Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60 TenkoFX Crypto

Closed Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    NG Rookie
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kota Kinabalu, Penampang, Tenom, Klang, Lowyat Plaza
    Posts
    1,103
    yuyuaaron is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    wahhhhhh nangis lah aku kalau cam ni!

    masalahnya bermula cam ni.


    2 hari yg lalu sedang aku sms2 hanppon aku (K600i SE) tetiba habis beteri. time tu aku cuba on balik. dia on balik tapi 1 min kemudian abis semula.


    maka aku bawa pulang untuk cas. biasanya kalopun dia abis beteri, time aku sambung charger skrin tu akan menyala. yang hairannya skrin nya kali ni tdk menyala. so aku bleh assume bateri mungkin rosak.


    aku pegi lowyat hari ni dan beli beteri baru. hairannya masalah tetap sama. so aku assume ada problem ngan telepon ni. pegi kedai di mana aku beli telepon tu. dia cakap terus ngan aku tanpa siasat benda ni, yg telepon aku tepaksa REFORMAT!!


    wahhhhhhhhhhhhh!! kalo betul tepaksa reformat mampus lah aku!! dekat atau lebih seribu number save di telepon aku ni!! langsung tiada back up dan save di simkad!!

    ada sesapa buka kedai hanpon, teknisyen dan pakar hanpon, tolong bagitau apa kemungkinan2 masalah telepon ni..... sedihnya aku....sesapa bleh tolong dan ada bagi number phone sblum ni sila bagi skali lagi k... isk isk isk
    Estonian Forex 160x600en
    Meet The Teachers : www.GuruMalaysia.org
    :rolleyes:


  2. #2
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    muar-sepang-terengganu-kelantan
    Posts
    593
    anbu-san is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    hoho klu format baru abis le semua mende ko simpan dalam enset hilang....aku pernah sekali kene huhu mmg sedih, skang aku da x mengamalkan save number dalam enset ehehe semua dalam simcard (bkn banyak number pun ehehe) x test tanye ke bleh diselamatkan atau x number tuh? tanye la beberapa kedai mane tau ade luck

  3. #3
    NG Rookie
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Kota Kinabalu, Penampang, Tenom, Klang, Lowyat Plaza
    Posts
    1,103
    yuyuaaron is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by anbu-san
    hoho klu format baru abis le semua mende ko simpan dalam enset hilang....aku pernah sekali kene huhu mmg sedih, skang aku da x mengamalkan save number dalam enset ehehe semua dalam simcard (bkn banyak number pun ehehe) x test tanye ke bleh diselamatkan atau x number tuh? tanye la beberapa kedai mane tau ade luck


    mati lah number ni aku dah save lebih 3 tahun. hari tu pun pakai model SE dan transfer back up pi hanpon baru nih. jahanam punya telipon time ni jugak dia mati. telipun lama aku tu pun hilang kena curik.


    ada cara tak nak menyelamat contohnya view save file guna komputer?
    Meet The Teachers : www.GuruMalaysia.org
    :rolleyes:


  4. #4
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    muar-sepang-terengganu-kelantan
    Posts
    593
    anbu-san is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    test la connect ke pc mane tau boleh....klu screen da x nampak susah lah tp klu connect ke pc boleh kot klu program dalam enset x dek yag rosak lagi, klu jem rasenye arwah la huhu

  5. #5
    DanielAriffin
    Guest
    Quote Originally Posted by anbu-san
    hoho klu format baru abis le semua mende ko simpan dalam enset hilang....aku pernah sekali kene huhu mmg sedih, skang aku da x mengamalkan save number dalam enset ehehe semua dalam simcard (bkn banyak number pun ehehe) x test tanye ke bleh diselamatkan atau x number tuh? tanye la beberapa kedai mane tau ade luck

    hello geng...
    Kedai tu cakap kena reformat?? macam mana yer nak reformat sedangkan ko punya phone tak buleh on langsung kan??? naper ko tak buat back-up numbers kat center... ???aku dulu pernah jadi macam tu...nasib baik aku ingat ader buat back-up memori kat center tak ler pening sangat... aper2 pon aku tumpang simpati kat kau.

  6. #6
    NG Rookie
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    muar-sepang-terengganu-kelantan
    Posts
    593
    anbu-san is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by DanielAriffin
    hello geng...
    Kedai tu cakap kena reformat?? macam mana yer nak reformat sedangkan ko punya phone tak buleh on langsung kan??? naper ko tak buat back-up numbers kat center... ???aku dulu pernah jadi macam tu...nasib baik aku ingat ader buat back-up memori kat center tak ler pening sangat... aper2 pon aku tumpang simpati kat kau.
    x tau la sbb akunye dulu masuk air...pastu da tentu x bleh on ehehe, ade la caranye tu aku pun reti. tp rasenye die akan guna pc juge jadi cuba la yuyu ko connect ke pc tgk bleh dapat x nak amik tu semua

  7. #7
    NG Newbies
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    ni projek aku yg terbaru kat muor
    Posts
    0
    ayne is on a distinguished road
    My Mood
    Cool
    Post Thanks / Like
    kdg2 kite terpaksa terima walaupon pahit... beli baru & beringat sebelum kene lagi.. duit byk yuyu, beli ja la.. hehe
    Ring/SMS: 019-7455770 @ 017-7233451
    Ingat 5 Perkara Sebelum 5 Perkara
    http://ay-ne.blogspot.com

  8. #8
    ajied_79
    Guest
    dulu aku kna gak terkena tapi dapat selamatkan no. fon yg aku sms, pasal aku save sms kat simcard (kopak gak rm 50 nak reformat tu)....yg no telefon ruma memang x dapat diselamatkan psal aku x penah sms fon ruma....

  9. #9
    sponge
    Guest
    satu cara je nak dapatkan balik no2 tu, cuba ko pergi celcom/ digi/ maxis center untuk trace semua outgoing call no.

  10. #10
    FFG30
    Guest
    first skali mcm ko ckp..better connect guna cable..dan guna hp suite try buat backup..bleh ke tak..

    aku rase kalau kedai tu ckp format, samada dia connect to pc jugak dan format..atau dia guna ade satu lubang kecik kat setiap hp utk reset factory setting..


  11. The Best Spread 468x60ms

 
Closed Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts