2 yang ada pengalaman guna ni dalam 2-3mggu lepas..camner?ok tak security die?bleh detected suma virus n keylogger tak?

    3)aku guna norton anti-virus, apa beza dgn norton internet security? aku usyar2 dlm norton anti-virus ada gak internet worm protection,spyware protection dan lain2...

    4)bila aku dah pakai norton anti-virus ni..aku kna install apa2 utk firewall tak?ataupun adakah dia dah ada dlm benda tu...sorry aku tak terer n xpaham sgt pasal benda2 security ni...

    5)kalau ada dan kna install firewall..apa yang besh dan paling praktikal?

    6)aku ada masalah bila masuk pendrive n double click..die takleh masuk trus,die jadi "open with"..apa yang berlaku..adakah virus?apsal aku dah updated norton tp still takleh detected?

    otai2 tulun la aku yang jahil ni..huhu
    setakat ni dulu..kepada yang otai2 dan sanggup jawab semua..tima kasih sbb layan masalah aku...tq very much...
    Estonian Forex 160x600en
    Last edited by MoShEd; 13 Jan 2007 at 11:55 AM.
    Free Your Mind. Trade and Relax
    ~ TRADE WITH REGULATED BROKER - XEMARKETS IS THE BEST ~

    0135164376 | Skype - moshedbiz

  2. #2
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    muar-sepang-terengganu-kelantan
    Posts
    593
    anbu-san is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    yg license free, ada crack yg kene beli x payah bagi tau...abis nak bagi tau ape da semua x leh bagi tau? hehe.
    kepoweran antivirus ni diukur berapa laju die leh kuarkan ubat untuk virus yg dorang kesan...cam kaspersky gan bitdefender die leh kuarkan ubat tok virus baru dalam masa 2-4 jam berbanding norton yg kekadang amik masa sampai 2 hari baru nak release update.

    norton ni klu ko x tau aku kasik tau le mmg sengal habis eheh da le berat huhu

    besa norton antivirus gan norton internet security ialah...norton antivirus cuma untuk antivirus jek manakalah NIS die ada built in firewall antispayware da memacam.

    seelok da pakai antivirus pakai la gak firewall....tp NIS punye firewall kurang sket sbb die lebih kepada antivirus

    seelok p format jek pen drive ko tu

  3. #3
    fadzil
    Guest
    ituhari aku nyer kaspersky kena blacklisted, pastu bro atas aku tu kasi penawar dia..settle

  4. #4
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    muar-sepang-terengganu-kelantan
    Posts
    593
    anbu-san is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by fadzil View Post
    ituhari aku nyer kaspersky kena blacklisted, pastu bro atas aku tu kasi penawar dia..settle
    hehehe masa bulan dec jek die laju memblacklist...skang da aman balik dah ekeke. pape pun pihak egold pun pernah ckp yang kaspersky le salah satu antivirus yg leh kesan satu worm satu masa dulu yg menyebabkan ramai kerugian egold kene curik miahaha

  5. #5
    NG Newbies
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    somewhere behind the sky
    Posts
    22
    MoShEd is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    sorry ..maksud aku...yg free n cracked jer gtau..yg kne beli takyah gtau..
    Free Your Mind. Trade and Relax
    ~ TRADE WITH REGULATED BROKER - XEMARKETS IS THE BEST ~

    0135164376 | Skype - moshedbiz

  6. #6
    fadzil
    Guest
    Quote Originally Posted by anbu-san View Post
    hehehe masa bulan dec jek die laju memblacklist...skang da aman balik dah ekeke. pape pun pihak egold pun pernah ckp yang kaspersky le salah satu antivirus yg leh kesan satu worm satu masa dulu yg menyebabkan ramai kerugian egold kene curik miahaha
    itu lesen expire 6/07, sudah stanby penawar baru ke?

  7. #7
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    muar-sepang-terengganu-kelantan
    Posts
    593
    anbu-san is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by fadzil View Post
    itu lesen expire 6/07, sudah stanby penawar baru ke?
    akunye 2008 baru abis la muahaha klu x kene blacklist le hujung tahun ni

  8. #8
    NG Newbies
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    somewhere behind the sky
    Posts
    22
    MoShEd is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    bro anbu-san..bg aku klink utk donlod kapersky tu..pahtu dgn die nyer penawar blacklist skali....
    Free Your Mind. Trade and Relax
    ~ TRADE WITH REGULATED BROKER - XEMARKETS IS THE BEST ~

    0135164376 | Skype - moshedbiz

  9. #9
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    muar-sepang-terengganu-kelantan
    Posts
    593
    anbu-san is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    9Down.com | Beta search dan donlot
    klu serial x leh guna usha komen2 member musti ada yg kasik latest key

  10. #10
    NG Newbies
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    somewhere behind the sky
    Posts
    22
    MoShEd is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    kapersky internet security 6.0.0.300 ker bro anbu?

    Free Your Mind. Trade and Relax
    ~ TRADE WITH REGULATED BROKER - XEMARKETS IS THE BEST ~

    0135164376 | Skype - moshedbiz

  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 
+ Reply to Thread
Page 1 of 15 1 2 3 11 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts