Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Welcome to the NoGold Portal - The first Malaysian business community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

The Best Spread 468x60ms TenkoFX Crypto

Closed Thread
Page 1 of 9 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 85
  1. #1
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    0
    realmxme is on a distinguished road
    Post Thanks / Like

    ALERT : Quick Scammer Listing

    A'kum semua,

    Nie aku buat summarize and listing tentang scammer2 yg dah bukak kes dalam Thread Alert nie.. Pada newbiez and senior members bolehlah rujuk2 dekat cnie... segala perkembangan aku akan update kat first post nie.. Harap dapat membantu kearah "Scammer Sifar".

    Top Scammer recently :-

    YM id :[email protected]
    Name :Muhd Azrainuddin bin Zainal
    Bank :Maybank Acc num: 5648 0100 0699
    Case : 2 case tak settle lagi budak nie..:mad:


    Hati2 sebelum dealing egold dengan Id dibawah :-
    Alert dengan ID YM (Yahoo Massanger) di bawah :-

    1. millionringgits
    2. adamwans
    3. sriyani77 / Sri1977s
    4. eidiey04
    5. moistering
    6. syasniza78
    7. MatRempit_133
    8. wchuan85
    9. Goldstock007 (egold : 2716199)
    10. ahmad_johan79
    11. alysa2pac
    12. rajagold888
    13. drdeeno
    14. chenzlim
    15. mdhariri
    16. bennykit2003
    17. jjessicabiz - Keylongger and hack tools..
    18. Brabuss8855 - Hafiz B Mohd Kasim
    19. mr_barber1212
    20. xcaliber_6996
    21. Eddy_Ferraro007
    22. epie_trg - Ini e-mail member nogold id "laut".. hope jgn deal dengan YM nie sebab telahpun di hack.
    23. wonderbell57 - YM id ini telah pun dihack.Id Nogold wonderbell57.
    24. bl_rss - Scammer level 1..
    25. Goldert80 - Siap buat site exchange.. hampeh betul~! GOLDERT - Welcome to GOLDERT.COM
    26. rahmat_tahal - Tokmat punyer dah kene hack. http://nogold.com/forum/alert/14271-...diceroboh.html
    27. yeradhi2006 - Owner DPM forum... CariGold - Online Biz Hotspots Forums-viewtopic-Siapa Itu Yeeradhi Dan Baragiat!!
    28. golden_purchase - BEWARE - remote_keylongger
    29. ajimtt - email problem...
    30. matobe_71 & matobe888 - ym kene hack... ID Nogold Matobe
    31. adzonet
    32. queenoksana2000 - Keylongger (Pancing guna media player and picture)
    33. Fahmee Rezal Nasution @ Vspec2 Lucifier - PHDF2006 Trader Big Scammer
    34. sikhmunda76 - (ID Nogold - Sikhpra (YM dia kene hack)
    35. aimranzz - (YM ID kene hack, maybank2u.. )
    36. felixtimber (ym id kene hack)
    37. forexv8, fxsurferz (Norhaidi Tukiman punya id NG)
    38. rumli mohd ali ( ym id dia = rumlisurfer,impian08jutawan )
    39. empirehater (ID NG dia nie)
    40. dhomnirhans (Guna identiti Mod NG berjaga2 dengan "n", pastikan "h" ya) nama asal Wan Ishak Abdullah
    41. sitinadia81 (ym id) thread rujukan
    42. crazyfinger_bioel (ym id mengelirukan) thread rujukan
    43. xredh0tandspicyx ( jaga2 dengan tanda merah)
    44. oo0deh (real ym id = ooodeh, ID NG myfarhan)

    Nama Scammer
    1. Norhaidi Tukiman
    2. Hafiz B Mohd Kasim

    NewComer Scammer recently :-
    Nama : Wan Ishak Abdullah , Mohamad bin Yusoff ( hati2 dua nama ni)
    email : [email protected]
    akaun egold/epoint : (myzuh)1459801, (mywan)1881501
    acc maybank : 1141 0551 8436
    link alert thread :
    1. http://nogold.com/forum/482092-post228.html
    2. http://nogold.com/forum/488099-post47.html

    Name :WONG KAH KIT
    MBB :108029538146
    YM : bennykit2003
    Id nogold: nilaomei

    Recently Scam Method. Please take care yourself always okey~!

    Apa yg aku nampak sekarang ni scam menggunakan Nama orang2 terkenal di dalam Online Business ini agak berleluasa. Teknik lama yg dipraktikan semula seperti YM yg mengelirukan (ym hampir sama dengan tuan punya id), menyamar jadi orang lain, menggunakan reputasi dan maklumat diri orang lain, penggunaan ic dalam bertransaksi amat berleluasa. Jadi, kepada semua user, diharap dapat berurusan dengan perlahan dan tidak tergopoh gapah. Harap Maklum~!

    Jadi cara2 nak berurusan dengan selamat.
    1. Kalau penjual datang mencari anda(anda pembeli disini) , pastikan dulu kenapa? (Seeloknya anda sendiri pergi mencari buyer, jgn anda meletakkan no telepon, suruh seller pm kamu, suruh seller ym kamu berkenaan dalam deal apa2 urusan disini.(Sebab bende ni semua akan diperhatikan oleh scammer. )

    2. Kepada Penjual, anda dibenarkan meletakkan apa2 tawaran di siggy supaya pembeli yg ingin membeli akan datang sendiri pada anda. (Pembeli boleh PM terus penjual utk mendapatkan maklumat2 semasa berurusan.) Penilaian reputasi boleh dilihat dari reputasi, keaktifan penjual di NG. (Biasa yg aktif ni lebih dikenali di NG).

    3. Nak deal lagi selamat. Cari exchanger yg dah ada reputation. Itu lebey selamat.

    Jangan kerana inginkan harga murah 2-3 sen.. Anda menjadi mangsa peragut online. Berhati2 selalu, tenang, jgn terburu-buru dalam berurusan. Biar lambat asal selamat, biar mahal sikit asal tidak kecundang. Harap Maklum~!!


    -------------------------------------------------------------------------
    So kepada sapa2 lagi yg rasa ada lagi scammer yg ingin diketengahkan.. boleh lah bagitahu dalam thread nie... nanti aku akan updatekan... Kerjasama anda semua amat dialu-alukan...

    Note : Klu sapa2 lg yg kene hack e-mail plz inform sini or PM aku.. supaya boleh aku update...
    PAMM 120x600
    Last edited by dhomnirhahs; 07 Mar 2007 at 04:47 PM.

  2. #2
    NG Newbies
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rantau abang, dungun
    Posts
    0
    laut is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    perghh...ramai siot kaki2 scamm...
    kalo diorang wat gath mau meriah nie..haahah
    id aku pun ade tuh....kahkahkah

    p/s:skali lgi diingatkan ..jgn deal ngan id (epie_trg) tuh...
    kalo dier ym ko...ko maki hamun truss kasik.. sumpah jerkk..
    anak aram tul la...beware!!!!

  3. #3
    wonderbell57
    Guest
    Ish.. risau gak aku... email aku pon dah kena hack... kalo ada sesapa yg chatting ngan ID/email wonderbell57/ [email protected] harap maklum yang itu bukanlah aku. ID/email baru aku kat Y!M skrg ni wonderbell5706/ [email protected]


    TQ

  4. #4
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    0
    realmxme is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Okey aku dah update... klu ada apa2 lg inform awal2 yer...

  5. #5
    millionaires
    Guest
    YM: adzonet
    problem, aku kena scam 1150usd

  6. #6
    asniza78
    Guest
    askum semua....

    buat pengetahuan korang semua id :
    6. syasniza78 yang tersenarai dlm scammer adalah id yahoo aku yang lama yang telah dihacked oleh seseorang.aku masih lagi tak percaya id aku digunakan untuk scam...

  7. #7
    picozoo
    Guest
    Quote Originally Posted by DanielAriffin
    hello geng..
    huhuhuhuhh 'Azman layan ko okey aje???' bahaya ni kekkekekke tumpang tanya buleh??? GAY ker korang???
    pala otak ko~ hahahah! aku lelaki 150%~ ahahaha~ bukan Berok Back Mountain...

  8. #8
    NG Newbies
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Puchong
    Posts
    0
    zasrul1978 is on a distinguished road
    My Mood
    In Love
    Post Thanks / Like
    azmb66 = norhaidi = anak tukiman = cilakak arrrr..

    takkan takde akaun bank kot. anak kambing boleh la ko bagi alasan camni. hampeh tol. nasib baik le tak join 100% seminggu pool EA dia tuh. kalau tk sia2 duit aku .. huhuhu

  9. #9
    zam4ever
    Guest
    Quote Originally Posted by picozoo
    WTH !!??

    Aku tiap kali beli egold dari encik azmb66, dia slalu soh massukkan ke akaun mamat dua ekor nih.....
    biasanya... kalau Maybank.. masuk ke Norhaidi Tukiman... kalau BCB... masuk ke akaun Hafiz...

    apekah semua ini !!??????

    azmb66... sila beri penjelasan.....
    picozoo, please simpan the acct # for future references.

    cheers

  10. #10
    NG Newbies
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    0
    realmxme is on a distinguished road
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by zam4ever
    picozoo, please simpan the acct # for future references.

    cheers
    Yeah.. gud advise... so macam mana?? Azman Borhan nie nak declare scammer ker.. or wait and see jer sampai dah ada yg terkene ... Please giv me some good idea..


  11. Trade_on_STP_accounts-ENG_468x60

 
Closed Thread
Page 1 of 9 1 2 3 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts